Contribute
Register

Z390 I AORUS PRO WIFI / Mojave new install Freezing at Login

Status
Not open for further replies.
Joined
Feb 7, 2019
Messages
6
Motherboard
AORUS Pro Z390 I
CPU
i7-8700K
Graphics
RX 580
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. Android
  2. iOS
Hello All,

First off I’d like to express my thanks to the forum membership for being such a helpful, sharing community! I’d never have made it as far as I did without all the resources here… thanks!


A little personal background…

I spent 15 years in IT providing desktop support, before opting to drive choo choo trains about 10 years ago. I was very well versed in most things technical, but I may be a bit rusty now, so I thank you for your patience.

Working in mainly windows shops, I was always a PC guy until about two years ago I decided to give Apple a shot and really loved the accessibility, features, integration that the OS provided. First I was using an old MacBook Air I borrowed from a friend, which I quickly outgrew. Then I purchased my very own MacBook Pro — which I have now outgrown as well. I find myself needing for a box with a bit more horsepower... then I can finally retire my Windows PC.

So, after much deliberating I decided to take the plunge and attempt my hand at building a Hackintosh.

The system is modeled mostly after benmingli’s build (https://www.tonymacx86.com/threads/...gabyte-z390-i-aorus-pro-wifi-i9-9900k.267897/). I followed his instructions as much as I was able to, and faced various perils and pitfalls along the way that required some deviation or creative license, but I’ve tried so many things I’ve lost track of all the trials and tribulations and their solutions.


The Issue at Hand:

I have reached a point, where Mojave appears to be installed — I was able to navigate through the setup, as well as link my iCloud account, however, shortly after getting to the desktop the very first time, the system locked up. After rebooting, I have not been able to get past login without the system locking up. I am able to get to the login screen, but as soon as I press enter after inputting my password, the pinwheel stops spinning.

Below is all the info I believe to be pertinent: System Info, BIOS Settings, EFI Contents, config.plist

Hopefully someone can point me in the right direction — thanks for your advice and assistance!

390015

============

System Info:
Motherboard: Gigabyte AORUS PRO Z390 I
CPU: Intel I7-8700K
RAM: Corsair Vengeance 32GB
Video: Sapphire NITRO+ RX580 8GB DDR5
SSD: Samsung Evo 840 256GB

=============

BIOS Settings:
Version: F5d (1/16/2019)

390016


=============


EFI Contents [EFI.zip attached]:

390014



=============


config.plist Contents:

