Contribute
Register

XPS 9333 sound issue

Status
Not open for further replies.
Joined
May 11, 2015
Messages
261
Motherboard
Dell 7348-Clover
CPU
i7-5500U
Graphics
HD 5500
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. Android
Joined
Sep 28, 2011
Messages
226
Motherboard
Lenovo T440p - OpenCore
CPU
i7-4600M
Graphics
HD 4600 - GT 730M
Classic Mac
  1. iMac
Mobile Phone
  1. iOS
I have no sound on my xps 13 9333. I found this: https://www.tonymacx86.com/threads/solved-alc668-applealc-not-working.261288/ but it isnt help to me. When im trying to use voodooHDA i have only speakers alive, headphones output is cracking. Can somebody help me to fix it? (i tried all layoutID-s from github)


Did you tryed Apple ALC? it works for me


 
Joined
Apr 2, 2020
Messages
12
Motherboard
Asus TUF Z370 pro gaming
CPU
i5-8600K
Graphics
GTX 1050 Ti
Did you tryed Apple ALC? it works for me


I m talking about applealc right now :) But it don't want work for me. May be problem is in dsdt? Or AppleHDA starting earlier than AppleALC? I have no idea...

i tried config and different layouts form this tread. Its changing nothing.
My kextchache output
Code:
 ~ sudo kextcache -i/
Password:
KernelCache ID: 011C11D5BC5665A97CF33D020B8D8415
➜  ~
 

Attachments

  • EFI.zip
    5.5 MB · Views: 82
Last edited:
Joined
May 11, 2015
Messages
261
Motherboard
Dell 7348-Clover
CPU
i7-5500U
Graphics
HD 5500
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. Android
I m talking about applealc right now :) But it don't want work for me. May be problem is in dsdt? Or AppleHDA starting earlier than AppleALC? I have no idea...

i tried config and different layouts form this tread. Its changing nothing.
My kextchache output
Code:
~ sudo kextcache -i/
Password:
KernelCache ID: 011C11D5BC5665A97CF33D020B8D8415
➜  ~

consider removing Clover's Devaices/Audio/Inject=NO layout ID injection for the boot-arg (Boot/Arguments) alcid=X where X = your layout ID
 
Joined
Apr 2, 2020
Messages
12
Motherboard
Asus TUF Z370 pro gaming
CPU
i5-8600K
Graphics
GTX 1050 Ti
consider removing Clover's Devaices/Audio/Inject=NO layout ID injection for the boot-arg (Boot/Arguments) alcid=X where X = your layout ID
Thanks, it helps in one way. Now i just have no sound when im using jack3.5(or have crackling). Speakers are okay (tried all mentioned id-s)
 

Attachments

  • EFI.zip
    5.5 MB · Views: 78
Last edited:
Joined
Sep 28, 2011
Messages
226
Motherboard
Lenovo T440p - OpenCore
CPU
i7-4600M
Graphics
HD 4600 - GT 730M
Classic Mac
  1. iMac
Mobile Phone
  1. iOS
Did you try updating both? This config works for me ..
also you have the choice of these id's:
3, 11, 13, 21, 22, 28, 29, 30, 32, 47, 66, 72, 99

Code:
<key>PciRoot(0)/Pci(0x1f,3)</key>
<dict>
<key>layout-id</key>
<integer>29</integer>
</dict>
But also this must be updated! Not sure why

Code:
<key>Audio</key>
<dict>
<key>Inject</key>
<string>29</string>
</dict>
 
Joined
May 11, 2015
Messages
261
Motherboard
Dell 7348-Clover
CPU
i7-5500U
Graphics
HD 5500
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. Android
Thanks, it helps in one way. Now i just have no sound when im using jack3.5(or have crackling). Speakers are okay (tried all mentioned id-s)
Maybe, you need to install CodecCommander.kext to solve crackling problem
 
Status
Not open for further replies.
Top