[SOLVED] MAJOR problem with new DSDT for P7P55D-e PRO

Discussion in 'DSDT' started by aFlockOfMoosen, Apr 8, 2011.

  1. aFlockOfMoosen

    aFlockOfMoosen

    Joined:
    Feb 19, 2011
    Messages:
    114
    Mobo:
    Asus P7P55D-E PRO
    CPU:
    Intel Core i7-870 2.94 Ghz
    Graphics:
    MSI N560 GTXTi 2GB
    Mac:
    MacBook Pro
    Mobile Phone:
    iOS
    Apr 8, 2011 #1
    aFlockOfMoosen

    aFlockOfMoosen

    Joined:
    Feb 19, 2011
    Messages:
    114
    Mobo:
    Asus P7P55D-E PRO
    CPU:
    Intel Core i7-870 2.94 Ghz
    Graphics:
    MSI N560 GTXTi 2GB
    Mac:
    MacBook Pro
    Mobile Phone:
    iOS
    I just installed the new DSDT from Beelzebozo from the most recent blog entry. I made sure i was running bios 1602 and know that i recently switched to 32-bit due to another issue, and got my backup external drive bootable and functional today, so i figured i'd go ahead and install the DSDT using muttibeast's UserDSDT and Systemutils. Sadly, my system wont boot now, nor will it boot from the backup :(

    Chameleon kicks in and recognizes both hard drives, but simply gets to the gray loading screen and stays there forever, no loading wheel or anything.

    a few things of note from the image attched of my verbose-bootscreen:

    "64-bit mode enabled" -- i know i recently ran 32-bit bootlist in MB and verified that it was in 32-bit mode. Plus, wasn't UserDSDT supposed to enable 32-bit mode as well as stated in the blog entry?

    "Darwin Kernel version 10.7.0" -- what?! I just updated to 10.6.7 without an issue but how on earth could i be expected to have the lion kernel?

    "calling mpo_policy_init for quarantine" That just doesn't sound good at all... like i flagged some TOS violation and they bricked me on purpose if that's even possible.

    I'm really baffled as to why my backup drive isn't working either, though... my USB worked at the chameleon bootscreen to change bootdrive, but shortly after getting to the gray loading screen the light on my external drive fizzles out which seems to imply i'm losing usb functionality... but why? the drive wasn't even plugged in when running the DSDT install.

    Ugh... Any help would be appreciated. I'm gonna tinker with some settings to see if i can make it work :(
     

    Attached Files:

    • photo-4.JPG  (1.7 MB, 557 views)
  2. MacMan

    MacMan Administrator Staff Member

    Joined:
    Feb 2, 2010
    Messages:
    7,503
    Mobo:
    GA-Z77X-UP5 TH
    CPU:
    Core i7-3770K
    Graphics:
    GTX 670
    Mac:
    MacBook Pro
    Classic Mac:
    Power Mac, PowerBook
    Mobile Phone:
    iOS
    Apr 9, 2011 #2
    MacMan

    MacMan Administrator Staff Member

    Joined:
    Feb 2, 2010
    Messages:
    7,503
    Mobo:
    GA-Z77X-UP5 TH
    CPU:
    Core i7-3770K
    Graphics:
    GTX 670
    Mac:
    MacBook Pro
    Classic Mac:
    Power Mac, PowerBook
    Mobile Phone:
    iOS
    Re: MAJOR problem with new DSDT for P7P55D-e PRO

    You don't, you have the 10.6.7 kernel.

