Contribute
Register

Z390 M Gaming - i7 8700k - High Sierra can't get IGPU to work properly

Joined
Sep 18, 2013
Messages
44
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
Hi guys. I've been working on this build the past 2 days, but can't get Intel UHD 630 to be recognised. Appears 7mb vram
I have both HDMI and DVI monitors. The plan is to have DGPU working also, I'm just trying to get the IGPU to work first, as I did in all my previous builds.
Below are my files.
Any help would be great.
Thanks in advance
 

Attachments

P1LGRIM

Moderator
Joined
Mar 2, 2012
Messages
22,185
Motherboard
Lenovo ThinkStation p300 ⌘
CPU
i7-4790K
Graphics
HD 4600
Mac
MacBook Pro, Mac mini
Classic Mac
Power Mac
Mobile Phone
iOS
Please read and comply with the rules, in particular the one regarding profiles.
Link to profile

Make sure that DVMT is set to at least 64mb in BIOS settings.

You have AptioMemoryFix-64.efi and OsxAptioFix2Drv-64.efi which do the same job and are mutually exclusive.
Use one or the other but not both.
In fact with a Z390 chipset most people use OsxAptioFix2Drv-free2000.efi instead - See nickwoodhams.com.
 
Last edited:
Joined
Sep 18, 2013
Messages
44
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
Please read and comply with the rules, in particular the one regarding profiles.
Link to profile

Make sure that DVMT is set to at least 64mb in BIOS settings.

You have AptioMemoryFix-64.efi and OsxAptioFix2Drv-64.efi which do the same job and are mutually exclusive.
Use one or the other but not both.
In fact with a Z390 chipset most people use OsxAptioFix2Drv-free2000.efi instead - See nickwoodhams.com.
Thanks for the reply
Sorry about the rules, got it right now i Guess
Dvmt is set to 64
I'll try what you said, i have already tried the free2000 before but i wiil fix things and try again
Thanks
 
Joined
Sep 18, 2013
Messages
44
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
Please read and comply with the rules, in particular the one regarding profiles.
Link to profile

Make sure that DVMT is set to at least 64mb in BIOS settings.

You have AptioMemoryFix-64.efi and OsxAptioFix2Drv-64.efi which do the same job and are mutually exclusive.
Use one or the other but not both.
In fact with a Z390 chipset most people use OsxAptioFix2Drv-free2000.efi instead - See nickwoodhams.com.
after testing some stuff and having read a lot of threads and help from @CaseySJ and others

here is what I got

I'm able to have IGPU with 1536VRAM in two scenarios

smbios iMac 18.1 - no hdmi or dvi working on IGPU - system shows IGPU as KBL -(config_181_KBL.plist attached)

smbios iMac 19.1 - no_compat_check flag needed - using coffee lake through Devices/Properties - Hackintool to fix black screen doesn't work - if I leave devices/properties blank system shows as KBL (config.plist attached)

Thought it would be easier to have Coffee Lake IGPU working on HS. I could go to Mojave, just think HS is more stable regarding video editing pro apps

all USB3 ports seems to work properly, except the ones on the front of the case, they work as USB2, I'll address this later
Sound and internet working
sleep/wake not tested yet
shutdown and restart works

I'm currently downloading HighSierra 17G2208 maybe I'll give it a try, do you think it's worth it?
another question, do you guys think I should go headless with IGPU?

how can I be sure the IGPU is fully working/accelerated?
I see nothing in Activity monitor GPU history on the UHD 630....

lots of questions :crazy:

thank you
 

Attachments

Top