Contribute
Register

Windows EFI Error on 2nd HDD

Joined
Sep 14, 2012
Messages
25
Motherboard
MSI Z270 GAMING M3
CPU
Intel Core i7-7700K
Graphics
Gigabyte AORUS GeForce GTX 1070Ti 8G Overclocked
Mac
iMac, MacBook Pro
Hi all,
Sorry; I'm very, very new to this and only just got High Sierra running on my Hackintosh about 30 minutes ago.

But now I want to install Windows 10 on my 2nd hard drive. I have created the bootable USB using Rufus, and I have set my boot priority to UEFI: USB Key. So when I boot up, Clover appears, and I'm presented with 2 new option (in addition to my High Sierra boot option):
1. Boot Windows from CCSA_X86FRE
2. Boot Microsoft EFI cdboot from CCSA_X86FRE
If I choose Option 1 (Boot Windows), all I get is a black screen with a blinking text input. That never goes away.

If I choose Option 2 (Boot Microsoft EFI cdboot), I get the following:
OsxAptionFix2Drv: Starting overrides for \EFI\MICROSOFT\BOOT\cdboot.efi
Using relic block:no. hibernate wake: no
And that just sits there until a while later, and after a bit if I press a key, it will say "Reboot and Select proper Boot device or Insert Boot Media in selected Boot device and press a key."


I would really appreciate any help y'all could give please :/
 

Jamesbond007

Moderator
Joined
May 21, 2011
Messages
5,388
Motherboard
Z390 Designare
CPU
i7 9700KF
Graphics
RX 580
Mac
Mac mini
Mobile Phone
iOS
Hi all,
Sorry; I'm very, very new to this and only just got High Sierra running on my Hackintosh about 30 minutes ago.

But now I want to install Windows 10 on my 2nd hard drive. I have created the bootable USB using Rufus, and I have set my boot priority to UEFI: USB Key. So when I boot up, Clover appears, and I'm presented with 2 new option (in addition to my High Sierra boot option):
1. Boot Windows from CCSA_X86FRE
2. Boot Microsoft EFI cdboot from CCSA_X86FRE
If I choose Option 1 (Boot Windows), all I get is a black screen with a blinking text input. That never goes away.

If I choose Option 2 (Boot Microsoft EFI cdboot), I get the following:
OsxAptionFix2Drv: Starting overrides for \EFI\MICROSOFT\BOOT\cdboot.efi
Using relic block:no. hibernate wake: no
And that just sits there until a while later, and after a bit if I press a key, it will say "Reboot and Select proper Boot device or Insert Boot Media in selected Boot device and press a key."

I would really appreciate any help y'all could give please :/
I suggest you disconnect your High Sierra disk and then install Windows 10 on your second disk. After you complete the installation and configuration of Windows 10, then you may reattach your High Sierra disk (Remember to set the system to boot from the High Sierra disk).
 
Joined
Sep 14, 2012
Messages
25
Motherboard
MSI Z270 GAMING M3
CPU
Intel Core i7-7700K
Graphics
Gigabyte AORUS GeForce GTX 1070Ti 8G Overclocked
Mac
iMac, MacBook Pro
It seems my boot drive got corrupted somehow, so I recreated, disconnected the HDD with High Sierra, and installed Windows 10 with no issue.

FWIW, I then reconnected the macOS HDD and updated the BIOS to make macOS boot option #1 and disabled all other boot options. I boot to windows by pushing F11 (on my mobo) to select boot.

Thanks!
 
Joined
Feb 9, 2018
Messages
22
Motherboard
Asus Z270 Mark 2
CPU
I7-7700K
Graphics
Nvidia 1080ti
Mac
MacBook Pro
Mobile Phone
iOS
My hackintosh High Sierra boot drive is suddenly disabled in the boot menu
 
Top