Problems with GA-Z77-DS3H Hackintosh

Discussion in 'Mountain Lion Desktop Support' started by seokai, Mar 28, 2013.

  1. seokai

    seokai

    Joined:
    Mar 27, 2013
    Messages:
    3
    Mobo:
    Gigabyte Z77-DS3H Rev. 1.0 @ F9
    CPU:
    i5 3570K
    Graphics:
    GTX660 Ti Phantom
    Mac:
    MacBook Air, MacBook Pro, Mac Pro
    Mobile Phone:
    iOS
    Mar 28, 2013 #1
    seokai

    seokai

    Joined:
    Mar 27, 2013
    Messages:
    3
    Mobo:
    Gigabyte Z77-DS3H Rev. 1.0 @ F9
    CPU:
    i5 3570K
    Graphics:
    GTX660 Ti Phantom
    Mac:
    MacBook Air, MacBook Pro, Mac Pro
    Mobile Phone:
    iOS
    Hi guys,

    I stuck to tonys CustoMac Buyer's Guide an bought the GA-Z77-DS3H with an 3,4 GHz i5, 16 GB of RAM, 256 GB SSD OCZ and the GeForce GTX 660 TI with 2 GB.

    The first time, I booted and installed ML via USB from Unibeast everything worked fine. But after installing Bootloader and Drivers from Multibeast, the OS X didn't come up again. (Stopped after "iobluetoothhcicontroller start completed")

    I checked several posts for BIOS configuration and installing without the dedicated graphics, but none of it got my CustoMac working :(
    I reinstalled now over 10 times, but booting didn't worked. (Stops after "ACPI SMD failed to locate SMC driver").

    How could I get this fixed?
     
  2. defbref

    defbref

    Joined:
    Sep 23, 2012
    Messages:
    1,091
    Mobo:
    GA-Z77-DS3H 16Gb
    CPU:
    Intel 3570k
    Graphics:
    Nvidia GTX 660
    Mobile Phone:
    iOS
    Mar 28, 2013 #2
    defbref

    defbref

    Joined:
    Sep 23, 2012
    Messages:
    1,091
    Mobo:
    GA-Z77-DS3H 16Gb
    CPU:
    Intel 3570k
    Graphics:
    Nvidia GTX 660
    Mobile Phone:
    iOS
    Are you booting with GraphicsEnabler=No? Its required for your graphics card.
     
  3. seokai

    seokai

    Joined:
    Mar 27, 2013
    Messages:
    3
    Mobo:
    Gigabyte Z77-DS3H Rev. 1.0 @ F9
    CPU:
    i5 3570K
    Graphics:
    GTX660 Ti Phantom
    Mac:
    MacBook Air, MacBook Pro, Mac Pro
    Mobile Phone:
    iOS
    Mar 28, 2013 #3
    seokai

    seokai

    Joined:
    Mar 27, 2013
    Messages:
    3
    Mobo:
    Gigabyte Z77-DS3H Rev. 1.0 @ F9
    CPU:
    i5 3570K
    Graphics:
    GTX660 Ti Phantom
    Mac:
    MacBook Air, MacBook Pro, Mac Pro
    Mobile Phone:
    iOS
    Not yet, but I tried installing and booting with onboard graphics, but that didn't work either.

    How can I add this start parameter exactly?

    (Going to do a clean reinstall and post verboose screenshots here)
     
  4. kasakka

    kasakka

    Joined:
    Jul 10, 2011
    Messages:
    16
    Mobo:
    Gigabyte Z77X-UD3H
    CPU:
    3570K
    Graphics:
    GTX 770
    Mobile Phone:
    Android
    Mar 28, 2013 #4
    kasakka

    kasakka

    Joined:
    Jul 10, 2011
    Messages:
    16
    Mobo:
    Gigabyte Z77X-UD3H
    CPU:
    3570K
    Graphics:
    GTX 770
    Mobile Phone:
    Android
    Just type GraphicsEnabler=No when you get to the drive selection in the bootloader.
     
