Z77X-UD5H MultiBeast

Discussion in 'Mountain Lion Desktop Support' started by t0m3k380, Oct 6, 2012.

  1. t0m3k380

    t0m3k380

    Joined:
    Feb 8, 2012
    Messages:
    74
    Mobile Phone:
    Android
    Oct 6, 2012 at 9:43 AM #1
    t0m3k380

    t0m3k380

    Joined:
    Feb 8, 2012
    Messages:
    74
    Mobile Phone:
    Android
    Can someone post their MultiBeast settings for Z77X-UD5H.

    I configured the BIOS using this guide.

    http://www.tonymacx86.com/99-quick-guide-configuring-uefi-gigabyte-s-7-series-lga-1155-boards.html

    I'm running BIOS version 14.

    So far, I know I have to select "User DSDT or DSDT - Free Installation."

    From the Drivers > Audio > without DSDT > ALC898, that is what I checked.

    I don't need any Network Drivers because both ports are working "out of the box."

    I am using a regular SATA HD, under Disk do I select "3rd Party SATA" ?

    I don't have a discrete GPU, just Intel HD 4000, do I select "GraphicEnable=NO" under Boot Options?

    I'm referring to this guide as I go along.

    http://www.tonymacx86.com/golden-bu...d5h-i7-3770k-gigabyte-geforce-gtx-660-ti.html
     
  2. usong

    usong

    Joined:
    Jul 29, 2012
    Messages:
    4
    Mobo:
    Hackintosh
    CPU:
    i7 4790K
    Graphics:
    GTX 660
    Oct 6, 2012 at 10:19 AM #2
    usong

    usong

    Joined:
    Jul 29, 2012
    Messages:
    4
    Mobo:
    Hackintosh
    CPU:
    i7 4790K
    Graphics:
    GTX 660
    I have the same mb with i7-3770k. I didn't select anything under the graphics within MultiBeast but my Boot.plist has the GraphicsEnable to YES. Below is my Boot.plist setting. I've installed ML 10.8.1 and works flawlessly with and without my GPU (AMD 6870). Upgrading to 10.8.2 caused a lot of troubles so I went back to 10.8.1

    <key>EthernetBuiltIn</key>
    <string>Yes</string>
    <key>GenerateCStates</key>
    <string>Yes</string>
    <key>GeneratePStates</key>
    <string>Yes</string>
    <key>GraphicsEnabler</key>
    <string>Yes</string>
    <key>Graphics Mode</key>
    <string>1920x1080x64</string>
    <key>Kernel</key>
    <string>mach_kernel</string>
    <key>Kernel Flags</key>
    <string>darkwake=0</string>
    <key>Legacy Logo</key>
    <string>Yes</string>
    <key>Timeout</key>
    <string>2</string>
    <key>UseKernelCache</key>
    <string>Yes</string>
     
  3. t0m3k380

    t0m3k380

    Joined:
    Feb 8, 2012
    Messages:
    74
    Mobile Phone:
    Android
    Oct 6, 2012 at 10:36 AM #3
    t0m3k380

    t0m3k380

    Joined:
    Feb 8, 2012
    Messages:
    74
    Mobile Phone:
    Android
  4. t0m3k380

    t0m3k380

    Joined:
    Feb 8, 2012
    Messages:
    74
    Mobile Phone:
    Android
    Oct 6, 2012 at 12:45 PM #4
    t0m3k380

    t0m3k380

    Joined:
    Feb 8, 2012
    Messages:
    74
    Mobile Phone:
    Android
    Here is my org.chameleon.Boot.plist - HOW DO I ENABLE Intel HD 4000?

    <?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
    <!DOCTYPE plist PUBLIC "-//Apple//DTD PLIST 1.0//EN" "http://www.apple.com/DTDs/PropertyList-1.0.dtd">
    <plist version="1.0">
    <dict>
    <key>EthernetBuiltIn</key>
    <string>Yes</string>
    <key>GenerateCStates</key>
    <string>Yes</string>
    <key>GeneratePStates</key>
    <string>Yes</string>
    <key>GraphicsEnabler</key>
    <string>No</string>
    <key>Kernel</key>
    <string>mach_kernel</string>
    <key>Kernel Flags</key>
    <string>darkwake=0</string>
    <key>Legacy Logo</key>
    <string>Yes</string>
    <key>Timeout</key>
    <string>2</string>
    <key>UseKernelCache</key>
    <string>Yes</string>
    </dict>
    </plist>
     
  5. hackintoshx86

    hackintoshx86

    Joined:
    Aug 21, 2011
    Messages:
    446
    Mobo:
    GA-Z97N-WIFI
    CPU:
    i7-4790K
    Graphics:
    HD4600
    Mac:
    iMac
    Mobile Phone:
    iOS
    Oct 6, 2012 at 12:51 PM #5
    hackintoshx86

    hackintoshx86

    Joined:
    Aug 21, 2011
    Messages:
    446
    Mobo:
    GA-Z97N-WIFI
    CPU:
    i7-4790K
    Graphics:
    HD4600
    Mac:
    iMac
    Mobile Phone:
    iOS

    www.tonymacx86.com/user-builds/7326...d5h-16gb-ram-2133mhz-gt-640-a.html#post456037

    Read My Guide ... Thanks
     
  6. t0m3k380

    t0m3k380

    Joined:
    Feb 8, 2012
    Messages:
    74
    Mobile Phone:
    Android
    Oct 6, 2012 at 1:00 PM #6
    t0m3k380

    t0m3k380

    Joined:
    Feb 8, 2012
    Messages:
    74
    Mobile Phone:
    Android
    I'm using VGA right now, DVI doesn't seem to be sending the signal.
     
