[Yosemite 10.10.3] How to get HDMI Audio working on nVidia GeForce 210 (GT218)

Discussion in 'HDMI Audio' started by zzombiesniperz, Apr 10, 2015.

  1. atatr

    atatr

    Joined:
    Oct 2, 2015
    Messages:
    5
    Mobo:
    GA-H97M-D3H
    CPU:
    i5-4460
    Graphics:
    750 Ti
    Jan 8, 2016 at 8:49 AM #11
    atatr

    atatr

    Joined:
    Oct 2, 2015
    Messages:
    5
    Mobo:
    GA-H97M-D3H
    CPU:
    i5-4460
    Graphics:
    750 Ti
    Hi,

    I'm trying to get Asus EN210 Silent work on Gigabyte H97m-D3H and i5-4460 with El Capitan (10.11.2).

    How did you get hardware acceleration work with El Capitan? Did you use Nvidia drivers?

    Can you please share some details? (boot.plist, efi string, kext, dsdt, driver, etc.)
     
  2. victor.vhv

    victor.vhv

    Joined:
    Apr 13, 2010
    Messages:
    3
    Mobo:
    H61M-P20 G3 (MSI)
    CPU:
    i3 3240
    Graphics:
    Asus Nvidia 210
    Jan 14, 2016 at 10:18 AM #12
    victor.vhv

    victor.vhv

    Joined:
    Apr 13, 2010
    Messages:
    3
    Mobo:
    H61M-P20 G3 (MSI)
    CPU:
    i3 3240
    Graphics:
    Asus Nvidia 210
    I also have a Nvidia 210, I only get about 1 second of correct audio output, but afterwards it stops, like if it's on mute (If I tinker with Midi/Audio setup I get back 1 second of audio).

    I'd really appreciate if anyone has a solution for this, as is the only thing that is causing me problems in El Capitan!


    AUTO ANSWER:
    I had to change "AllowMSI" to false as well (inside IOKitPersonalities) it's working with the latest VoodooHDA 2.8.8
    Code (Text):
                <key>AllowMSI</key>
                <false/>
     
    Last edited: Jan 14, 2016
  3. SacramentoM

    SacramentoM

    Joined:
    Jan 10, 2016
    Messages:
    5
    Mobo:
    lga-775
    CPU:
    2,66
    Graphics:
    q45
    Jan 24, 2016 at 2:20 PM #13
    SacramentoM

    SacramentoM

    Joined:
    Jan 10, 2016
    Messages:
    5
    Mobo:
    lga-775
    CPU:
    2,66
    Graphics:
    q45
  4. oneghost

    oneghost

    Joined:
    Jan 28, 2017
    Messages:
    15
    Mobo:
    Gigabyte GA965-S3
    CPU:
    Intel Core 2 Duo E6600
    Graphics:
    Geforce 210, Gigabyte
    Mac:
    MacBook Pro
    Mobile Phone:
    iOS
    Jan 31, 2017 at 9:44 PM #14
    oneghost

    oneghost

    Joined:
    Jan 28, 2017
    Messages:
    15
    Mobo:
    Gigabyte GA965-S3
    CPU:
    Intel Core 2 Duo E6600
    Graphics:
    Geforce 210, Gigabyte
    Mac:
    MacBook Pro
    Mobile Phone:
    iOS
    Why is the output shown 4 times? Can this be fixed to only be one?
     
  5. huis5

    huis5

    Joined:
    Dec 4, 2012
    Messages:
    14
    Mobo:
    Gigabyte
    CPU:
    Q6600
    Graphics:
    Ati 4870
    Oct 3, 2017 at 9:58 AM #15
    huis5

    huis5

    Joined:
    Dec 4, 2012
    Messages:
    14
    Mobo:
    Gigabyte
    CPU:
    Q6600
    Graphics:
    Ati 4870
    worked for me,

    <key>AllowMSI</key>
    <false/>

    -voodooHDA.kext 2.8.8
    and macOS 10.13

    -MSI GeForce 210 1024 MB

    i used 10.11.6 - NVDAStartup.kext
     

Share This Page