Contribute
Register

Working 10GbE SFP+ NIC

Status
Not open for further replies.
Joined
Jan 21, 2011
Messages
32
Motherboard
WS X299 SAGE
CPU
i9-10980XE
Graphics
Radeon VII
Mac
  1. MacBook Air
  2. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. Android
  2. iOS
Sorry to resurrect this thread... but could you tell me what transceivers you are using with your solarflare card? I bought the same card on eBay and some transceivers from fs.com, but can’t get a link light on the card. My switch and a mellanox card in a Linux server are working fine - but am hoping to get the hack on 10g. The card is recognized after installing the drivers, the solarflare diagnostic tools seem to work, and I get a link on the switch side of the cable, but nothing on the solarflare side. Thanks!

Hello, sorry for late reply.

I use intel and Mellanox branded multi-mode GBIC in my Solarflare card, both of them are OEM product by FINISAR.

I've tried huawei's single-mode GBIC and SolarFlare clearly does not like it, I'm not sure that it's problem of Huawei or Singlemode, though.
 
Joined
Mar 6, 2013
Messages
45
Motherboard
ASUS WS X299 SAGE
CPU
Intel Core i9-9940X
Graphics
AMD Radeon RX 570
Mac
  1. MacBook Pro
  2. Mac Pro
Classic Mac
  1. Classic
Mobile Phone
  1. iOS
So, the Solarflare SFN5122F is still working in 10.14? Is there an updated driver? Or just using the old driver?
 
Joined
Jul 24, 2011
Messages
4
Motherboard
Z390 Designare
CPU
i9 9900k
Graphics
Vega
Mac
  1. iMac
  2. MacBook Pro
  3. Mac Pro
Mobile Phone
  1. iOS
interested if anyone has this working in 10.15 Catalina? I have the drivers but the installer fails saying The package "Solarflare10GbE.pkg" is untrusted

Ive pulled the kexts out of the installer but they are not loaded at boot.

Anyone know how to force an untrusted package to install?

sudo -S installer -allowUntrusted -verboseR -pkg /Users/nojstevens/Desktop/Solarflare10GbE.pkg -target /

does not work
 
Joined
Dec 14, 2018
Messages
12
Motherboard
Gigabyte Z390 Designare
CPU
i9-9900K
Graphics
RX 580
Classic Mac
  1. iMac
Mobile Phone
  1. iOS
interested if anyone has this working in 10.15 Catalina? I have the drivers but the installer fails saying The package "Solarflare10GbE.pkg" is untrusted

Ive pulled the kexts out of the installer but they are not loaded at boot.

Anyone know how to force an untrusted package to install?

sudo -S installer -allowUntrusted -verboseR -pkg /Users/nojstevens/Desktop/Solarflare10GbE.pkg -target /

does not work

Any joy getting this to work? I need 10GbE on my Mojave build...
 
Joined
Oct 7, 2010
Messages
7
Motherboard
Gigabyte Z390 Aorus Master
CPU
i9 9900K
Graphics
MSI Vega 56 Air Boost
Mac
  1. iMac
  2. MacBook
  3. MacBook Air
  4. MacBook Pro
  5. Mac mini
  6. Mac Pro
Classic Mac
  1. 128K
  2. 20th Anniv. Mac
  3. 512K
  4. Classic
  5. Color Classic
  6. iBook
  7. iMac
  8. LC
  9. Performa
  10. Plus
  11. Power Mac
  12. PowerBook
  13. Quadra
  14. SE
  15. Xserve
  16. SE/30
Mobile Phone
  1. iOS
Sorry to resurrect this thread... but could you tell me what transceivers you are using with your solarflare card? I bought the same card on eBay and some transceivers from fs.com, but can’t get a link light on the card. My switch and a mellanox card in a Linux server are working fine - but am hoping to get the hack on 10g. The card is recognized after installing the drivers, the solarflare diagnostic tools seem to work, and I get a link on the switch side of the cable, but nothing on the solarflare side. Thanks!
Exact same issue here, CISCO Tranceivers that work like a charm in Linux and Windows but in Mac OSX I get link on switch but 'disconnected' on Mac side, did you manage to resolve this?
 
Joined
May 31, 2018
Messages
3
Motherboard
ASUS ROG Maximus X Hero (Wi-Fi AC)
CPU
i7-8700K
Graphics
RX 580
Anyone's aware of if there's any update driver for this SFN5122F for bigsur?
 
Joined
Feb 5, 2020
Messages
74
Motherboard
Dell 9020 MT
CPU
i7-4790
Graphics
RX 570
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
Anyone have a 10GBe NIC working in Catalina? Preferably SFP+

I've looked at a number of threads both here and other sites, but nothing conclusive. Does seem like the Aquantia AQtion AQC-107 has been supported OOB, but I can't find evidence that it works on Catalina, and I'd rather avoid 10BASE-T as the SFP+ adapters I would need on the switch side run hot and are expensive to boot.
 
Last edited:

pastrychef

Moderator
Joined
May 29, 2013
Messages
18,262
Motherboard
Asus Z370-G Gaming (Wi-Fi AC)
CPU
i9-9900K OC'd @ 5.0GHz
Graphics
RX 6600 XT
Mac
  1. MacBook
  2. Mac Pro
Classic Mac
  1. iBook
  2. Power Mac
  3. PowerBook
Mobile Phone
  1. iOS
Does seem like the Aquantia AQtion AQC-107 has been supported OOB, but I can't find evidence that it works on Catalina

My AQC-107 card worked OOB with Catalina. The same card need a patch in config.plist to work with Big Sur.

I haven't tried using SFP+ in a long long time so I can't help there...
 
Joined
Feb 5, 2020
Messages
74
Motherboard
Dell 9020 MT
CPU
i7-4790
Graphics
RX 570
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
My AQC-107 card worked OOB with Catalina. The same card need a patch in config.plist to work with Big Sur.

I haven't tried using SFP+ in a long long time so I can't help there...
An OEM card using the AQC-107 chipset or an aQuantia branded card? (I don't know if there is such a thing, forgive me my ignorance..)
 

pastrychef

Moderator
Joined
May 29, 2013
Messages
18,262
Motherboard
Asus Z370-G Gaming (Wi-Fi AC)
CPU
i9-9900K OC'd @ 5.0GHz
Graphics
RX 6600 XT
Mac
  1. MacBook
  2. Mac Pro
Classic Mac
  1. iBook
  2. Power Mac
  3. PowerBook
Mobile Phone
  1. iOS
An OEM card using the AQC-107 chipset or an aQuantia branded card? (I don't know if there is such a thing, forgive me my ignorance..)

I have a Syba branded AQC-107 card in one of my systems and a Gigabyte branded AQC-107 card in another.

There are also others who have used Asus and Synology branded cards.
 
Status
Not open for further replies.
Top