Contribute
Register

X299 - Open Core support

Joined
Jul 20, 2014
Messages
419
Motherboard
X299 Creator
CPU
i9-7940X
Graphics
RX 5700 XT
So here more detail on the kernel Panic
View attachment 447924
I quite don't understand it :lol:

The same OC folder boot Mojave

P.S I have other questions about clover :https://www.tonymacx86.com/threads/questions-about-opencore-from-clover-user.291310/
hello
i'll still stuck with OC and Catalina. Mojave boot fine
If someone can have a look to my OC folder and especially to the SSDT-EC-USBX.aml. I follow this guide : https://khronokernel.github.io/Getting-Started-With-ACPI/Desktops/desktop-ec.html
4G decoding is enable in the BIOS
Any help is appreciated
Thanks in advance
 

Attachments

Last edited:
Joined
Jul 20, 2014
Messages
419
Motherboard
X299 Creator
CPU
i9-7940X
Graphics
RX 5700 XT
Hello
Is someone with an X299 mobo and Catalina 10.15.3 can share it's OC folder, for testing purposes
Thanks
 
Joined
Jul 20, 2014
Messages
419
Motherboard
X299 Creator
CPU
i9-7940X
Graphics
RX 5700 XT
i'm checking SSDT-EC-USBX.dsl from OpenCore GitHub.
capture 2020-02-16 à 10.14.25.png

Is the double "_SB" in the path normal ?
capture 2020-02-16 à 10.17.23.png

If yes, is there any explanation ?
Thanks
 

Ellybz

Retired
Joined
Apr 16, 2017
Messages
306
Motherboard
Gigabyte X299 Aorus Gaming 7
CPU
i9-7980XE
Graphics
RX 580
Mac
iMac
Mobile Phone
Android
One part is for EC and the other is for USBX. Because Gigabyte Mobos do not need the EC patch to boot catalina; I'm only using SSDT-USBX ( helps/support USB Power management ). See my SSDT ex below.

Screen Shot 2020-02-16 at 2.13.32 PM.png
 
Joined
Jun 13, 2018
Messages
384
Motherboard
Prime X299-A
CPU
i9-9980XE
Graphics
Radeon VII
Mac
iMac, MacBook Pro
Classic Mac
iMac, Power Mac
Mobile Phone
Android, iOS
Hi guys, is there anybody here still?

I updated to OC 0.5.6, everything seems to work flawless but at boot I got the attached errors (?). the messages appear and disappear in a fraction of second and after this everything goes ok. Anyone has explanation for it? Message attached.

Schermata 2020-03-05 alle 13.37.25.png
 

Feartech

Moderator
Joined
Aug 3, 2013
Messages
15,392
Motherboard
Asus N752VX-OpenCore
CPU
i7-6700HQ / HM170
Graphics
HD 530 1920 x 1080
Mac
iMac
Mobile Phone
iOS
Hi guys, is there anybody here still?

I updated to OC 0.5.6, everything seems to work flawless but at boot I got the attached errors (?). the messages appear and disappear in a fraction of second and after this everything goes ok. Anyone has explanation for it? Message attached.

View attachment 453135
you will need to compare your config.plist to the new one from opencore and amend as necessary


as they change things, add new things and also remove things
 
Joined
Jun 13, 2018
Messages
384
Motherboard
Prime X299-A
CPU
i9-9980XE
Graphics
Radeon VII
Mac
iMac, MacBook Pro
Classic Mac
iMac, Power Mac
Mobile Phone
Android, iOS
you will need to compare your config.plist to the new one from opencore and amend as necessary


as they change things, add new things and also remove things
Yeah, very funny, after a year of very stable system now I screwed up all the machine. macOS doesn't boot with OpenCore and Clover neither. I think OC team is right when they say that's a beta software, and you should not swap from Clover if you got a stable system. I suppose I'm going to have to rebuild a brand new EFI and reinstall macOS from scratch, or just buy the new Mac Mini rumored to be released in a few days.
 

Feartech

Moderator
Joined
Aug 3, 2013
Messages
15,392
Motherboard
Asus N752VX-OpenCore
CPU
i7-6700HQ / HM170
Graphics
HD 530 1920 x 1080
Mac
iMac
Mobile Phone
iOS
Yeah, very funny, after a year of very stable system now I screwed up all the machine. macOS doesn't boot with OpenCore and Clover neither. I think OC team is right when they say that's a beta software, and you should not swap from Clover if you got a stable system. I suppose I'm going to have to rebuild a brand new EFI and reinstall macOS from scratch, or just buy the new Mac Mini rumored to be released in a few days.
assume you don't have a working usb installer you can boot from then?
 
Joined
Jun 13, 2018
Messages
384
Motherboard
Prime X299-A
CPU
i9-9980XE
Graphics
Radeon VII
Mac
iMac, MacBook Pro
Classic Mac
iMac, Power Mac
Mobile Phone
Android, iOS
assume you don't have a working usb installer you can boot from then?
assume you don't have a working usb installer you can boot from then?
I managed to revert to a previous EFI, with an older version of OC (can't remember the exact release version).

attached the EFI, can anybody please have a look at it? I'm new with OC, would be great if someone could update and fix my EFI while teaching me where I'm wrong and what I haven't do correctly. BTW, isn't this the goal of tonymac? Thanks you all in advance.

EDIT: I think something is wrong with USB stuff... front panel usb 3 port works only with usb 2 stick, usb 3 stick unrecognized, rear ports seem to work fine. the usbx aml and port mapping kext worked fine (previously).
 

Attachments

Last edited:
Top