Contribute
Register

Working AMD graphics card, but flickers on right screen edge, if 120 Hz is enabled

Status
Not open for further replies.
Joined
Dec 22, 2015
Messages
15
Motherboard
Gigabyte-Z170-HD3P
CPU
I5-6600K
Graphics
R9 380X
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. Android
  2. iOS
Hey guys!

I had a GTX 1080, but I need Mojave for work and since NVIDIA can't get their act together...

So I rolled back to my older Sapphire Radeon R9 380X 4 GB NITRO, since AMD and Apple seem to be BFFs now. It worked out of the box, I was able to upgrade to Mojave without a problem.

However, now I have a slight screen flicker on the right side of the screen, if I use my regular monitor with it (Alienware AW3418DW) on the DisplayPort.

If I plug in another FullHD Monitor on HDMI, the flicker is non-existent. Sadly, the AW3418DW doesn't even work on HDMI. Dual booted Windows works perfectly, no flickering whatsoever. BIOS has the internal GPU as first boot graphics, I removed all injects from the Clover settings.

System Definition: iMac 14,2

Boot arguments: dart=0

Installed Kexts (all via Clover EFI folder):
  • USBInjectAll 0.7.1 (I know I should somehow do a proper USB patch, but I didn't get around doing it yet, since I didn't understand it on first read... :D)
  • FakeSMC + Sensors 1800
  • CPUFriend 1.1.6
  • RealtekRTL8111 2.2.1
  • Lilu 1.3.5
  • Whatevergreen 1.2.7
Pastebins:
I read, that changing the System Definition might be a solution. Can I do that without destroying working iMessage, iCloud, etc?

Edit: Narrowed it down to the refresh rate. I had it on 120 Hz. If I turn it down to 100 Hz, it works without the flicker!
 
Last edited by a moderator:
Status
Not open for further replies.
Top