Contribute
Register

X299 Hardware

Joined
Apr 17, 2017
Messages
9
I'm aboard with a Asus x299 Prime-A and a 7820x. Looks like the next Imacs will use Xeon gold-silver chips and not x299. I'm pretty sure it's only a matter of time before some hero gets x299 working aswell.
 
Joined
Jan 31, 2011
Messages
442
Motherboard
ASUS ROG RAMPAGE VI EXTREME
CPU
i9-7980XE
Graphics
Nvidia GeForce GTX Titan X (Maxwell)
Got it going :)
I used my existing X99 EFI, had to disable a few patches and remove some kexts. Change SMBIOS to 14,2.
It's early days yet for me and I need to refine it and get it going on 10.13 on account of my GPU.
But, it works! And it's not so hard. 1/2 day for me and probably an hour or two for a normal person.

View attachment 270656
Great job! I saw your posts on insa and I've got a few questions:

- Is speedstep working?
- Any system instability? (like KP/reboot after a few hours of use)
- What's not working and bothering you atm?

Thanks! :)
 
Last edited:
Joined
Jan 31, 2011
Messages
442
Motherboard
ASUS ROG RAMPAGE VI EXTREME
CPU
i9-7980XE
Graphics
Nvidia GeForce GTX Titan X (Maxwell)
As we speak I'm just about to try Brumbaer's PMDrvr kext. I'm stuck at 4.5GHz - no speedstep. Well one speedstep haha. MAX.
With that in mind, no HWMonitor. The plugins in fakeSMC gave me kp That's the only real issue because this thing was pulling nearly 400 watts getting the above score (intel power gadget works).

I've been running it all afternoon and no problems so far.
I disabled heaps of patches and flags and removed a lot of kexts. So far I still have all USB ports, networks are good. No sound but I have a USB DAC which is fine.
High Sierra won't work. Just get to the +++++
Which is the biggest issue because I have my new vega turning up tomorrow which is oob in high sierra but won't work in 10.12.

I'm running a Gigabyte Aorus 9.
It's super fast :)
Maybe 5 seconds from clover screen to desktop.
Seems just as stable as my old X99.
Awesome, thank you for all the info! Appreciate the feedback.

For speedstep you may want to try "Xnu CPU Power Management (XCPM) Guide" and "Enhanced Intel SpeedStep Technology (EIST) Implementation" from this topic as well: https://www.tonymacx86.com/threads/...ill-tridentz-aorus-gtx-1080-ti-xtreme.211621/

Please keep up posted!
 
Joined
Jun 15, 2015
Messages
5
Motherboard
asus
CPU
i9
Graphics
vega 64
Mac
iMac
Got it going :)
I used my existing X99 EFI, had to disable a few patches and remove some kexts. Change SMBIOS to 14,2.
It's early days yet for me and I need to refine it and get it going on 10.13 on account of my GPU.
But, it works! And it's not so hard. 1/2 day for me and probably an hour or two for a normal person.

View attachment 270656
Please post files download ??? thanks
 

kgp

Retired
Joined
May 30, 2014
Messages
6,786
Motherboard
ASUS WS X299 Sage 10G
CPU
i9-7980XE
Graphics
Vega 64
Mac
iMac, MacBook Pro, Mac mini
Mobile Phone
iOS
Awesome, thank you for all the info! Appreciate the feedback.

For speedstep you may want to try "Xnu CPU Power Management (XCPM) Guide" and "Enhanced Intel SpeedStep Technology (EIST) Implementation" from this topic as well: https://www.tonymacx86.com/threads/...ill-tridentz-aorus-gtx-1080-ti-xtreme.211621/

Please keep up posted!
With respect "Xnu CPU Power Management (XCPM) Guide" and "Enhanced Intel SpeedStep Technology (EIST) Implementation", I would also refer to the upgrade of my 10.12 Sierra Desktop guide (linked above): The Perfect Customac Pro - macOS High Sierra 10.13 on x99 - Full Success

Cheers,

KGP
 

kgp

Retired
Joined
May 30, 2014
Messages
6,786
Motherboard
ASUS WS X299 Sage 10G
CPU
i9-7980XE
Graphics
Vega 64
Mac
iMac, MacBook Pro, Mac mini
Mobile Phone
iOS
As we speak I'm just about to try Brumbaer's PMDrvr kext. I'm stuck at 4.5GHz - no speedstep. Well one speedstep haha. MAX.
With that in mind, no HWMonitor. The plugins in fakeSMC gave me kp That's the only real issue because this thing was pulling nearly 400 watts getting the above score (intel power gadget works).

I've been running it all afternoon and no problems so far.
I disabled heaps of patches and flags and removed a lot of kexts. So far I still have all USB ports, networks are good. No sound but I have a USB DAC which is fine.
High Sierra won't work. Just get to the +++++
Which is the biggest issue because I have my new vega turning up tomorrow which is oob in high sierra but won't work in 10.12.

I'm running a Gigabyte Aorus 9.
It's super fast :)
Maybe 5 seconds from clover screen to desktop.
Seems just as stable as my old X99.
@pete1959, is the Aorus 9 on-board WIFI and Bluetooth natively supported by Sierra? Does Hand-off and Airdrop work natively under Sierra?

Thanks for the info in advance,

KGP
 
Last edited:
Top