Dell Inspiron 1525

Discussion in 'Mountain Lion Laptop Support' started by JayS66, Jul 26, 2012.

  1. JayS66

    JayS66

    Joined:
    Jul 26, 2012
    Messages:
    13
    Mobo:
    Dell Inspiron 1525
    CPU:
    1
    Graphics:
    1
    Jul 26, 2012 #1
    JayS66

    JayS66

    Joined:
    Jul 26, 2012
    Messages:
    13
    Mobo:
    Dell Inspiron 1525
    CPU:
    1
    Graphics:
    1
    Hi,

    Hoping someone can help with this ML installation.

    Dell Inspiron 1525
    Intel Pentium Dual-Core 1.60GHz processor with 1MB L2 cache and 533MHz FSB
    Intel Integrated Graphics Media Accelerator X3100
    2GB RAM DDR2

    I've had 10.6.8 running on here previously
    Trying to get to the ML installation screen using Unibeast 1.5
    With the bootflag 'PCIRootUID=0' I can get to the apple logo and the spinning wheel which freezes after about 20 seconds.
    I've tried other bootflags and the system just hangs on 'PCI configuration begin'

    Any help or suggestions will be greatly appreciated!

    Thanks :)
     
  2. ssdp_20072

    ssdp_20072

    Joined:
    Jul 16, 2012
    Messages:
    74
    Mobo:
    Lenovo G460
    CPU:
    Intel Core i5 520M
    Graphics:
    Nvidia GeForce 310M
    Jul 26, 2012 #2
    ssdp_20072

    ssdp_20072

    Joined:
    Jul 16, 2012
    Messages:
    74
    Mobo:
    Lenovo G460
    CPU:
    Intel Core i5 520M
    Graphics:
    Nvidia GeForce 310M
    Pentium dual core isnt supported in mountain lion. Only systems having Core 2 duo or higher are supported.
     
  3. JayS66

    JayS66

    Joined:
    Jul 26, 2012
    Messages:
    13
    Mobo:
    Dell Inspiron 1525
    CPU:
    1
    Graphics:
    1
    Jul 26, 2012 #3
    JayS66

    JayS66

    Joined:
    Jul 26, 2012
    Messages:
    13
    Mobo:
    Dell Inspiron 1525
    CPU:
    1
    Graphics:
    1
    In my "About this mac" it says my processor name is "Intel Core 2 Duo".
     
  4. JayS66

    JayS66

    Joined:
    Jul 26, 2012
    Messages:
    13
    Mobo:
    Dell Inspiron 1525
    CPU:
    1
    Graphics:
    1
    Jul 29, 2012 #4
    JayS66

    JayS66

    Joined:
    Jul 26, 2012
    Messages:
    13
    Mobo:
    Dell Inspiron 1525
    CPU:
    1
    Graphics:
    1
    Can anyone help, tried with Unibeat 1.5.1 and still just freezes at the apple logo with spinning wheel..
     
  5. albertok122509

    albertok122509

    Joined:
    Jul 26, 2012
    Messages:
    40
    CPU:
    i3-4130
    Graphics:
    Nvidia GeForce GTX 760
    Mobile Phone:
    iOS
    Jul 29, 2012 #5
    albertok122509

    albertok122509

    Joined:
    Jul 26, 2012
    Messages:
    40
    CPU:
    i3-4130
    Graphics:
    Nvidia GeForce GTX 760
    Mobile Phone:
    iOS
    run it with -v and tell us where it freezes
     
  6. bilben1

    bilben1

    Joined:
    Jan 9, 2011
    Messages:
    8
    Mobo:
    msi H81I
    CPU:
    i3-4170
    Graphics:
    intel hd4400
    Mac:
    iMac
    Aug 1, 2012 #6
    bilben1

    bilben1

    Joined:
    Jan 9, 2011
    Messages:
    8
    Mobo:
    msi H81I
    CPU:
    i3-4170
    Graphics:
    intel hd4400
    Mac:
    iMac
    Sorry it won't work

    ML requires 64 bit kexts. Unfortuanately the video g3100 is no longer supported. I also have a 1525 but it runs Lion with the 32 bit graphics driver.
     
