Contribute
Register

Xeon E5 - 16 Cores/ 32 Thr Z9PE-D8 WS 12TB GeekBench 28,000

What would you use this computer for?


  • Total voters
    929
Joined
Mar 17, 2012
Messages
107
Graphics
Nvidia Quadro K2000m
Mobile Phone
Android
Xeon E5 - 16 Cores/ 32 Thr Z9PE-D8 WS 16TB GeekBench 28,000

Paradigm99's Build: 2x Xeon E5 2680 - Asus Z9PE-D8 WS - XFX Radeon 6870
DSC07163.JPG
Components

2x Xeon E5 2680
http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16819117262

Asus Z9PE-D8 WS Motherboard
http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16813131817

Case Labs STH10 Case
http://www.caselabs-store.com/magnum-sth10/

2x Corsair H100
http://www.amazon.com/dp/B0051U7HMS/

Vertex 4 128GB SSD
http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16820227791

Corsair AX1200 Power Supply
http://www.amazon.com/dp/B003PJ6QVU/

XFX Radeon 6870 2GB
http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16814150563

Corsair Vengeance 32GB RAM (4x 8GB)
http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16820233232

ASUS DRW-24B1ST/BLK/B/AS Black SATA 24X DVD Burner
http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16827135204

SILVERSTONE SST-FP32-B Front I/O Panel
http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16813999356

8x 120mm Case Fans
http://www.amazon.com/dp/B00552Q8IG/

Apple OS X Lion @ Mac Apps Store
http://itunes.apple.com/us/app/os-x-lion/id444303913?mt=12


Already Owned

4x 3TB HDD (Seagate and Western Digital)
(Already owned) (Purchased from Costco as external drives and stripped to bear drive) $130 ea.!!!!


Comments

My build was slightly different than the conventional Hackintosh for a few reasons… Please keep this in mind when attempting this yourself (in other words don't follow these first few steps unless you own another Apple computer - not another Hackintosh)

After the "updated" Mac Pros were released in early June, I began to think about alternatives to handle my film and graphic intensive work load.
I did some research and found that my Mac Pro's config could be sold and fully if not almost fully offset the cost for my hackintosh build!
I spent about 2 weeks looking for all of the right parts, as I will not be needing to buy a new computer for a very long time as Apple's Mac pros will still not surpass my new builds power for at least another year and a half.

Thoughts on the build:
After I had received all the parts from Newegg and Amazon (check both because I got some really good deals on Amazon that were not on Newegg - ex. saved $60 on my Power supply!) I attached my vertex 4 SSD to a Seagate Go-flex portable hard drive adaptor cable (I use this for my Macbook Air time machine and bought from Costco - 1.5TB for 150 bucks!). I then copied the base OS from my Macbook air and everything required to boot. I then booted off of the SSD (still on my Macbook air) and installed the EASYBEAST tool from Multibeast. I then proceeded with the actual Hackintosh build.
IMG_1991.JPG

I had used the Case labs STH10 case for the build (I wrote a review on the case -its by John)
http://www.caselabs-store.com/magnum-sth10/
DSC07173.JPG
- note my Mobo was SSI-EEB form factor (not officially supported by the STH10 however it is, and was confirmed when it fit =D). The case needed to be assembled which I enjoyed it took about 2 hours to complete (pay attention to the pictures if you build this case!) I then tested everything OUTSIDE THE CASE to make sure there were no problems with any of the components before I installed them in the case.

IMG_1985.JPG

OSX Booted without a problem, and after some fine tweaking, ethernet, onboard audio Realtek 898, USB 2.0 etc works fine. Still haven't found a working USB 3.0 driver but haven't given it much time yet, as all my storage is internal =D.

Here are the kexts I used get get my system working:
Screen Shot 2012-07-03 at 4.05.23 PM.png

Geekbench 64BIT scored at approx. 28,000 which is still great compared to my 8 Core 2.4Ghz 5,1 Mac Pro. http://browser.primatelabs.com/geekbench2/796405

I have the 4, 3TB HDDs in 2 Raid configs, both in Raid 0 with one as a backup. I chose not to use raid 10 because I still like the archive feature of a normal backup.
DSC07164.JPG

Cinebench Comes in at just under 20 PTS! Idle temps for the system are approx. 30 degrees C, and 39 degrees C UNDER FULL LOAD!!!! The system is not super loud, but it is still noisy… the is due to the cheap 120mm fans I bought for the case. As time goes by i'll upgrade the fans one at a time, so I'm not spending 150 bucks on case fans. In the future I think I will also get another set of RAM to utilize quad-channel supported by the XEON E5's.

