Contribute
Register

Window server Crash RX6800XT

Joined
Sep 9, 2022
Messages
1
Motherboard
Gigabyte Aorus Z490 Master
CPU
i7-10700K
Graphics
RX 6800 XT
Mac
  1. MacBook Pro
Classic Mac
  1. iMac
Mobile Phone
  1. iOS
Hello All,

I am very new to Hackintosh. I have just finished my first build and have successfully loaded Big Sur.....I am now getting a window server crash that shows my boot args as the issue....I think. This is my first build and I am on a steep learning curve, any and all help would be great! If any one has any idea as to whats going on or how to fix the issue that would be great!

This is an Open Core build, latest version was used, 0.8.3

I have attached a screen shot of the log.
 

Attachments

  • log info.jpg
    log info.jpg
    2.2 MB · Views: 33

UtterDisbelief

Moderator
Joined
Feb 13, 2012
Messages
8,271
Motherboard
Gigabyte Z590i Aorus Ultra - OC 0.8.0
CPU
i5-10600k
Graphics
Dell RX560
Mac
  1. iMac
  2. Mac mini
Classic Mac
  1. eMac
  2. iBook
Mobile Phone
  1. iOS
Hello All,

I am very new to Hackintosh. I have just finished my first build and have successfully loaded Big Sur.....I am now getting a window server crash that shows my boot args as the issue....I think. This is my first build and I am on a steep learning curve, any and all help would be great! If any one has any idea as to whats going on or how to fix the issue that would be great!

This is an Open Core build, latest version was used, 0.8.3

I have attached a screen shot of the log.

Hi there.

Your best option is to use the "verbose" boot mode. This gives a scrolling screen of data as the boot proceeds and stops at the point, or shortly after, that the crash occurs. It will give us an indication of what is going on.

To enter this mode, press the CMD + V keys at the OpenCore boot menu. If it doesn't work add the "-v" boot command to the NVRAM section of your config.plist after the other boot commands etc.

Take a photo of the screen and attach it to your next post.
 

P1LGRIM

Moderator
Joined
Mar 2, 2012
Messages
25,973
Motherboard
Lenovo ThinkStation p700
CPU
2x E5-2620 V3
Graphics
RX 560
Mac
  1. MacBook Pro
  2. Mac mini
Classic Mac
  1. Power Mac
Mobile Phone
  1. iOS
I am now getting a window server crash that shows my boot args as the issue
I don't see anything to suggest that your boot arguments are the cause of your problem, it looks like misconfigured graphics to me.
 
Joined
May 10, 2011
Messages
2,725
Motherboard
Gigabyte B550 Vision D
CPU
Ryzen 5900X
Graphics
RX 6800
Mac
  1. iMac
  2. MacBook
  3. MacBook Air
  4. MacBook Pro
  5. Mac mini
  6. Mac Pro
Classic Mac
  1. Power Mac
  2. PowerBook
Mobile Phone
  1. iOS
Hi there,

I think it would be worth looking into checking if you have these settings in your config.plist:

Screen Shot 2022-09-10 at 8.40.02 PM.png


Screen Shot 2022-09-10 at 8.37.21 PM.png


Screen Shot 2022-09-10 at 8.38.29 PM.png


NVRAM > 7C436110-AB2A-4BBB-A880-FE41995C9F82 > keepsyms=1 dk.e1000=0 -wegbeta agdpmod=pikera
-no_compat_check
 
Top