Contribute
Register

Will MacOS run on the XPS 13 7390?

Joined
May 16, 2020
Messages
9
Motherboard
Dell XPS 13 7390 (2020 model)
CPU
Intel Core i7-1065G7 3.9GHz Processor
Graphics
Intel Iris G7
Mac
  1. MacBook Air
Hi @mbrink1999, I have managed to get this working too - I'm still busy trying to get everything working though and will post final EFI once I'm there.

Meantime, just to help you out, you can get your audio working by using AppleALC kext and setting alcid=23 under your NVRAM boot args

You can also get your iGPU to work correctly with acceleration by using the latest WhateverGreen kext and setting the following in NVRAM boot args (removing your -igxvesa and replacing with these) -igfxdvmt -igfxcdc -igfxonln=1

The only issue with the iGPU enabling, is that I now lose wifi - it loads the wifi drivers etc, but wifi no longer sees any of my SSIDs. So I'm working on that and will get back to you.

Also, strange thing I picked up with your EFI is that Bluetooth works, but cannot connect a bluetooth mouse to it - it sees it but wont pair, no big deal this one, but will try take a crack at fixing that too once I get my wifi working again.
 
Joined
May 16, 2020
Messages
9
Motherboard
Dell XPS 13 7390 (2020 model)
CPU
Intel Core i7-1065G7 3.9GHz Processor
Graphics
Intel Iris G7
Mac
  1. MacBook Air
Hi @mbrink1999, I have managed to get this working too - I'm still busy trying to get everything working though and will post final EFI once I'm there.

Meantime, just to help you out, you can get your audio working by using AppleALC kext and setting alcid=23 under your NVRAM boot args

You can also get your iGPU to work correctly with acceleration by using the latest WhateverGreen kext and setting the following in NVRAM boot args (removing your -igxvesa and replacing with these) -igfxdvmt -igfxcdc -igfxonln=1

The only issue with the iGPU enabling, is that I now lose wifi - it loads the wifi drivers etc, but wifi no longer sees any of my SSIDs. So I'm working on that and will get back to you.

Also, strange thing I picked up with your EFI is that Bluetooth works, but cannot connect a bluetooth mouse to it - it sees it but wont pair, no big deal this one, but will try take a crack at fixing that too once I get my wifi working again.
Sorry, forgot to add you need to change your DeviceProperties -> Add -> PciRoot(0x0)/Pci(0x2,0x0)->AAPL,ig-platform-id to 00008A52 and add property device-id (type data) with value 825A0000

Also, forgot to mention, Thunderbolt isnt working either with your EFI, it detects as standard USB only, so will try sort that too at some point
 
Joined
May 16, 2020
Messages
9
Motherboard
Dell XPS 13 7390 (2020 model)
CPU
Intel Core i7-1065G7 3.9GHz Processor
Graphics
Intel Iris G7
Mac
  1. MacBook Air
Fixed wifi, I had both itlwm.kext and Airportitlwm.kext loaded, just needed to delete the itlwm.kext and remove from config
 
Joined
May 16, 2020
Messages
9
Motherboard
Dell XPS 13 7390 (2020 model)
CPU
Intel Core i7-1065G7 3.9GHz Processor
Graphics
Intel Iris G7
Mac
  1. MacBook Air
Sorry, forgot to add you need to change your DeviceProperties -> Add -> PciRoot(0x0)/Pci(0x2,0x0)->AAPL,ig-platform-id to 00008A52 and add property device-id (type data) with value 825A0000

Also, forgot to mention, Thunderbolt isnt working either with your EFI, it detects as standard USB only, so will try sort that too at some point
Err, its 0000528A and 0000528A not the otherway around as I said above.

:)
 
Joined
May 16, 2020
Messages
9
Motherboard
Dell XPS 13 7390 (2020 model)
CPU
Intel Core i7-1065G7 3.9GHz Processor
Graphics
Intel Iris G7
Mac
  1. MacBook Air
Dell XPS 13 7390 2-in-1 (2020 model)

Running MacOS Big Sur 11.1

1610552033468.png


iGPU working perfectly, sound working perfectly, wifi working (though does tend to bug out when switching between different SSIDs). Thunderbolt ports act as USB 3 hubs now, ie. they will not be hot pluggable and you wont get full bandwidth from them.

Currently I'm running an external display (full HD res) via hub, but will be adding a 5k 49" tomorrow, I highly doubt that it will achieve full res as the mac doesnt know it has that bandwidth available.

Anyway, I've attached my EFI folder for anyone else in the future who wants to use it to hack their Dell XPS 13.

Enjoy! And thanks to @mbrink1999 for the starting point.
 