DSC07166.JPG
DSC07172.JPG
DSC07168.JPG

A VERY GOOD thing to keep in mind is:
After your system is bootable, before you install extra kexts to get everything working (unless you use a DSDT) is to enable a screen sharing application. Either Logmein or the Mac version (both work fine). I had accidentally disabled by USB ports by improperly installing the next. Luckily I had screen sharing enabled for this very reason!

If anyone is thinking about building a super computer similar to this one, and has any questions, please feel free to ask!

As time goes on I will continue to post updates etc regarding this build.


A VERY BIG THANK YOU TO TONYMACX86 FOR IMPROVING MY PRODUCTIVITY BY 3X FOR THE SAME COST AS MY MAC PRO =D
Hello,

I try to install the almost same system (enjoying the ridiculous low XEON E5 Ebay rates).

I look for help because i'm not able to access install process. I tried Clover and Chimera whitout success.

Somebody still has a tuto? The ones i found out on the web are incomplete.

Does it work with Clover or Chimera? Both? Wich OS revision?

Thank you.

Z9PE-D8 WS / GTX 610 (waiting a working system)
 
Joined
Oct 31, 2012
Messages
546
Motherboard
ASUS Z9PE-D8 WS
CPU
Dual E5-2680 v1
Graphics
GTX660 Ti
Mobile Phone
iOS
Works with clover - SMBios MacPro6,1 - Xeon CPU's need to be v2 Ivy Bridge type

Martin
 
Joined
Aug 21, 2015
Messages
78
Motherboard
Asus P9X79
CPU
i7-3820
Graphics
RX 580
Mobile Phone
Android
Hello again.
At last i have time to play with this m/b.

One question: is it possible somehow to set correct auto memory detection w/o manual editing config.plist?
 
Joined
Oct 31, 2012
Messages
546
Motherboard
ASUS Z9PE-D8 WS
CPU
Dual E5-2680 v1
Graphics
GTX660 Ti
Mobile Phone
iOS
Hello again.
At last i have time to play with this m/b.

One question: is it possible somehow to set correct auto memory detection w/o manual editing config.plist?
As far as I know that is set by smBIOS - The old MacPro's 3,1/4,1/5,1 had up to eight memory/expansion slots but even then I think the best I got was 4 automatically filled and that was with Chameleon/Chimera and not with Clover which always appears to detect the first two memory slots only no matter the smBIOS selected.

Martin
 
Joined
Aug 21, 2015
Messages
78
Motherboard
Asus P9X79
CPU
i7-3820
Graphics
RX 580
Mobile Phone
Android
I had no problems with memory in Mavericks (with MacPro6.1 id) and Yosemite (with MacPro5.1 id) with Chameleon/Chimera.
But El Capitan and Sierra with Clover have this bug:(:crazy:.
 
Joined
Oct 31, 2012
Messages
546
Motherboard
ASUS Z9PE-D8 WS
CPU
Dual E5-2680 v1
Graphics
GTX660 Ti
Mobile Phone
iOS
OK, V1 don't work? That's the probably the reason.

Thank you.
Well the original post was for Sandy Bridge CPU's - The original post says to use MacPro5,1 with E5-2680v1 and it shows in the images that NullCPM was used. Have you read the full thread, there might be something you missed ?

Martin
 
Joined
Mar 17, 2012
Messages
107
Graphics
Nvidia Quadro K2000m
Mobile Phone
Android
Well the original post was for Sandy Bridge CPU's - The original post says to use MacPro5,1 with E5-2680v1 and it shows in the images that NullCPM was used. Have you read the full thread, there might be something you missed ?

Martin
Sorry, double answer, i was writing in the same time :)

The post is enormous, i tried keywords search. But now i assume it is a possibility i'll dig it deeper
 
Joined
Oct 31, 2012
Messages
546
Motherboard
ASUS Z9PE-D8 WS
CPU
Dual E5-2680 v1
Graphics
GTX660 Ti
Mobile Phone
iOS
Sorry, double answer, i was writing in the same time :)

The post is enormous, i tried keywords search. But now i assume it is a possibility i'll dig it deeper
Check out Everymac.com and search for an iMac definition that's close to your 2680 sandy bridge cpu's and that should hopefully give you a better starting base. I know I struggled like hell with V1 chips.

Martin
 
Top