    10.6.0 kernel 10.0
    10.6.1 kernel 10.1
    10.6.2 kernel 10.2
    10.6.3 kernel 10.3
    10.6.4 kernel 10.4
    10.6.5 kernel 10.5
    10.6.6 kernel 10.6

    10.7.0 kernel 11.0
     
  3. Deepu Sudhakar

    Deepu Sudhakar

    Joined:
    Jan 19, 2011
    Messages:
    1
    Mobo:
    Hackintosh
    CPU:
    Core i7-870
    Graphics:
    Nvidia 9500 GT
    Apr 9, 2011 #3
    Deepu Sudhakar

    Deepu Sudhakar

    Joined:
    Jan 19, 2011
    Messages:
    1
    Mobo:
    Hackintosh
    CPU:
    Core i7-870
    Graphics:
    Nvidia 9500 GT
    Re: MAJOR problem with new DSDT for P7P55D-e PRO

    I had the same exact issue when I used the DSDT for the ASUS P7P55D-e Pro
    (removed all peripherals except the graphics card and input). The boot would just stop at:

    IOAPIC: Version 0x20 Vectors 64:87

    Ended up using iBoot + install disc to get a term session, then deleted the AML file from the "Extras" folder. After reboot, everything was back to normal.
     
  4. drdr2

    drdr2

    Joined:
    Apr 8, 2011
    Messages:
    4
    Mobo:
    Lion
    CPU:
    i7 2.94 GHz
    Graphics:
    GT 240
    Apr 9, 2011 #4
    drdr2

    drdr2

    Joined:
    Apr 8, 2011
    Messages:
    4
    Mobo:
    Lion
    CPU:
    i7 2.94 GHz
    Graphics:
    GT 240
    Re: MAJOR problem with new DSDT for P7P55D-e PRO

    DSDT for P7P55D-E LX also causing system to hangup in boot at this spot. Using iboot then install CD to get xterm also worked for me to delete DSDT.aml from Extras folder. System will now boot from HD in 10.6.7.

    Still trying to figure out video. Network is working, audio is choppy.

    Building new system with P7P55D-E LX, i7-870, EVGA GeForce 240 GT
     
  5. aFlockOfMoosen

    aFlockOfMoosen

    Joined:
    Feb 19, 2011
    Messages:
    114
    Mobo:
    Asus P7P55D-E PRO
    CPU:
    Intel Core i7-870 2.94 Ghz
    Graphics:
    MSI N560 GTXTi 2GB
    Mac:
    MacBook Pro
    Mobile Phone:
    iOS
    Apr 9, 2011 #5
    aFlockOfMoosen

    aFlockOfMoosen

    Joined:
    Feb 19, 2011
    Messages:
    114
    Mobo:
    Asus P7P55D-E PRO
    CPU:
    Intel Core i7-870 2.94 Ghz
    Graphics:
    MSI N560 GTXTi 2GB
    Mac:
    MacBook Pro
    Mobile Phone:
    iOS
    Re: MAJOR problem with new DSDT for P7P55D-e PRO

    Great I'll try that tomorrow and porthole be spared from doing a complete reinstall. Thanks!
     
  6. tycho55

    tycho55

    Joined:
    Feb 10, 2011
    Messages:
    10
    Mobo:
    Hackintosh
    CPU:
    2.81 GHz Intel Core i7
    Graphics:
    ATI Radeon HD 5800 Series 1024 MB
    Apr 11, 2011 #6
    tycho55

    tycho55

    Joined:
    Feb 10, 2011
    Messages:
    10
    Mobo:
    Hackintosh
    CPU:
    2.81 GHz Intel Core i7
    Graphics:
    ATI Radeon HD 5800 Series 1024 MB
    Re: MAJOR problem with new DSDT for P7P55D-e PRO

    I, too, am having the same problem. I have an Asus P7P55D-E LX with 1602 BIOS. I had been running SL 10.6.6 with everything working great using my own generated DSDT. Today I decided to reformat my system and do a clean install of SL 10.6.7 using Beelzebozo's new DSDT for my mobo. Unfortunately, after running MultiBeast with UserDSDT enabled and Beelzebozo's DSDT on my desktop, the system now hangs at IOAPIC: Version...

    I had to reboot with iBoot, run Terminal with the SL Install disk, and manually remove DSDT.aml from the Extras folder. And viola, the system boots. Replaced it with my own DSDT from before and so far so good.

