[Yosemite 10.10.3] How to get HDMI Audio working on nVidia GeForce 210 (GT218)

Discussion in 'HDMI Audio' started by zzombiesniperz, Apr 10, 2015.

  1. zzombiesniperz

    zzombiesniperz

    Joined:
    Feb 19, 2014
    Messages:
    1
    Mobo:
    hp pavilion g6
    CPU:
    intel core i5
    Graphics:
    intel hd
    Apr 10, 2015 at 3:01 PM #1
    zzombiesniperz

    zzombiesniperz

    Joined:
    Feb 19, 2014
    Messages:
    1
    Mobo:
    hp pavilion g6
    CPU:
    intel core i5
    Graphics:
    intel hd
    Tutorial: How to get HDMI audio on nVidia G218 (10.10.3)

    In this post, I will inform you on to enable HDMI audio on the nVidia GeForce 210 1GB GDDR3 graphics card. Audio is fully working and sounds 'normal'.

    My build
    Intel Core i3-530 @ 2.93Ghz (Clarkdale Intel HD Graphics does not work with OS X)
    Intel Desktop Board DH55TC, very compatible with OS X
    4GB DDR3 RAM @ 1333Mhz
    MSI GeForce N210 Nvidia Graphics Card

    (£18.99 from Amazon)

    Tutorial

    1. Download VoodooHDA 2.8.7 from their Google Code website, (do not install; link)
    2. Place the VoodooHDA.kext in a memorable location
    3. ​Open up your memorable location, (in my case; my desktop) and right click your kext and click Show Package Contents navigate to contents and drag Info.plist out on to your desktop
    4. Now open up your Info.plist with your favorite editing software and find 'IOPCIClassMatch'; replace this with 'IOPCIPrimaryMatch', the value of this should be '0xDEVCEIDVENDORID'. However, the device ID should be the ID for your graphics cards sound chip. You can find this by using DPCIManager, which has been attached; in the tools.zip archive.
    Screen Shot 2015-04-10 at 2.51.54 PM.png
    5. Now you need to generate your EFI GFX String with can be done with OSX86Toolswhich has been attached; in the tools.zip archive.
    6. Once you have generated your GFX string, add a value called device-properties under your IOPCIPrimaryMatch and paste the string in, (or modify the attached info.plist).
    7.Add another value, AllowMSI and make that Boolean false.
    8. Save the info.plist and move it back into the Contents folder of your kext; ensure that you replace the file not rename it.
    9. Install this kext using Kext Utility and reboot
    10. Choose the second HDMI audio option within the Sound panel
    Screen Shot 2015-04-10 at 3.10.55 PM.png
    11.if all goes well, you should now have working HDMI Audio, without any DSDT modifications!

    If you wish to use my version kext/plist below, feel free :)

    Any questions just ask and I will try to answer.
     

    Attached Files:

    Last edited: Apr 10, 2015
  2. Lloydian

    Lloydian

    Joined:
    Aug 24, 2012
    Messages:
    9
    Mobo:
    Zoostorm gaming PC
    CPU:
    i5 4440 Haswell
    Graphics:
    nvidia 750ti 2gb/Intel HD Graphics
    Mobile Phone:
    Android
    Apr 17, 2015 at 2:24 AM #2
    Lloydian

    Lloydian

    Joined:
    Aug 24, 2012
    Messages:
    9
    Mobo:
    Zoostorm gaming PC
    CPU:
    i5 4440 Haswell
    Graphics:
    nvidia 750ti 2gb/Intel HD Graphics
    Mobile Phone:
    Android
    Thank you I shall see if this works with my NVidia GTX 750ti 2gb graphics card and let you know soon :)
     
  3. thebigcako

    thebigcako

    Joined:
    Apr 19, 2015
    Messages:
    4
    Mobo:
    Zotac ITX-Wifi 9300
    CPU:
    Intel Core 2 Quad Q6600
    Graphics:
    Geforce GT210 (Geforce 9300 integrated, but disabled)
    Classic Mac:
    Power Mac
    Mobile Phone:
    Android
    Apr 19, 2015 at 7:29 PM #3
    thebigcako

    thebigcako

    Joined:
    Apr 19, 2015
    Messages:
    4
    Mobo:
    Zotac ITX-Wifi 9300
    CPU:
    Intel Core 2 Quad Q6600
    Graphics:
    Geforce GT210 (Geforce 9300 integrated, but disabled)
    Classic Mac:
    Power Mac
    Mobile Phone:
    Android
    Thanks!!

