Contribute
Register

Yosemite on ProBook 4740s -- does everything work? What doesn't?

Status
Not open for further replies.
Joined
Jan 31, 2013
Messages
255
Motherboard
HP Probook 4740s
CPU
i5-3210M CPU @ 2.50GHz (Ivy Bridge-MB PGA SV)
Graphics
Intel HD Graphics 4000 (Ivy Bridge GT2), Radeon (not disabled)
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
Hello,
I'd like to update my 4740s to Yosemite, but am worried about losing functionality. Anybody found something not working with the current Clover Installer? I remember having read that USB 3 was a problem, and someone had a flickering screen...

Thanks for enlightening me! :)
dg
 

RehabMan

Moderator
Joined
May 3, 2012
Messages
186,497
Motherboard
Intel DH67BL
CPU
i7-2600K
Graphics
HD 3000
Mac
  1. MacBook Air
Mobile Phone
  1. iOS
Hello,
I'd like to update my 4740s to Yosemite, but am worried about losing functionality. Anybody found something not working with the current Clover Installer? I remember having read that USB 3 was a problem, and someone had a flickering screen...

Thanks for enlightening me! :)
dg

Why don't you try it and report back.
 
Joined
Jan 31, 2013
Messages
255
Motherboard
HP Probook 4740s
CPU
i5-3210M CPU @ 2.50GHz (Ivy Bridge-MB PGA SV)
Graphics
Intel HD Graphics 4000 (Ivy Bridge GT2), Radeon (not disabled)
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
Why don't you try it and report back.

Well... it's the production machine with Mavericks & Chameleon, and I don't want to spend too much time this time.
I take it ProBook Installer 6.1 (6.1.13r3) doesn't support Yosemity (and never will?) and I got to change to Mavericks & Clover first, then update to Yosemity?
 

RehabMan

Moderator
Joined
May 3, 2012
Messages
186,497
Motherboard
Intel DH67BL
CPU
i7-2600K
Graphics
HD 3000
Mac
  1. MacBook Air
Mobile Phone
  1. iOS
Well... it's the production machine with Mavericks & Chameleon, and I don't want to spend too much time this time.

Do your experimentation with a different HDD (remove the existing one, place it somewhere safe, install a replacement, experiment with Yosemite).

I take it ProBook Installer 6.1 (6.1.13r3) doesn't support Yosemity (and never will?)

Probably never... None of the developers are using Chameleon anymore. Why should a dev waste their time creating/testing/debugging something that is inferior and that they don't use themselves?

and I got to change to Mavericks & Clover first, then update to Yosemity?

Yes.
 
Joined
Jan 31, 2013
Messages
255
Motherboard
HP Probook 4740s
CPU
i5-3210M CPU @ 2.50GHz (Ivy Bridge-MB PGA SV)
Graphics
Intel HD Graphics 4000 (Ivy Bridge GT2), Radeon (not disabled)
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
Joined
Jan 31, 2013
Messages
255
Motherboard
HP Probook 4740s
CPU
i5-3210M CPU @ 2.50GHz (Ivy Bridge-MB PGA SV)
Graphics
Intel HD Graphics 4000 (Ivy Bridge GT2), Radeon (not disabled)
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
... None of the developers are using Chameleon anymore. Why should a dev waste their time creating/testing/debugging something that is inferior ..?

Aaaah! I have seen the light. :)

Better not touch what I can't explain, though...

You guys are truly amazing!
 
Joined
Jan 31, 2013
Messages
255
Motherboard
HP Probook 4740s
CPU
i5-3210M CPU @ 2.50GHz (Ivy Bridge-MB PGA SV)
Graphics
Intel HD Graphics 4000 (Ivy Bridge GT2), Radeon (not disabled)
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
For those who want to update: I have not encountered problems with Yosemite on 4740s so far. :)

Big Thanks to the folks who made that possible!


dg
 
Joined
Oct 22, 2012
Messages
3,466
Motherboard
HP Elitebook 8470p
CPU
i5 3320M
Graphics
HD 4000, 1600x900
Mobile Phone
  1. iOS
For those who want to update: I have not encountered problems with Yosemite on 4740s so far. :)

Big Thanks to the folks who made that possible!


dg

No graphical glitches either? Congratulate!
 
Joined
Jan 31, 2013
Messages
255
Motherboard
HP Probook 4740s
CPU
i5-3210M CPU @ 2.50GHz (Ivy Bridge-MB PGA SV)
Graphics
Intel HD Graphics 4000 (Ivy Bridge GT2), Radeon (not disabled)
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
No graphical glitches either? Congratulate!

Not when booting/booted from system volume. During boot into Recovery HD there is a brief phase in which slices of the Apple logo are dispersed horizonally.

BTW: installing creates a logical Volume that includes also a Recovery HD, but ignores an already present RecHD. Went to gparted for cleanup...
 
Joined
Oct 22, 2012
Messages
3,466
Motherboard
HP Elitebook 8470p
CPU
i5 3320M
Graphics
HD 4000, 1600x900
Mobile Phone
  1. iOS
Not when booting/booted from system volume. During boot into Recovery HD there is a brief phase in which slices of the Apple logo are dispersed horizonally.

BTW: installing creates a logical Volume that includes also a Recovery HD, but ignores an already present RecHD. Went to gparted for cleanup...

I thought GPT drive does not have logical volume?
 
Status
Not open for further replies.
Top