    This begs the question -- has anyone had any luck using Beelzebozo's new Asus DSDTs? Any suggestions?
     
  7. drdr2

    drdr2

    Joined:
    Apr 8, 2011
    Messages:
    4
    Mobo:
    Lion
    CPU:
    i7 2.94 GHz
    Graphics:
    GT 240
    Apr 11, 2011 #7
    drdr2

    drdr2

    Joined:
    Apr 8, 2011
    Messages:
    4
    Mobo:
    Lion
    CPU:
    i7 2.94 GHz
    Graphics:
    GT 240
    Re: MAJOR problem with new DSDT for P7P55D-e PRO

    Now have working system with audio, video, network, dual monitors (VGA, DVI) with QE/CI booting from HD OSX 10.6.7. Using Voodoo 0.2.1 and Nvidia graphics enabler options in multibeast. Had to remove DSDT.aml from extras folder to get it to boot.

    There is a comment on the front page blog DSDT post about disabling memory remap in BIOS to get the DSDT to work. I think that memory remap is only needed for older 32-bit OS which will not recognize more than 4 GB RAM. Since I am running 64-bit Windows 7 on my other HD this should work for me. I will try to change the memory remap BIOS setting tonight after work and see if this fixes the DSDT issue.

    I have been using carbon copy clone to duplicate the working system install to another partition while experimenting with these changes. Having to use iBoot/SL retail disc just to get working terminal window to fix system was a pain and I decided it would be much faster to keep a backup bootable partition on the system.
     
  8. aFlockOfMoosen

    aFlockOfMoosen

    Joined:
    Feb 19, 2011
    Messages:
    114
    Mobo:
    Asus P7P55D-E PRO
    CPU:
    Intel Core i7-870 2.94 Ghz
    Graphics:
    MSI N560 GTXTi 2GB
    Mac:
    MacBook Pro
    Mobile Phone:
    iOS
    Apr 12, 2011 #8
    aFlockOfMoosen

    aFlockOfMoosen

    Joined:
    Feb 19, 2011
    Messages:
    114
    Mobo:
    Asus P7P55D-E PRO
    CPU:
    Intel Core i7-870 2.94 Ghz
    Graphics:
    MSI N560 GTXTi 2GB
    Mac:
    MacBook Pro
    Mobile Phone:
    iOS
    Re: MAJOR problem with new DSDT for P7P55D-e PRO

    Once again, the problem was due to my own ignorance.

    If you've used EasyBeast to get your rig running, you can't just install your own UserDSDT later... i guess it would have to be done from a clean install -- which i will not be attempting at this time. My Hak is working well enough so i'll just stop messing with it.
     
  9. schlaboong12

    schlaboong12

    Joined:
    Feb 1, 2011
    Messages:
    78
    Apr 25, 2011 #9
    schlaboong12

    schlaboong12

    Joined:
    Feb 1, 2011
    Messages:
    78
    I'm having the same problem with my P7P55D-E LX. It hangs on

    "IOAPIC: Version 0x20 Vectors 64:87"

    What's the solution for this?
     
  10. paunchy

    paunchy

    Joined:
    Mar 16, 2011
    Messages:
    8
    Mobo:
    OSX Lion
    CPU:
    Intel i7 2.8
    Graphics:
    ATI 5800 series
    May 9, 2011 #10
    paunchy

    paunchy

    Joined:
    Mar 16, 2011
    Messages:
    8
    Mobo:
    OSX Lion
    CPU:
    Intel i7 2.8
    Graphics:
    ATI 5800 series
    HI .. I am having this same issue. With a fresh install, any suggestions?
    Have just installed, used new DSDT (2003) plus multibeast voodoo drivers and ethernet. Thats its.. on reboot hangs where everyones elses seems to hang.
    Thanks

    Asus p7p55d pro
    i7 860
    Nvidia 9800 gt
     

Share This Page