Contribute
Register

[WIP-Guide] XPS 9570 Hackintosh Guide

Joined
Jul 9, 2016
Messages
40
Motherboard
Dell XPS 15 9570
CPU
i7 8750H
Graphics
UHD 630/1050Ti, 3840x2160
Has anyone else run into the problem where boot stalls at gIOScreenLockState 3 using bravariancake's EFI? I know from searching this site it's a graphics problem, but I can't figure out why I'm getting it with this EFI. I thought it was already configured to use the Intel graphics and disable the Nvidia graphics. Screen shot attached for what it's worth. I'm on Catalina 15.2

20200126_104344.jpg
 
Joined
Feb 21, 2010
Messages
1,180
Motherboard
Gigabyte Aorus Master Z390
CPU
i9-9900K
Graphics
5700 XT
Mac
MacBook Air
Mobile Phone
Android
Has anyone else run into the problem where boot stalls at gIOScreenLockState 3 using bravariancake's EFI? I know from searching this site it's a graphics problem, but I can't figure out why I'm getting it with this EFI. I thought it was already configured to use the Intel graphics and disable the Nvidia graphics. Screen shot attached for what it's worth. I'm on Catalina 15.2

View attachment 446806
Catalina can require updated kexts, do you have the latest versions? The ones in the EFI folder are 6 months old. If not update WEG and Lilu in your USB EFI folder and try again.
 
Last edited:
Joined
Jul 9, 2016
Messages
40
Motherboard
Dell XPS 15 9570
CPU
i7 8750H
Graphics
UHD 630/1050Ti, 3840x2160
Catalina can require updated kexts, do you have the latest versions? The ones in the EFI folder are 6 months old. If not update WEG and Lilu in your USB EFI folder and try again.
Yep, I made sure I have the latest version of all the kexts.
 
Joined
Feb 21, 2010
Messages
1,180
Motherboard
Gigabyte Aorus Master Z390
CPU
i9-9900K
Graphics
5700 XT
Mac
MacBook Air
Mobile Phone
Android
Yep, I made sure I have the latest version of all the kexts.
Hmmm. I've got a different model but the LuletterSoul EFI folder worked great for me. I've got USBc/ Thunderbolt working as well.
 
Joined
Jul 9, 2016
Messages
40
Motherboard
Dell XPS 15 9570
CPU
i7 8750H
Graphics
UHD 630/1050Ti, 3840x2160
I found there were a couple of old kexts in my /L/E/ directory that I think were conflicting with some kexts in my EFI clover kexts directory. After deleting the old ones, everything seems to be working now.
 
Joined
Feb 21, 2010
Messages
1,180
Motherboard
Gigabyte Aorus Master Z390
CPU
i9-9900K
Graphics
5700 XT
Mac
MacBook Air
Mobile Phone
Android
I found there were a couple of old kexts in my /L/E/ directory that I think were conflicting with some kexts in my EFI clover kexts directory. After deleting the old ones, everything seems to be working now.
There you go, one location or another.
 
Joined
Jan 17, 2019
Messages
10
Motherboard
XPS 9570
CPU
i7-8750H
Graphics
HD Graphics 630 / GTX1050 Ti Max-Q
Clean install of Catalina 10.15.3 w/bavariancake EFI last night. Works fantastic, very smooth and rock solid so far. Thanks everyone!
 
Top