Contribute
Register

Z97X-UD3H "AppleKeyStore starting" cant boot in after multibeast

Joined
Aug 25, 2011
Messages
10
Motherboard
Mavericks
CPU
i7-4790k
Graphics
R9-270
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
hey there
I have Z97X-UD3H(rev 1.0, F7) with
i7-4790k
2GBx2 ram
MSI R9-270

Before install, I have
PCIe Slot Configuration -> Gen3
VT-d -> DISABLED
xHCI Mode -> AUTO
xHCI Hand-OFF -> ENABLED
EHCI Hand-OFF -> ENABLED
Wake on Lan -> DISABLED

I can boot into the installer without any bootflag.
but after installation, I need -x -v maxmem=2048 so that I could get into the OS.

And the worst thing comes,
after I install multibeast with dsdt-free option, I cant boot up to my mavericks anymore.

It just stucks at "AppleKeyStore starting..."

Any idea or any new boot flag for try?

Thanks!
 
Joined
Aug 21, 2014
Messages
3
Motherboard
Mavericks (Hopefully)
CPU
Intel i7-4790k
Graphics
ASUS GeForce GTX760 2GB
Mac
MacBook Pro
Classic Mac
Mobile Phone
Android
Same mobo & CPU here, and same exact problem!

Anybody?
 
Joined
Aug 21, 2014
Messages
4
Motherboard
Gigabyte X79S-UP5-WIFI
CPU
i7 4930K
Graphics
Gainward GTX TITAN
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
having the same problem.

m/b: Z97-UD5H
cpu: i7 4790
ssd: Samsung Evo 840
ram: Kingston Hyper X Fury 8gb x2
graphics: HD4600

After multibest cannot boot into Mavericks, stuck at AppleKeyStore starting (BUILD: Jun 3 2014 21:40:51)
 
Joined
Jan 26, 2014
Messages
1,349
Motherboard
Asus P5LP-LE
CPU
Core 2 Duo
Graphics
Nvidia GeForce GT 640
Mac
Mac Pro
Mobile Phone
iOS
having the same problem.

m/b: Z97-UD5H
cpu: i7 4790
ssd: Samsung Evo 840
ram: Kingston Hyper X Fury 8gb x2
graphics: HD4600

After multibest cannot boot into Mavericks, stuck at AppleKeyStore starting (BUILD: Jun 3 2014 21:40:51)
I believe you issue is that the 9 series integrated graphics isn't supported yet you will more than likely need to apply the 9 series graphic patch and an audio patch to get thing working correctly
 
Joined
Aug 25, 2011
Messages
10
Motherboard
Mavericks
CPU
i7-4790k
Graphics
R9-270
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
I believe you issue is that the 9 series integrated graphics isn't supported yet you will more than likely need to apply the 9 series graphic patch and an audio patch to get thing working correctly
I have IGFX disabled in BIOS(UEFI), so probably it wasnt?
 
Joined
Oct 18, 2012
Messages
10
Motherboard
Mac OS X 10.9.4 + Windows 7
CPU
Intel i7 4790K
Graphics
Asus GTX 780 Ti
Got the same problem on i7 4790K + Z87X UD3H, figured it was RAMs' fault. While they were running higher than 1333 MHz, they caused the same issue as you guys mentioned above. Still trying to figure why it happened.

Anyway, try setting you RAM in BIOS to 1333 MHz (without XMP).

For the record, I used Chameleon v2.2 + iMac 14,2 SMBIOS.
 
Joined
Aug 25, 2011
Messages
10
Motherboard
Mavericks
CPU
i7-4790k
Graphics
R9-270
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
Got the same problem on i7 4790K + Z87X UD3H, figured it was RAMs' fault. While they were running higher than 1333 MHz, they caused the same issue as you guys mentioned above. Still trying to figure why it happened.

Anyway, try setting you RAM in BIOS to 1333 MHz (without XMP).

For the record, I used Chameleon v2.2 + iMac 14,2 SMBIOS.
My RAMs spec are 1333MHz.
And I have set the multiplier to 13.33
But still no luck
Thanks anyway!
 
Joined
Aug 25, 2011
Messages
10
Motherboard
Mavericks
CPU
i7-4790k
Graphics
R9-270
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
Top