    Finally got audio working, that was the last part I needed to make my hackintosh work great.

    Have you found a fix for the mute and the slider?

    Many thanks!!
     
  4. Lloydian

    Lloydian

    Joined:
    Aug 24, 2012
    Messages:
    9
    Mobo:
    Zoostorm gaming PC
    CPU:
    i5 4440 Haswell
    Graphics:
    nvidia 750ti 2gb/Intel HD Graphics
    Mobile Phone:
    Android
    Apr 20, 2015 at 1:39 AM #4
    Lloydian

    Lloydian

    Joined:
    Aug 24, 2012
    Messages:
    9
    Mobo:
    Zoostorm gaming PC
    CPU:
    i5 4440 Haswell
    Graphics:
    nvidia 750ti 2gb/Intel HD Graphics
    Mobile Phone:
    Android
    Yes i can confirm this works with my nvidia card also!! :D I'm currently on 10.10.1 but soon updating to 10.10.3 once the App Store download completes and UniBeast does its job ^_^ thank you!!
     
  5. hdbiker60

    hdbiker60

    Joined:
    Mar 23, 2015
    Messages:
    14
    Apr 20, 2015 at 3:06 PM #5
    hdbiker60

    hdbiker60

    Joined:
    Mar 23, 2015
    Messages:
    14
    How do I :

    generate your EFI GFX String with can be done with OSX86Toolswhich has been attached?

     
  6. giacomoleopardo

    giacomoleopardo

    Joined:
    Apr 28, 2011
    Messages:
    881
    Mobo:
    ASUS Z170I PRO GAMING
    CPU:
    Intel® Core™ i7-7700
    Graphics:
    On board Intel HD 630
    Mobile Phone:
    iOS
    May 14, 2015 at 8:21 AM #6
    giacomoleopardo

    giacomoleopardo

    Joined:
    Apr 28, 2011
    Messages:
    881
    Mobo:
    ASUS Z170I PRO GAMING
    CPU:
    Intel® Core™ i7-7700
    Graphics:
    On board Intel HD 630
    Mobile Phone:
    iOS
    These are valuable info, thanks zzombiesniperz.
    [​IMG]
    Where did you get how to mod voodoo kext? I'd like to dig into that in order to make HDMI source look better in System Preferences Panel.
    Oh, btw, my settings for this "Low Budget" hack:
    • Clover In EFI partition install method
    • Motherboard Asus H81M-K (Patched UEFI Bios)
    • CPU Intel Pentium Haswell G3220 3.0 GHz (FakeCPUID 0x0306A0 and -xcpm boot flag)
    • Graphics Inno 3D nVidia GeForce ® 210 1024 MB DDR3 (EFI string)
    • RAM Corsair VS DDR3 PC1333, 4GB CL9
    • Inateck 2-Port USB 3.0 PCI-Express Card (OOB)
    • SSD Kingston 120GB SSDNowV300
    • Samsung SH-224DB/BEBE DVD-RW
    • Case LC-Power 7024B with 420 Watt PSU
    • Yosemite 10.10.3
    • Windows 8.1 Pro wmc 64 bit
     
    Last edited by a moderator: Sep 27, 2016
  7. dimosgmx

    dimosgmx

    Joined:
    Jul 31, 2014
    Messages:
    6
    Aug 22, 2015 at 8:31 PM #7
    dimosgmx

    dimosgmx

    Joined:
    Jul 31, 2014
    Messages:
    6
    Hi. Did you find the answer on how to generate the EFI string. I would really appreciate some help on the subject. Thanks.
     
