Contribute
Register

Yosemite stalls mid logo screen.

Joined
Mar 2, 2015
Messages
20
Motherboard
Gigabyte GA-Z97MX-Gaming 5
CPU
i5-4690K
Graphics
GTX 760
IMG_4956.jpg

So I got past the Boot0 error and now I have this issue. The OSX side won't load up unless I start in safe mode. If launch without -x it gets to the Apple logo screen and then the grey bar gets about 1/2 way then slows to a crawl and eventually stops progressing at all.

I started with -v and it just hangs at the spot in the photo. Can anyone provide any suggestions?

EDIT: Here is my build


  1. GIGABYTE GA-Z97MX-Gaming 5
  2. EVGA NVIDIA GeForce GTX 760
  3. Intel Core i5-4690K Processor
  4. Crucial Ballistix Sport XT 8GB Kit
  5. 2x 1TB HDD (one for OS X, one for Win 8.1)
  6. TP-LINK TL-WDN4800 Dual Band Wireless N900 PCI Express Adapter
  7. Optiarc SATA DVD RW Burner Drive
  8. Cooler Master case

I can't get the signature build to display correctly.
 

P1LGRIM

Moderator
Joined
Mar 2, 2012
Messages
24,822
Motherboard
Lenovo ThinkStation p300 ⌘
CPU
i7-4790K
Graphics
HD 4600
Mac
  1. MacBook Pro
  2. Mac mini
Classic Mac
  1. Power Mac
Mobile Phone
  1. iOS
View attachment 131862

So I got past the Boot0 error and now I have this issue. The OSX side won't load up unless I start in safe mode. If launch without -x it gets to the Apple logo screen and then the grey bar gets about 1/2 way then slows to a crawl and eventually stops progressing at all.

I started with -v and it just hangs at the spot in the photo. Can anyone provide any suggestions?


Please read the Rules.
Profiles need to contain at least your primary system to assist others with helping you
Thanks in anticipation
 
Joined
Mar 2, 2015
Messages
20
Motherboard
Gigabyte GA-Z97MX-Gaming 5
CPU
i5-4690K
Graphics
GTX 760
I tried adding my build info but it;s displaying as nonsense. This is the build.

Screen Shot 2015-03-27 at 8.18.48 AM.png

It's a dual boot machine with the OS' on separate HDD. The Windows HDD works fine. The Mac HDD will only boot in -x mode.

Thank you.
 
Last edited:
Joined
Mar 2, 2015
Messages
20
Motherboard
Gigabyte GA-Z97MX-Gaming 5
CPU
i5-4690K
Graphics
GTX 760
Just a bump because I haven't been able to get anywhere with my own searching.

I still can't figure out to how to get my build in my signature the way everyone else has it. Literally I make the changes in the pul ldowns and hit save and it just resets everything and posts as if I have 5 processors, chipsets, etc.... regardless, still seeking suggestions for the mac side of this hackintosh. I'm currently writing from the windows/gaming side of it.

Thanks for reading,
Lou
 
Joined
Mar 2, 2015
Messages
20
Motherboard
Gigabyte GA-Z97MX-Gaming 5
CPU
i5-4690K
Graphics
GTX 760
No I haven't figured it out. I have zero clues. :(

There are a few posts that seem like they might have helped but they are all several years old and are missing images that explain things. Even so I don't know enough to solve it...

If you have your verbose screen please post it here, too.
 
Joined
Jun 20, 2014
Messages
14
Motherboard
Asrock Intel Z87 ATX motherboard
CPU
Intel G4 i7-4770
Graphics
GeForce GTX 760
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
I have a similar problem after the upgrade, Yosemite has become very unstable, occasionally it'll work but most of the time, it stops at 50%
here's what happened after booting of -v

20150330_191231.jpg

one time it was a little different;
20150326_214007.jpg

here's my specs;
yos 1.jpg
 
Joined
Jun 20, 2014
Messages
14
Motherboard
Asrock Intel Z87 ATX motherboard
CPU
Intel G4 i7-4770
Graphics
GeForce GTX 760
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
Hey guys! This worked for me, everything is perfect now. In BIOS I just changed my boot option to PO instead of UEFI. Hope it works for you too! :D

How do you do that?
 
Joined
Feb 17, 2015
Messages
16
Motherboard
Gigabyte GA Z97MX
CPU
i7 4790k
Graphics
Asus GTX760-DC2OC
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
  1. iOS
As your Pc starts up keep tapping the delete key. You'll get into the BIOS, then under the tab- peripherals (I think or the next tab), you'll see boot option #1 don't change the drive it's booting from, just change the type so from UEFI Samsung SSD to PO Samsung SSD, for example. Hope it helps!
 
Top