  7. hackintoshx86

    hackintoshx86

    Joined:
    Aug 21, 2011
    Messages:
    446
    Mobo:
    GA-Z97N-WIFI
    CPU:
    i7-4790K
    Graphics:
    HD4600
    Mac:
    iMac
    Mobile Phone:
    iOS
    Oct 6, 2012 at 1:03 PM #7
    hackintoshx86

    hackintoshx86

    Joined:
    Aug 21, 2011
    Messages:
    446
    Mobo:
    GA-Z97N-WIFI
    CPU:
    i7-4790K
    Graphics:
    HD4600
    Mac:
    iMac
    Mobile Phone:
    iOS
    If you are using the HD4000 only you need to use GraphicsEnabler=Yes. This will be supported. Will also enable DVI.
     
  8. hackintoshx86

    hackintoshx86

    Joined:
    Aug 21, 2011
    Messages:
    446
    Mobo:
    GA-Z97N-WIFI
    CPU:
    i7-4790K
    Graphics:
    HD4600
    Mac:
    iMac
    Mobile Phone:
    iOS
    Oct 6, 2012 at 1:05 PM #8
    hackintoshx86

    hackintoshx86

    Joined:
    Aug 21, 2011
    Messages:
    446
    Mobo:
    GA-Z97N-WIFI
    CPU:
    i7-4790K
    Graphics:
    HD4600
    Mac:
    iMac
    Mobile Phone:
    iOS
    Need something like this... Depending on your monitor resolutions.

    <key>GraphicsEnabler</key>
    <string>Yes</string>
    <key>Graphics Mode</key>
    <string>1920x1080x64</string>
     
  9. the_gael

    the_gael

    Joined:
    Aug 14, 2010
    Messages:
    865
    Mobo:
    GA-Z97X-UD5H-BK Rev 1.0 Bios F8
    CPU:
    Intel i7-4790k OC 5.1ghz
    Graphics:
    HD4600, GTX750TI
    Mac:
    MacBook Pro, Mac mini, Mac Pro
    Classic Mac:
    Power Mac
    Mobile Phone:
    Android, iOS
    Oct 6, 2012 at 1:13 PM #9
    the_gael

    the_gael

    Joined:
    Aug 14, 2010
    Messages:
    865
    Mobo:
    GA-Z97X-UD5H-BK Rev 1.0 Bios F8
    CPU:
    Intel i7-4790k OC 5.1ghz
    Graphics:
    HD4600, GTX750TI
    Mac:
    MacBook Pro, Mac mini, Mac Pro
    Classic Mac:
    Power Mac
    Mobile Phone:
    Android, iOS
    there is a Multibeast Screenshot in my Z77X-UD5H user build

    the_gael's HacPro Black - Z77X-UD5H - i7-3770k - 8GB RAM - HD6870

    edited to add
    you will need Network Drivers I am guessing you are referring to network working when you are installing using Unibeast - this is because the drivers are on the install media. When you boot from your new installation you will need to install the drivers - I use the Atheros ethernet which is the bottom one of the two Ethernet ports.
     
  10. t0m3k380

    t0m3k380

    Joined:
    Feb 8, 2012
    Messages:
    74
    Mobile Phone:
    Android
    Oct 6, 2012 at 1:35 PM #10
    t0m3k380

    t0m3k380

    Joined:
    Feb 8, 2012
    Messages:
    74
    Mobile Phone:
    Android
    I edited my my org.chameleon.Boot.plist

    <?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
    <!DOCTYPE plist PUBLIC "-//Apple//DTD PLIST 1.0//EN" "http://www.apple.com/DTDs/PropertyList-1.0.dtd">
    <plist version="1.0">
    <dict>
    <key>EthernetBuiltIn</key>
    <string>Yes</string>
    <key>GenerateCStates</key>
    <string>Yes</string>
    <key>GeneratePStates</key>
    <string>Yes</string>
    <key>GraphicsEnabler</key>
    <string>Yes</string>
    <key>Graphics Mode</key>
    <string>1920x1080x64</string>
    <key>Kernel</key>
    <string>mach_kernel</string>
    <key>Kernel Flags</key>
    <string>darkwake=0</string>
    <key>Legacy Logo</key>
    <string>Yes</string>
    <key>Timeout</key>
    <string>2</string>
    <key>UseKernelCache</key>
    <string>Yes</string>
    </dict>
    </plist>

    This what it looks like now, rebooted and OS X won't load, it's stuck at the WHITE BOOT SCREEN & APPLE LOGO.

    Yes, that is the full resolution of my 24" LCD.
     

Share This Page