HELP with ASUS X551C

Discussion in 'Mountain Lion Laptop Support' started by giampy72, Nov 28, 2013.

  1. giampy72

    giampy72

    Joined:
    Oct 14, 2013
    Messages:
    64
    Mobo:
    Laptop Asus x551c
    CPU:
    Intel i3
    Graphics:
    Intel HD
    Nov 28, 2013 #1
    giampy72

    giampy72

    Joined:
    Oct 14, 2013
    Messages:
    64
    Mobo:
    Laptop Asus x551c
    CPU:
    Intel i3
    Graphics:
    Intel HD
    hi

    i have an asus x551C with a standard Intel Hardware
    the install with Unibeast USB and thanks to the guides i found here , most is done and is ok

    but i dont know what i have to do for the post installation with my Intel HD4000 and my Audio
    if i install Voodoo i have a kernel Panic

    and i understand that for atheros wifi i can do nothing... better buy one wifi usb on ebay

    maybe i have to work on dsdt and plist file but i dont know how that works
    some one can help me ?
     
  2. RehabMan

    RehabMan Moderator

    Joined:
    May 3, 2012
    Messages:
    117,741
    Mobo:
    Intel DH67BL
    CPU:
    Core i7-2600K
    Graphics:
    Intel HD 3000
    Mac:
    MacBook Air
    Mobile Phone:
    iOS
    Nov 28, 2013 #2
    RehabMan

    RehabMan Moderator

    Joined:
    May 3, 2012
    Messages:
    117,741
    Mobo:
    Intel DH67BL
    CPU:
    Core i7-2600K
    Graphics:
    Intel HD 3000
    Mac:
    MacBook Air
    Mobile Phone:
    iOS
    What is the resolution of your laptop screen?
     
  3. giampy72

    giampy72

    Joined:
    Oct 14, 2013
    Messages:
    64
    Mobo:
    Laptop Asus x551c
    CPU:
    Intel i3
    Graphics:
    Intel HD
    Nov 28, 2013 #3
    giampy72

    giampy72

    Joined:
    Oct 14, 2013
    Messages:
    64
    Mobo:
    Laptop Asus x551c
    CPU:
    Intel i3
    Graphics:
    Intel HD
    hi

    now my resolution is 1024x768 and the board is recognised like a standard 64 mb ram
     
  4. RehabMan

    RehabMan Moderator

    Joined:
    May 3, 2012
    Messages:
    117,741
    Mobo:
    Intel DH67BL
    CPU:
    Core i7-2600K
    Graphics:
    Intel HD 3000
    Mac:
    MacBook Air
    Mobile Phone:
    iOS
    Nov 28, 2013 #4
    RehabMan

    RehabMan Moderator

    Joined:
    May 3, 2012
    Messages:
    117,741
    Mobo:
    Intel DH67BL
    CPU:
    Core i7-2600K
    Graphics:
    Intel HD 3000
    Mac:
    MacBook Air
    Mobile Phone:
    iOS
    No, what is the actual native resolution of your laptop panel.
     
  5. giampy72

    giampy72

    Joined:
    Oct 14, 2013
    Messages:
    64
    Mobo:
    Laptop Asus x551c
    CPU:
    Intel i3
    Graphics:
    Intel HD
    Nov 28, 2013 #5
    giampy72

    giampy72

    Joined:
    Oct 14, 2013
    Messages:
    64
    Mobo:
    Laptop Asus x551c
    CPU:
    Intel i3
    Graphics:
    Intel HD
    oopsss

    sorry

    this is what u mean

    15.6 " - 1366x768 Pixel - HD Ready - LED - Glare
     
  6. RehabMan

    RehabMan Moderator

    Joined:
    May 3, 2012
    Messages:
    117,741
    Mobo:
    Intel DH67BL
    CPU:
    Core i7-2600K
    Graphics:
    Intel HD 3000
    Mac:
    MacBook Air
    Mobile Phone:
    iOS
    Nov 28, 2013 #6
    RehabMan

    RehabMan Moderator

    Joined:
    May 3, 2012
    Messages:
    117,741
    Mobo:
    Intel DH67BL
    CPU:
    Core i7-2600K
    Graphics:
    Intel HD 3000
    Mac:
    MacBook Air
    Mobile Phone:
    iOS
    Most laptops with 1366x768 HD4000 can be enabled by booting with IGPlatformID=01660003.
     
  7. giampy72

    giampy72

    Joined:
    Oct 14, 2013
    Messages:
    64
    Mobo:
    Laptop Asus x551c
    CPU:
    Intel i3
    Graphics:
    Intel HD
    Nov 28, 2013 #7
    giampy72

    giampy72

    Joined:
    Oct 14, 2013
    Messages:
    64
    Mobo:
    Laptop Asus x551c
    CPU:
    Intel i3
    Graphics:
    Intel HD
    i have to write in my org.chameleon.Boot.plit the string

    <key>IGPlatformID</key>
    <string>your code</string>
     
  8. giampy72

    giampy72

    Joined:
    Oct 14, 2013
    Messages:
    64
    Mobo:
    Laptop Asus x551c
    CPU:
    Intel i3
    Graphics:
    Intel HD
    Nov 28, 2013 #8
    giampy72

    giampy72

    Joined:
    Oct 14, 2013
    Messages:
    64
    Mobo:
    Laptop Asus x551c
    CPU:
    Intel i3
    Graphics:
    Intel HD
    hmm it doesn't work

    the system is always at 1024x768 and i cant change the resolution
     
  9. RehabMan

    RehabMan Moderator

    Joined:
    May 3, 2012
    Messages:
    117,741
    Mobo:
    Intel DH67BL
    CPU:
    Core i7-2600K
    Graphics:
    Intel HD 3000
    Mac:
    MacBook Air
    Mobile Phone:
    iOS
    Nov 28, 2013 #9
    RehabMan

    RehabMan Moderator

    Joined:
    May 3, 2012
    Messages:
    117,741
    Mobo:
    Intel DH67BL
    CPU:
    Core i7-2600K
    Graphics:
    Intel HD 3000
    Mac:
    MacBook Air
    Mobile Phone:
    iOS
    You can type what I wrote at the bootloader screen until you determine what one works. Then you can enter it in org.chameleon.Boot.plist as you mention.
     
  10. RehabMan

    RehabMan Moderator

    Joined:
    May 3, 2012
    Messages:
    117,741
    Mobo:
    Intel DH67BL
    CPU:
    Core i7-2600K
    Graphics:
    Intel HD 3000
    Mac:
    MacBook Air
    Mobile Phone:
    iOS
    Nov 28, 2013 #10
    RehabMan

    RehabMan Moderator

    Joined:
    May 3, 2012
    Messages:
    117,741
    Mobo:
    Intel DH67BL
    CPU:
    Core i7-2600K
    Graphics:
    Intel HD 3000
    Mac:
    MacBook Air
    Mobile Phone:
    iOS
    Check to see if the driver is loading. Post ioreg: http://www.tonymacx86.com/audio/58368-guide-how-make-copy-ioreg.html

    Make sure you're using either GraphicsEnabler=Yes or IGPEnabler=Yes in conjunction.

    If you have nvidia or AMD graphics in addition, they may be interfering.
     

Share This Page