Contribute
Register

Z77 mATX Motherboards and OS X

Status
Not open for further replies.
Joined
Mar 24, 2013
Messages
33
Motherboard
MSI Z77MA-G45
CPU
Intel 3770K
Graphics
MSI GTX 760
Mac
  1. iMac
  2. MacBook Pro
Classic Mac
Mobile Phone
What is SpeedStep actually? Is it a feature which make it possible for the CPU to run between its min. and max.? Either my CPU runs at 1.6 or 3.5 - never in between? Is that okay?
 

trs96

Moderator
Joined
Jul 31, 2012
Messages
21,875
Motherboard
GA-Z97X-UD3H-BK
CPU
i5-4690K
Graphics
HD4600 / RX 570
Mac
  1. MacBook Pro
  2. Mac mini
Mobile Phone
  1. Android
What is SpeedStep actually? Is it a feature which make it possible for the CPU to run between its min. and max.? Either my CPU runs at 1.6 or 3.5 - never in between? Is that okay?

"Enhanced Intel SpeedStep Technology allows the system to dynamically adjust processor voltage and core frequency, which can result in decreased average power consumption and decreased average heat production. By decreasing power and heat on desktop PCs, system builders can (depending on system configurations) potentially lower acoustics."

Did you flash a patched bios as per post #239 of this thread ? If not you'll need to do that
to get SpeedStep for your CustoMac.
 
Joined
Mar 24, 2013
Messages
33
Motherboard
MSI Z77MA-G45
CPU
Intel 3770K
Graphics
MSI GTX 760
Mac
  1. iMac
  2. MacBook Pro
Classic Mac
Mobile Phone
"Enhanced Intel SpeedStep Technology allows the system to dynamically adjust processor voltage and core frequency, which can result in decreased average power consumption and decreased average heat production. By decreasing power and heat on desktop PCs, system builders can (depending on system configurations) potentially lower acoustics."

Did you flash a patched bios as per post #239 of this thread ? If not you'll need to do that
to get SpeedStep for your CustoMac.
Thanks. :)

I have flashed my BIOS with a modified 1.4 BIOS - should I do more?
 
Joined
Nov 24, 2012
Messages
39
Motherboard
Gigabyte H97N-Wifi
CPU
i3-4350T
Graphics
HD4600
Mobile Phone
  1. Android
Hello,

It seems pretty damn straight forward and easy as you did with the Asus MoBo. Still, im using tha same and im having a hard time to get it stable. Everything's seem to be working well for 18-24hours after then my system randomly freezes out ( beach ball - only reset helps ).

First i thought it must be the Green drive i own, but no. I removed it and even with only the SSD in, it froze out after a while.

Next thing i could though of is the PSU, since it has some flaws, probably contact issues. When i move the cables coming out of it, sometimes my Hack just wont start up. I press the power button, the light blinks for a second and goes off. Pulling out battery from the MoBo and repositioning the PSU's cables helps. But back on 10.8.1 it went great and even under Windows it has no problems. I flashed several different kinds of BIOS already (now on stock 2003). Problem still exists.

I own the following build:

Asus P8Z77-M Pro
i3-3225
HD4000
WD20EARX
2x4GB Patriot 1866Mhz (set to XMP in BIOS)
PSU 500W bequiet! E5
(ATM im running it without the SSD)

What am i doing wrong?
 
Joined
Mar 24, 2013
Messages
33
Motherboard
MSI Z77MA-G45
CPU
Intel 3770K
Graphics
MSI GTX 760
Mac
  1. iMac
  2. MacBook Pro
Classic Mac
Mobile Phone
Updated my Z77MA-G45 from 10.8.3 to 10.8.5. Sound did disappear and I could not fix it with Multibeast 5.3.0 but downloaded the latest (5.4.3) which fixed the sound. (And TRIM) :headbang:
 
Joined
Mar 15, 2012
Messages
6
Motherboard
custom
CPU
i3
Graphics
hd 4000
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
Updated my Z77MA-G45 from 10.8.3 to 10.8.5. Sound did disappear and I could not fix it with Multibeast 5.3.0 but downloaded the latest (5.4.3) which fixed the sound. (And TRIM) :headbang:

Is sleep working for you? It was working fine for me in 10.8.4 but no luck in 10.8.5 with the patched 140 bios.
 
Joined
Mar 24, 2013
Messages
33
Motherboard
MSI Z77MA-G45
CPU
Intel 3770K
Graphics
MSI GTX 760
Mac
  1. iMac
  2. MacBook Pro
Classic Mac
Mobile Phone
Is sleep working for you? It was working fine for me in 10.8.4 but no luck in 10.8.5 with the patched 140 bios.
I think it works - I'll check when I get off work later today.
 
Status
Not open for further replies.
Top