Contribute
Register

X299 Big Sur Support

Feartech

Moderator
Joined
Aug 3, 2013
Messages
23,720
Motherboard
Asus N752VX-OpenCore
CPU
i7-6700HQ / HM170
Graphics
HD 530 1920 x 1080
Mac
  1. iMac
Mobile Phone
  1. iOS
hello everybody! I can't understand why I cannot upgrade to 11.5 or Monterey beta. I post here my EFI, hoping somebody can help me. it works up to 11.3.1 version (couldn't test 11.4). my rig is: Asus ws x299 pro, i9 9960x, 8x8GB corsair ram (CMW64GX4M8C3200C16), MSI Vega 64 air boost. bios version is 3303 from shinoki7's GitHub (I've also tried 3306, no success). settings in .txt file. I made my own usbmap kext. many thanks.
missing config.plist

also BrcmBluetoothInjector.kext is not supported and will stop your machine from booting

also this is a Big Sur thread, try posting here:
 
Last edited:
Joined
Jul 2, 2017
Messages
54
Motherboard
ASUS WS X299 PRO
CPU
i9-9960X
Graphics
Vega 64
Mac
  1. MacBook Pro
  2. Mac mini
Mobile Phone
  1. iOS
missing config.plist

also BrcmBluetoothInjector.kext is not supported and will stop your machine from booting

also this is a Big Sur thread, try posting here:
thank you @Feartech !
please, would you take a look to my config.plist?
 

Attachments

  • config.plist
    25.6 KB · Views: 14

Feartech

Moderator
Joined
Aug 3, 2013
Messages
23,720
Motherboard
Asus N752VX-OpenCore
CPU
i7-6700HQ / HM170
Graphics
HD 530 1920 x 1080
Mac
  1. iMac
Mobile Phone
  1. iOS
thank you @Feartech !
please, would you take a look to my config.plist?
already told you what the issue was above, also post in the other thread if you are using Monterey
 
Joined
Jul 2, 2017
Messages
54
Motherboard
ASUS WS X299 PRO
CPU
i9-9960X
Graphics
Vega 64
Mac
  1. MacBook Pro
  2. Mac mini
Mobile Phone
  1. iOS
already told you what the issue was above, also post in the other thread if you are using Monterey
thank you.
I'm not using Monterey by now. I just tried that EFI with the beta.
I'll try to update without those kexts.
 

Feartech

Moderator
Joined
Aug 3, 2013
Messages
23,720
Motherboard
Asus N752VX-OpenCore
CPU
i7-6700HQ / HM170
Graphics
HD 530 1920 x 1080
Mac
  1. iMac
Mobile Phone
  1. iOS
thank you.
I'm not using Monterey by now. I just tried that EFI with the beta.
I'll try to update without those kexts.
BrcmBluetoothInjector.kext works fine with Big Sur
 
Joined
Jul 2, 2017
Messages
54
Motherboard
ASUS WS X299 PRO
CPU
i9-9960X
Graphics
Vega 64
Mac
  1. MacBook Pro
  2. Mac mini
Mobile Phone
  1. iOS
BrcmBluetoothInjector.kext works fine with Big Sur
mr. @Feartech, I tried to update from 11.3.1 to 11.5 using the EFI I posted before. no success. I can't understand why. this is the reason I wrote before...
 

Feartech

Moderator
Joined
Aug 3, 2013
Messages
23,720
Motherboard
Asus N752VX-OpenCore
CPU
i7-6700HQ / HM170
Graphics
HD 530 1920 x 1080
Mac
  1. iMac
Mobile Phone
  1. iOS
mr. @Feartech, I tried to update from 11.3.1 to 11.5 using the EFI I posted before. no success. I can't understand why. this is the reason I wrote before...
you mentioned trying to upgrade to Monterey beta which is why i mentioned about BrcmBluetoothInjector.kext not compatible

you also have not mentioned why you cannot upgrade, what is stopping you? why no verbose output image?
 
Joined
Jul 2, 2017
Messages
54
Motherboard
ASUS WS X299 PRO
CPU
i9-9960X
Graphics
Vega 64
Mac
  1. MacBook Pro
  2. Mac mini
Mobile Phone
  1. iOS
you mentioned trying to upgrade to Monterey beta which is why i mentioned about BrcmBluetoothInjector.kext not compatible

you also have not mentioned why you cannot upgrade, what is stopping you? why no verbose output image?
you're right, sorry. I should have explained better.
I download the OTA upgrade package and launch it. it reboots and it stucks with the apple logo and the loading bar more or less at 80 %.
 

Feartech

Moderator
Joined
Aug 3, 2013
Messages
23,720
Motherboard
Asus N752VX-OpenCore
CPU
i7-6700HQ / HM170
Graphics
HD 530 1920 x 1080
Mac
  1. iMac
Mobile Phone
  1. iOS
you're right, sorry. I should have explained better.
I download the OTA upgrade package and launch it. it reboots and it stucks with the apple logo and the loading bar more or less at 80 %.
then boot verbose to see the issue
 
Top