Contribute
Register

X299 - Open Core support

Joined
Mar 8, 2018
Messages
7
Motherboard
Asus Prime X299A
CPU
Intel i9 7900X
Graphics
Gigabyte Radeon RX5700XT
Mac
  1. Mac Pro
Mobile Phone
  1. Android
T
 
Last edited:
Joined
Mar 8, 2018
Messages
7
Motherboard
Asus Prime X299A
CPU
Intel i9 7900X
Graphics
Gigabyte Radeon RX5700XT
Mac
  1. Mac Pro
Mobile Phone
  1. Android
What error are you running into? BIOS version, settings, EFI folder? Look at post one and I have a EFI that is pretty well setup to start with.
This is the error, I get this right off the bat when I boot:

OCS: No type match for Add at 0 index, expected type data got true, context <Dev
iceProperties>!
OCS: No serialized key at 1 index, context <DeviceProperties>!
OCABC: Incompatible OpenRuntime r10, require r11
Halting on critical error

I am going to re-look over my plist as compared to yours and khonokernels and see if I can sort out where I am going wrong. All the rest of my files are the same In the OC folders except for not using the WhateverGreen.kext because of the video card I'm using does not require it. Off topic where do you DJ at?
 
Joined
Jul 14, 2019
Messages
94
Motherboard
ASUS WS SAGE/10G
CPU
i9-10940X
Graphics
Radeon VII
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
Sure, I'll upload the .cmo file which you can throw on a USB stick and apply in the BIOS.

However my fan curves are very custom, so you have to adjust that.

I'll upload when I'm near the system.

Also don't forget to read @djlild7hina 's guide in using correct TCAdjust settings for your specific core count.

I’ve right understand that you would have upload here the BIOS settings file?
 
Joined
Jul 10, 2013
Messages
385
Motherboard
Gigabyte X299X Designare 10G
CPU
i9-10900X
Graphics
RX 5500 XT
Mac
  1. iMac
  2. MacBook Pro
  3. Mac Pro
Classic Mac
  1. eMac
  2. iBook
  3. iMac
  4. PowerBook
Mobile Phone
  1. Android
This is the error, I get this right off the bat when I boot:

OCS: No type match for Add at 0 index, expected type data got true, context <Dev
iceProperties>!
OCS: No serialized key at 1 index, context <DeviceProperties>!
OCABC: Incompatible OpenRuntime r10, require r11
Halting on critical error

I am going to re-look over my plist as compared to yours and khonokernels and see if I can sort out where I am going wrong. All the rest of my files are the same In the OC folders except for not using the WhateverGreen.kext because of the video card I'm using does not require it. Off topic where do you DJ at?
It seems your .plist is either incomplete or not compatible with OC version you are trying to run. I would download the latest release (not a compiled 0.6.0), open both .plist with ProperTree and compare.. The fact that your OpneRuntime is r10 and you need r11 points to a wrong .plist and drivers for OC version. Check and you'll see where the problem is

Good luck
 

djlild7hina

Retired
Joined
Apr 18, 2011
Messages
900
Motherboard
ASUS ROG Rampage VI Extreme Encore
CPU
i9-10980XE
Graphics
AMD RX 5700 XT
This is the error, I get this right off the bat when I boot:

OCS: No type match for Add at 0 index, expected type data got true, context <Dev
iceProperties>!
OCS: No serialized key at 1 index, context <DeviceProperties>!
OCABC: Incompatible OpenRuntime r10, require r11
Halting on critical error

I am going to re-look over my plist as compared to yours and khonokernels and see if I can sort out where I am going wrong. All the rest of my files are the same In the OC folders except for not using the WhateverGreen.kext because of the video card I'm using does not require it. Off topic where do you DJ at?

Ah I don't DJ. was a weird middle school nickname that eventually got longer and doesn't make sense anymore :lol: . I wanted to be a dj though

It seems your .plist is either incomplete or not compatible with OC version you are trying to run. I would download the latest release (not a compiled 0.6.0), open both .plist with ProperTree and compare.. The fact that your OpneRuntime is r10 and you need r11 points to a wrong .plist and drivers for OC version. Check and you'll see where the problem is

Good luck

Yep what @dolgarrenan said
 
Joined
Feb 24, 2013
Messages
2,414
Motherboard
ASUS WS X299 SAGE/10G
CPU
i9-9980XE
Graphics
Radeon VII
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
Joined
Jun 13, 2018
Messages
529
Motherboard
Prime X299-A
CPU
i9-9980XE
Graphics
Radeon VII
Mac
  1. iMac
  2. MacBook Pro
Classic Mac
  1. iMac
  2. Power Mac
Mobile Phone
  1. Android
  2. iOS
Hey guys! I just noticed my DRM doesn't work and shikigva=128 don't do the trick, anyone solved this?

should DRMs work with MacPro7,1 + Radeon VII + WEG?
 
Last edited:
Joined
Jul 14, 2019
Messages
94
Motherboard
ASUS WS SAGE/10G
CPU
i9-10940X
Graphics
Radeon VII
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
I need to install a PCIe SATA controller ad I used all the porta in my motherboard. which card can I use?
 
Joined
Feb 24, 2013
Messages
2,414
Motherboard
ASUS WS X299 SAGE/10G
CPU
i9-9980XE
Graphics
Radeon VII
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
I need to install a PCIe SATA controller ad I used all the porta in my motherboard. which card can I use?

You used like 8 SATA ports? lol
You also have NVMe slots.

Something like this will work I think


https://www.amazon.co.uk/dp/B07R4S9WSM/?tag=tonymacx86-21
 
Joined
Jul 14, 2019
Messages
94
Motherboard
ASUS WS SAGE/10G
CPU
i9-10940X
Graphics
Radeon VII
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
You used like 8 SATA ports? lol
You also have NVMe slots.

Something like this will work I think


https://www.amazon.co.uk/dp/B07R4S9WSM/?tag=tonymacx86-21
Yes, I used them all. I was looking too at sata raid controller like the ones of Highpoint. How would it be installed this kind of card? These carda are supplied with specific kext...
 
Top