Contribute
Register

XPS 15 9560 MacOS Catalina 15.1 Full Install Guide

Feartech

Moderator
Joined
Aug 3, 2013
Messages
17,822
Motherboard
Asus N752VX-OpenCore
CPU
i7-6700HQ / HM170
Graphics
HD 530 1920 x 1080
Mac
iMac
Mobile Phone
iOS
Strange, this thread seems to be linking to the old guide which has the name updated from Mojave to Catalina?
As per rules, please update your hardware profile to allow others to help you easier

please read the faq for proper hardware profile setup:
 
Joined
Apr 20, 2014
Messages
65
Motherboard
XPS 15 9560
CPU
i5 7300HQ
Graphics
GTX 1050, Intel HD630, 1080p
Mac
MacBook Pro
Mobile Phone
iOS
Strange, this thread seems to be linking to the old guide which has the name updated from Mojave to Catalina?
Yes, this is essentially the old guide I wrote last year for Mojave but with updated files for Catalina compatibility.
 
Joined
Dec 5, 2019
Messages
9
I did notice that the 3.5mm jack has stopped working, kind of. It worked when I used it earlier this week but now when I plug them in the audio at 100% plays like it were at 5%. I experienced this same issue, when I followed your guide but didn't have the DW1560. When I got the DW1560, I did a clean install following your guide. I haven't changed anything in Clover and aside from a few basic apps it's untouched. Speakers and Bluetooth audio work perfectly but the 3.5mm is very faint even at max volume. I'll also add, I've tested several 3.5mm headphones both 2 and 3-pin variants, to no avail. Curious if you're having this same issue, acdop100.
 
Joined
May 31, 2013
Messages
5
Motherboard
DELL XPS15 9560
CPU
i7-7700HQ
Graphics
GTX 1050
Has anyone managed to get iMessage to work? Worked in Mojave, though I'm not sure I did anything to get it working originally.
 
Joined
Dec 5, 2019
Messages
9
Has anyone managed to get iMessage to work? Worked in Mojave, though I'm not sure I did anything to get it working originally.
iMessage worked for me out of the box, following the guide. Did you change anything or deviate from it somehow?
 
Joined
May 31, 2013
Messages
5
Motherboard
DELL XPS15 9560
CPU
i7-7700HQ
Graphics
GTX 1050
iMessage worked for me out of the box, following the guide. Did you change anything or deviate from it somehow?
I should probably mention I'm using a USB WiFI to connect to the internet, haven't bought a wireless card yet. I've tried Rehab's Null Ethernet method and that hasn't worked either.

Battery status is also not shown. I've followed all the steps in this tutorial too
 
Joined
Apr 20, 2014
Messages
65
Motherboard
XPS 15 9560
CPU
i5 7300HQ
Graphics
GTX 1050, Intel HD630, 1080p
Mac
MacBook Pro
Mobile Phone
iOS
I did notice that the 3.5mm jack has stopped working, kind of. It worked when I used it earlier this week but now when I plug them in the audio at 100% plays like it were at 5%. I experienced this same issue, when I followed your guide but didn't have the DW1560. When I got the DW1560, I did a clean install following your guide. I haven't changed anything in Clover and aside from a few basic apps it's untouched. Speakers and Bluetooth audio work perfectly but the 3.5mm is very faint even at max volume. I'll also add, I've tested several 3.5mm headphones both 2 and 3-pin variants, to no avail. Curious if you're having this same issue, acdop100.
if I’m honest, I haven’t used my 3.5mm jack too much but iirc it seems to be working fine for me. I can check later but i don’t know what the issue would be. Have you tried updating your kexts? I think they came out with some updates a day or two ago.
 
Joined
Dec 5, 2019
Messages
9
if I’m honest, I haven’t used my 3.5mm jack too much but iirc it seems to be working fine for me. I can check later but i don’t know what the issue would be. Have you tried updating your kexts? I think they came out with some updates a day or two ago.
Yup, just did all the updates in the all Kext folders in Clover Configurator and rebooted. 3.5mm has to be maxed out volume to even hear whispers, sadly. I am running 10.15.2, are you running lower / higher versions maybe?
 
Joined
Feb 28, 2013
Messages
10
Motherboard
p8z77m-pro
CPU
i5-3570
Graphics
GTX 660
Mac
iMac, MacBook Pro
Mobile Phone
iOS
Hi All,

Did you manage Backlight control to work? I installed Mac OS Catalina on my dell xps 9370 (4k + i7-8550u) and everything except internal wifi works perfectly.

Unfortunately I wasn't able to successfully complete the RehabMan procedure for installing the AppleBacklightFixup.kext..
 
Joined
Jun 27, 2017
Messages
25
Motherboard
Asus Prime X270-P
CPU
i7-7700K
Graphics
GTX 1050
Mobile Phone
Android
I should probably mention I'm using a USB WiFI to connect to the internet, haven't bought a wireless card yet. I've tried Rehab's Null Ethernet method and that hasn't worked either.

Battery status is also not shown. I've followed all the steps in this tutorial too
Did you ever figure out how to fix this?
I have the same problem. Rehab's Null Ethernet didn't fix my issue.
 
Last edited:
Top