Code:
8<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<!DOCTYPE plist PUBLIC "-//Apple//DTD PLIST 1.0//EN" "http://www.apple.com/DTDs/PropertyList-1.0.dtd">
<plist version="1.0">
<dict>
    <key>ACPI</key>
    <dict>
        <key>AutoMerge</key>
        <true/>
        <key>DSDT</key>
        <dict>
            <key>#DropOEM_DSM</key>
            <dict>
                <key>ATI</key>
                <true/>
                <key>Firewire</key>
                <true/>
                <key>HDA</key>
                <true/>
                <key>HDMI</key>
                <true/>
                <key>IDE</key>
                <true/>
                <key>IntelGFX</key>
                <true/>
                <key>LAN</key>
                <true/>
                <key>LPC</key>
                <false/>
                <key>NVidia</key>
                <true/>
                <key>SATA</key>
                <true/>
                <key>SmBUS</key>
                <false/>
                <key>USB</key>
                <true/>
                <key>WIFI</key>
                <true/>
            </dict>
            <key>Debug</key>
            <false/>
            <key>Fixes</key>
            <dict>
                <key>AddDTGP</key>
                <false/>
                <key>AddHDMI</key>
                <false/>
                <key>AddIMEI</key>
                <false/>
                <key>AddMCHC</key>
                <false/>
                <key>AddPNLF</key>
                <false/>
                <key>DeleteUnused</key>
                <false/>
                <key>FakeLPC</key>
                <false/>
                <key>FixACST</key>
                <false/>
                <key>FixADP1</key>
                <false/>
                <key>FixAirport</key>
                <false/>
                <key>FixDarwin</key>
                <false/>
                <key>FixDarwin7</key>
                <false/>
                <key>FixDisplay</key>
                <false/>
                <key>FixFirewire</key>
                <false/>
                <key>FixHDA</key>
                <false/>
                <key>FixHPET</key>
                <false/>
                <key>FixIDE</key>
                <false/>
                <key>FixIPIC</key>
                <false/>
                <key>FixIntelGfx</key>
                <false/>
                <key>FixLAN</key>
                <false/>
                <key>FixMutex</key>
                <false/>
                <key>FixRTC</key>
                <false/>
                <key>FixRegions</key>
                <false/>
                <key>FixS3D</key>
                <false/>
                <key>FixSATA</key>
                <false/>
                <key>FixSBUS</key>
                <false/>
                <key>FixShutdown</key>
                <false/>
                <key>FixTMR</key>
                <false/>
                <key>FixUSB</key>
                <false/>
                <key>FixWAK</key>
                <false/>
            </dict>
            <key>Name</key>
            <string>DSDT.aml</string>
            <key>ReuseFFFF</key>
            <false/>
        </dict>
        <key>DropTables</key>
        <array>
            <dict>
                <key>Signature</key>
                <string>MATS</string>
            </dict>
        </array>
        <key>FixHeaders</key>
        <false/>
        <key>HaltEnabler</key>
        <false/>
        <key>SSDT</key>
        <dict>
            <key>DropOem</key>
            <false/>
            <key>Generate</key>
            <dict>
                <key>CStates</key>
                <false/>
                <key>PStates</key>
                <false/>
            </dict>
        </dict>
    </dict>
    <key>Boot</key>
    <dict>
        <key>Arguments</key>
        <string>dart=0 nv_disable=1 -v slide=0</string>
        <key>Debug</key>
        <true/>
        <key>DefaultVolume</key>
        <string>Install macOS Mojave</string>
        <key>Legacy</key>
        <string>PBR</string>
        <key>Secure</key>
        <false/>
        <key>Timeout</key>
        <integer>3</integer>
        <key>XMPDetection</key>
        <false/>
    </dict>
    <key>Devices</key>
    <dict>
        <key>Audio</key>
        <dict>
            <key>Inject</key>
            <integer>1</integer>
        </dict>
        <key>FakeID</key>
        <dict>
            <key>ATI</key>
            <string>0x0</string>
            <key>IMEI</key>
            <string>0x0</string>
            <key>IntelGFX</key>
            <string>0x12345678</string>
            <key>LAN</key>
            <string>0x0</string>
            <key>NVidia</key>
            <string>0x0</string>
            <key>SATA</key>
            <string>0x0</string>
            <key>WIFI</key>
            <string>0x0</string>
            <key>XHCI</key>
            <string>0x0</string>
        </dict>
        <key>USB</key>
        <dict>
            <key>FixOwnership</key>
            <false/>
            <key>Inject</key>
            <false/>
        </dict>
        <key>UseIntelHDMI</key>
        <false/>
    </dict>
    <key>DisableDrivers</key>
    <array>
        <string>Nothing</string>
    </array>
    <key>GUI</key>
    <dict>
        <key>Hide</key>
        <array>
            <string>Windows</string>
            <string>BOOTX64.EFI</string>
        </array>
        <key>Language</key>
        <string>en:0</string>
        <key>Mouse</key>
        <dict>
            <key>Enabled</key>
            <true/>
            <key>Speed</key>
            <integer>8</integer>
        </dict>
        <key>Scan</key>
        <dict>
            <key>Entries</key>
            <true/>
            <key>Legacy</key>
            <string>First</string>
            <key>Tool</key>
            <true/>
        </dict>
        <key>ScreenResolution</key>
        <string>1920x1080</string>
        <key>Theme</key>
        <string>tonymacx86</string>
    </dict>
    <key>Graphics</key>
    <dict>
        <key>Inject</key>
        <dict>
            <key>ATI</key>
            <false/>
            <key>Intel</key>
            <true/>
            <key>NVidia</key>
            <false/>
        </dict>
    </dict>
    <key>KernelAndKextPatches</key>
    <dict>
        <key>#FakeCPUID</key>
        <string>0x010676</string>
        <key>AppleIntelCPUPM</key>
        <true/>
        <key>AppleRTC</key>
        <true/>
        <key>KernelCpu</key>
        <false/>
        <key>KernelLapic</key>
        <false/>
        <key>KernelPm</key>
        <true/>
        <key>KextsToPatch</key>
        <array>
            <dict>
                <key>Comment</key>
                <string>External icons patch</string>
                <key>Disabled</key>
                <false/>
                <key>Find</key>
                <data>
                RXh0ZXJuYWw=
                </data>
                <key>InfoPlistPatch</key>
                <false/>
                <key>Name</key>
                <string>AppleAHCIPort</string>
                <key>Replace</key>
                <data>
                SW50ZXJuYWw=
                </data>
            </dict>
            <dict>
                <key>Comment</key>
                <string>Remove USB port limit in XHCI kext</string>
                <key>Disabled</key>
                <false/>
                <key>Find</key>
                <data>
                g/sPD4MDBQAA
                </data>
                <key>InfoPlistPatch</key>
                <false/>
                <key>MatchOS</key>
                <string>10.14.x</string>
                <key>Name</key>
                <string>com.apple.driver.usb.AppleUSBXHCI</string>
                <key>Replace</key>
                <data>
                g/sPkJCQkJCQ
                </data>
            </dict>
        </array>
    </dict>
    <key>RtVariables</key>
    <dict>
        <key>BooterConfig</key>
        <string>0x28</string>
        <key>CsrActiveConfig</key>
        <string>0x67</string>
    </dict>
    <key>SMBIOS</key>
    <dict>
        <key>ProductName</key>
        <string>iMac18,3</string>
        <key>Trust</key>
        <false/>
    </dict>
    <key>SystemParameters</key>
    <dict>
        <key>InjectKexts</key>
        <string>Yes</string>
        <key>InjectSystemID</key>
        <true/>
    </dict>
</dict>
</plist>
 

Attachments

  • EFI.zip
    3.1 MB · Views: 50
Last edited:
Joined
Feb 7, 2019
Messages
6
Motherboard
AORUS Pro Z390 I
CPU
i7-8700K
Graphics
RX 580
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. Android
  2. iOS
I appear to be able to boot into Safe mode via Clover.

Also, I'm able to get past the login screen 1/10 boots, but it appears to be a matter of time until the system locks up -- sometimes it chokes right in the midst of loading the desktop, and once it even stayed up for an entire 30 minutes! lol

Any helpful advice?
 
Status
Not open for further replies.
Top