  8. erik2v

    erik2v

    Joined:
    Feb 25, 2013
    Messages:
    1
    Mobo:
    Intel
    CPU:
    Intel i3
    Graphics:
    Intel
    Sep 12, 2015 at 7:44 PM #8
    erik2v

    erik2v

    Joined:
    Feb 25, 2013
    Messages:
    1
    Mobo:
    Intel
    CPU:
    Intel i3
    Graphics:
    Intel
    No way!!! My audio is finally working!!!

    I've got a 660 GTX 2 GB, disabled motherboard intel audio, Clover. 10.10.5, w/ NVIDIA web driver.

    I managed to do a Multibeast Voodoo VT 2021 audio install, then did the above steps, overwriting the VoodooHDA.kext with my changes. I removed the AppleHDA.kext from the system.

    Two tricks I had to deal with:

    1) filling out my EFI string, selecting custom - 2GB is 0x80000000
    2) filling in the correct ID from the card from the DPCIManager -> reading your instructions again - I had VendorID|DeviceID instead of DeviceID|VendorID. Once I fixed the order and rebooted - BAM... I have 4 HDMI audio devices, #2 is what works for me.

    Sweet! I spent freaking weeks trying all methods - even moving to Clover boot loader in hopes of gaining something.

    This works!
     
    Last edited: Sep 12, 2015
  9. macreinz

    macreinz

    Joined:
    Apr 3, 2014
    Messages:
    3
    Mobo:
    El Capitan 10.11.4 Gigabyte B85M-DS3H-A
    CPU:
    Core i5-4460
    Graphics:
    Nvidia GT 610 2GB ddr3
    Mac:
    MacBook Pro, Mac Pro
    Mobile Phone:
    Android, iOS
    Sep 15, 2015 at 3:42 AM #9
    macreinz

    macreinz

    Joined:
    Apr 3, 2014
    Messages:
    3
    Mobo:
    El Capitan 10.11.4 Gigabyte B85M-DS3H-A
    CPU:
    Core i5-4460
    Graphics:
    Nvidia GT 610 2GB ddr3
    Mac:
    MacBook Pro, Mac Pro
    Mobile Phone:
    Android, iOS
    This is my first hackintosh and i feel proud !!! to almost make it just the audio don't work, any ways Thank you Tony for this option, i just think a buy a new imac 21.5 2015, but now a save a lot $$$:mrgreen: so its a good option for hobby and work pro, so im so happy to make it :D and if some one have a kext for Nvidia gt210 2 gb, please contac me Thank you!!:thumbup:

    yosemite 10.10.5
    nvidia gt 210 2gb
    corei 3
    gigabyte (1150)

    esta es mi primera hackintosh y me siento muy orgulloso!!! también me falta el audio que no funciona, de todas formas Gracias Tony por esta opción, estaba por comprar una imac de 21.5 de 2015, peor ahora me he ahorrado mucho $$$$:mrgreen: así que es buena opción para trabajar profesionalmente y como hobby, me siento muy feliz de poder hacerla:D y si alguien tiene el Kext para Nvidia gt 210 2gb, contacten porfavor Gracias!!:thumbup:

    yosemite 10.10.5
    nvidia gt 210 2gb
    corei 3
    gigabyte (1150)
     
  10. sparacchini

    sparacchini

    Joined:
    Aug 3, 2015
    Messages:
    1
    Mobo:
    msi Z97 Gamer 7
    CPU:
    Intel i5 4690k
    Graphics:
    MSI GeForce 210 1GB
    Mac:
    iMac
    Oct 30, 2015 at 1:19 AM #10
    sparacchini

    sparacchini

    Joined:
    Aug 3, 2015
    Messages:
    1
    Mobo:
    msi Z97 Gamer 7
    CPU:
    Intel i5 4690k
    Graphics:
    MSI GeForce 210 1GB
    Mac:
    iMac
    Fantastic! Tried so many other ways and this was not only the simplest but it worked first time on Yosemite 10.10.4. :thumbup:

    My setup:
    MSI Z97 Gamer 7 mobo
    16GB Kingston Hyper X 1600 RAM
    MSI GeForce 210 3d 1GB nVidia card
    Intel i5 4760k Haswell
    Yosemite 10.10.4 OS X
     

Share This Page