  5. seokai

    seokai

    Joined:
    Mar 27, 2013
    Messages:
    3
    Mobo:
    Gigabyte Z77-DS3H Rev. 1.0 @ F9
    CPU:
    i5 3570K
    Graphics:
    GTX660 Ti Phantom
    Mac:
    MacBook Air, MacBook Pro, Mac Pro
    Mobile Phone:
    iOS
    Mar 29, 2013 #5
    seokai

    seokai

    Joined:
    Mar 27, 2013
    Messages:
    3
    Mobo:
    Gigabyte Z77-DS3H Rev. 1.0 @ F9
    CPU:
    i5 3570K
    Graphics:
    GTX660 Ti Phantom
    Mac:
    MacBook Air, MacBook Pro, Mac Pro
    Mobile Phone:
    iOS
    Uhhh great, that works!

    I installed MultiBeast with EasyBeast, ALC887 and Atheros Ethernet.
    The mac is booting, but again only with "GraphicsEnabler=No". I set that permanently via MultiBeast.

    Anything else to do?
     
  6. defbref

    defbref

    Joined:
    Sep 23, 2012
    Messages:
    1,091
    Mobo:
    GA-Z77-DS3H 16Gb
    CPU:
    Intel 3570k
    Graphics:
    Nvidia GTX 660
    Mobile Phone:
    iOS
    Mar 29, 2013 #6
    defbref

    defbref

    Joined:
    Sep 23, 2012
    Messages:
    1,091
    Mobo:
    GA-Z77-DS3H 16Gb
    CPU:
    Intel 3570k
    Graphics:
    Nvidia GTX 660
    Mobile Phone:
    iOS
    If it works for you, I would just leave it, BUT you don't use easybeast on this board, you use the DSDT free installation instead.
     
  7. bucker

    bucker

    Joined:
    Apr 16, 2013
    Messages:
    4
    Mobo:
    GA-Z77-DS3H
    CPU:
    i3 3225
    Graphics:
    Asus GT 640
    Mac:
    Mac Pro
    Mobile Phone:
    Android, iOS, Windows Phone
    Apr 30, 2013 #7
    bucker

    bucker

    Joined:
    Apr 16, 2013
    Messages:
    4
    Mobo:
    GA-Z77-DS3H
    CPU:
    i3 3225
    Graphics:
    Asus GT 640
    Mac:
    Mac Pro
    Mobile Phone:
    Android, iOS, Windows Phone
    I'm using Z77-DS3H board with i3 CPU and GT 640 GPU and EVERYTHING works for me, EXCEPT: After installation of ML 10.8, I run MultiBeast to install Chimera and from then onwards it just won't boot from hard drive, I'll get the Chimera Boot screen (press enter to boot Darwin blah...) but when it tries to boot ML it gets stuck.

    Yet if I use the USB UniBeast Boot and select Mountain Lion on the hard drive it boots fine without any flags or arguments.

    What have I done wrong?:confused:
     
  8. bigwillaestyle

    bigwillaestyle

    Joined:
    May 14, 2011
    Messages:
    2
    Mobo:
    TBD
    CPU:
    TBD
    Graphics:
    TBD
    Jun 16, 2013 #8
    bigwillaestyle

    bigwillaestyle

    Joined:
    May 14, 2011
    Messages:
    2
    Mobo:
    TBD
    CPU:
    TBD
    Graphics:
    TBD
    I had the same problem w/ requiring USB to boot (in verbose mode, trying to boot directly w/o the USB got about two lines into the process, then rebooted).

    I solved it by downloading and running the latest version of MultiBeast (5.3.1), using the settings here as a reference:
    http://www.tonymacx86.com/user-buil...yte-ga-z77-ds3h-i5-3570k-ivy-bridge-16gb.html

    AND also checking Bootloaders > Chimera v2.0.1 ...
     

Share This Page