Attachments

  • EFI.zip
    21.8 MB · Views: 94

Feartech

Moderator
Joined
Aug 3, 2013
Messages
21,237
Motherboard
Asus N752VX-OpenCore
CPU
i7-6700HQ / HM170
Graphics
HD 530 1920 x 1080
Mac
  1. iMac
Mobile Phone
  1. iOS
Dell XPS 13 7390 2-in-1 (2020 model)

Running MacOS Big Sur 11.1

View attachment 504893

iGPU working perfectly, sound working perfectly, wifi working (though does tend to bug out when switching between different SSIDs). Thunderbolt ports act as USB 3 hubs now, ie. they will not be hot pluggable and you wont get full bandwidth from them.

Currently I'm running an external display (full HD res) via hub, but will be adding a 5k 49" tomorrow, I highly doubt that it will achieve full res as the mac doesnt know it has that bandwidth available.

Anyway, I've attached my EFI folder for anyone else in the future who wants to use it to hack their Dell XPS 13.

Enjoy! And thanks to @mbrink1999 for the starting point.
please read the faq for proper hardware profile setup:
 
Joined
Jan 21, 2021
Messages
1
Motherboard
xps 13 7390 2in1
CPU
i7 1065g7
Graphics
iris plus g7
Dell XPS 13 7390 2-in-1 (2020 model)

Running MacOS Big Sur 11.1

View attachment 504893

iGPU working perfectly, sound working perfectly, wifi working (though does tend to bug out when switching between different SSIDs). Thunderbolt ports act as USB 3 hubs now, ie. they will not be hot pluggable and you wont get full bandwidth from them.

Currently I'm running an external display (full HD res) via hub, but will be adding a 5k 49" tomorrow, I highly doubt that it will achieve full res as the mac doesnt know it has that bandwidth available.

Anyway, I've attached my EFI folder for anyone else in the future who wants to use it to hack their Dell XPS 13.

Enjoy! And thanks to @mbrink1999 for the starting point.
i think this is not working
big sur 11.1 + oc 0.6.4
my laptop is xps 7390 2in1
i7 1065g7 16gb ram 512 ssd 4k display
my bios setteing
bios version 1.6.2
  • System Configuration --> SATA Operation --> AHCI
  • Security --> Absolute --> Disabled
  • Security --> SMM Security Mitigation --> Disabled
  • Security --> Intel SGX --> Disabled/Software Control
  • Secure Boot --> Enable Secure Boot --> Toggle OFF
  • Secure Boot --> Secure Boot Mode --> Deployed Mode

pls help...
 

Attachments

  • KakaoTalk_20210121_174623337.jpg
    KakaoTalk_20210121_174623337.jpg
    3.7 MB · Views: 40
  • KakaoTalk_20210121_175151637.jpg
    KakaoTalk_20210121_175151637.jpg
    3.1 MB · Views: 41
  • KakaoTalk_20210121_175151637_01.jpg
    KakaoTalk_20210121_175151637_01.jpg
    3 MB · Views: 41
Last edited:
Joined
Aug 17, 2015
Messages
28
Motherboard
Dell XPS 13 L322X / 0PJHXN
CPU
i7-3537U
Graphics
HD4000/1920x1080
Dell XPS 13 7390 2-in-1 (2020 model)

Running MacOS Big Sur 11.1

View attachment 504893

iGPU working perfectly, sound working perfectly, wifi working (though does tend to bug out when switching between different SSIDs). Thunderbolt ports act as USB 3 hubs now, ie. they will not be hot pluggable and you wont get full bandwidth from them.

Currently I'm running an external display (full HD res) via hub, but will be adding a 5k 49" tomorrow, I highly doubt that it will achieve full res as the mac doesnt know it has that bandwidth available.

Anyway, I've attached my EFI folder for anyone else in the future who wants to use it to hack their Dell XPS 13.

Enjoy! And thanks to @mbrink1999 for the starting point.
Hello Blueneon,
Thanks for all your research and your EFI.
I'm trying to install Catalina or Big Sur on a Dell XPS 13 7390 NOT 2-in-1, with 1920x1080 resolution.
Could you tell me how you found the correct mac model? (MacBookAir9,1 for your 2-in-1?) I guess mine will be different iGPUwise.
The macserial tools I used didn't help much to find a compatible model.
I'm on OpenCorePkg 0.6.6.
Thanks in advance.
 
Joined
Feb 19, 2021
Messages
1
Motherboard
Dell
CPU
i7-1065g7
Graphics
Iris
So i got this running pretty well with the EFI file provided by @Blueneon running the newest version of Big Sur.

Only issues i am having right now is i cant get the Keyboard and mouse to work.
Any advise would be appreciated, as this is my third hackintosh ever i am still learning more about it!

Thank you!

XPS 13 7390 2-in-1 1065g7
 
Joined
Jun 8, 2016
Messages
30
Motherboard
Dell xps 13 7390 (not 2-in-1)
CPU
i7-10510U
Graphics
HD Graphics 620 4K
Mobile Phone
  1. Android
anyone had any success with the 7390 model of 2019 (not 2-in-1)?
i have the one with i7-1051U processor
 
Top