Recent content by joaopastor

  1. joaopastor

    Gigabyte x58a bios - can't boot clover from disk

    If I change the SATA port to slot 0 (SATA 2) I get the following screen, it now states ACHI bios installed but still no clover boot menu...
  2. joaopastor

    Gigabyte x58a bios - can't boot clover from disk

    Hi there, I've successfully installed my Mac Pro 5.1 with UniBeast. I can boot it successfully from USB drive, but I can't get it to boot from the hard drive. I have installed Clover in the HD EFI folder. My approach was, rather than run Multibeast, clone the USB EFI folder to the HD EFI...
  3. joaopastor

    Solved > High Sierra on Gigabyte X58 and HD7950

    in the boot config settings I inserted macprohd as the default boot volume
  4. joaopastor

    Solved > High Sierra on Gigabyte X58 and HD7950

    the system is ok when I boot clover from USB and choose macprohd I find it strange to have so many entries in the clover boot menu. Is it normal? - macos install from external, - Boot FireVault Prebooter from Preboot - Boot macOS install Prebotter from Preboot - Bot MacOS from macprohd - Boot...
  5. joaopastor

    Solved > High Sierra on Gigabyte X58 and HD7950

    So, before running multibeast I mounted the ssd EFI partition and no Clover folder was there. I unmounted it and then ran multibeast. it created a Clover folder on SSD's EFI with minimal configuration, the only Kext is FakeSMC. Should I copy my USB Clover folder to the SSD's EFI folder?
  6. joaopastor

    Solved > High Sierra on Gigabyte X58 and HD7950

    Great twist... all due to wrong display port. I switched from HDMI to one of MiniDisplay ports and then I could see the Apple loading in a light grey screen. All good. I did the installation according to the Guide - First installation screen, erase disk and Install macOS - Boot from usb clover...
  7. joaopastor

    Solved > High Sierra on Gigabyte X58 and HD7950

    I managed to set the Hamachi FB, but still no improvements. Tried with and without Lilu and WEG kexts. So far these are the changes from vanilla's Unibeast legacy boot - Inject ATI - Radeondeinit - Hamachi FB - FakeCPUID set to Westmere - Lili, Whatevergreen, AppleALC Kext - AppleTyMCEDriver - I...
  8. joaopastor

    Solved > High Sierra on Gigabyte X58 and HD7950

    I have read a bit and the frame buffer is patchable, but it does not seem an easy procedure. Still I'll try this out. I was using the HDMI port, I'll try with the mini display ports as well
  9. joaopastor

    Solved > High Sierra on Gigabyte X58 and HD7950

    So, again great tip. I had came across with that frame buffers' defs. but ended up confused with the japanese names. I am using Radeondeinit and have tried it with the different 2 ROMS (rom2 is flashed, rom1 the original), still get the wrong frame buffer. Any ideias how to get the Hamachi...
  10. joaopastor

    Solved > High Sierra on Gigabyte X58 and HD7950

    Hi, I have set FakeCPUID to Wesmere val, but still get the double "unsupported CPU". Also on the debug screen log I can see a lot of errors, unfortunately this is not output to any file. Is there any way to direct the screen log to a log file in the usb stick for a better debug? As for the HEX...
  11. joaopastor

    Solved > High Sierra on Gigabyte X58 and HD7950

    Many thank for your tips. Fortunately, your configuration is very close to mine. When assembling the parts I did consider the RX5xx series. But i found the 7950 at very good price. I had seen it stated as Mojave compatible in apple forum, although it seems that I had to flash it to be just like...
  12. joaopastor

    Solved > High Sierra on Gigabyte X58 and HD7950

    Hi there, This is a cry for help. I have followed many guides and none has fully helped me in achieving my hackintosh. My rig is the following: - Intel Xeon W3680 - Gigabyte X58A UD3R FE - ATI Radeon HD7950 I am trying to replicate the MacPro 5.1 Westmere (2012) configuration. I have been...
Top