  7. JayS66

    JayS66

    Joined:
    Jul 26, 2012
    Messages:
    13
    Mobo:
    Dell Inspiron 1525
    CPU:
    1
    Graphics:
    1
    Aug 1, 2012 #7
    JayS66

    JayS66

    Joined:
    Jul 26, 2012
    Messages:
    13
    Mobo:
    Dell Inspiron 1525
    CPU:
    1
    Graphics:
    1
    Ah damn!

    When i run it with -v it freezes on PCI configuration begin..

    Is there any workaround on this?
     
  8. zb370

    zb370

    Joined:
    Nov 18, 2011
    Messages:
    25
    Mobo:
    Dell Insprion 1525
    CPU:
    Intel Core 2 Duo
    Graphics:
    Intel GMA960 x3100
    Mac:
    MacBook Pro
    Mobile Phone:
    iOS
    Aug 3, 2012 #8
    zb370

    zb370

    Joined:
    Nov 18, 2011
    Messages:
    25
    Mobo:
    Dell Insprion 1525
    CPU:
    Intel Core 2 Duo
    Graphics:
    Intel GMA960 x3100
    Mac:
    MacBook Pro
    Mobile Phone:
    iOS
    I have tried pretty extensively to get mountain lion running on my 1525 and I can't even get to the installer. To get past the Begin PCI Configuration you need either a lion or snow leopard IOPCIFamily.kext which are 64 bit so you're fine there. Then I would get a Kernel Panic because of the onboard ethernet which is controlled by AppleYukon2.kext located in IONetworkingFamily.kext/Contents/Plugins. I tried to edit it and used a patched one which didn't work out so well for me so I removed it all together and got to where it shows the mac address 00:11:22:33:44:55. As far as I know, I'm no expert just a novice, in Lion and Snow Leopard, so I assume it would be the same for Mountain Lion, this is when the system boots up the actual desktop. I think I'm getting stuck here because our graphics card is not supported for Mountain Lion. The reason we can get it to natively run on Lion is because it is the same card as in older Macbook's which are not supported by Mountain Lion. In fact there aren't any AppleIntelGMA* kexts in Mountain Lion only AppleIntelHD*. I have read some people say that this means it is not possible for us to get Mountain Lion because the Lion graphics kexts are 32 bit. But there have been several very successful work-arounds for old MacBooks to get Mountain Lion up and running, none of which involve editing or replacing graphics kexts. So I'm pretty certain there is a way to get it running. If someone can help me figure out how to get past the freeze that comes after determining the mac address I'll try to get it installed and then work on getting all the peripherals like sound, trackpad, wifi, sleep and everything else working.
     
  9. darksavior

    darksavior

    Joined:
    Feb 6, 2012
    Messages:
    7
    Mobo:
    Asus Rampage IV Formula w/ Bios 5001
    CPU:
    Intel i7 3930k
    Graphics:
    Evga Geforce 670 GTX FTW
    Aug 3, 2012 #9
    darksavior

    darksavior

    Joined:
    Feb 6, 2012
    Messages:
    7
    Mobo:
    Asus Rampage IV Formula w/ Bios 5001
    CPU:
    Intel i7 3930k
    Graphics:
    Evga Geforce 670 GTX FTW
    im on the same boat. stuck at pci config begins. there seems to be hacked drivers for the x3100 but one step at a time. need to boot this first...
     
  10. gsustek

    gsustek

    Joined:
    Jul 27, 2011
    Messages:
    8
    Mobo:
    Dell 1525
    CPU:
    T7100
    Graphics:
    X3100
    Aug 3, 2012 #10
    gsustek

    gsustek

    Joined:
    Jul 27, 2011
    Messages:
    8
    Mobo:
    Dell 1525
    CPU:
    T7100
    Graphics:
    X3100
    is there some port of x64 x3100 kext? I remember that exist in some version.?
     

Share This Page