Contribute
Register

wfj's Temjin Build: MSI Z68MA-ED55(B3)/i5 2500K/XFX 6870

Status
Not open for further replies.
Joined
Feb 28, 2012
Messages
23
Motherboard
Gigabyte z68
CPU
3.51 GHz Intel Core i7
Graphics
GeForce GTX 285 1024 MB
Mac
  1. MacBook Pro
  2. Mac Pro
Classic Mac
Mobile Phone
  1. iOS
ASUS (USB-N13) Wireless-N USB Adapter IEEE 802.11b/g/n USB 2.0 Up to 300Mbps Wireless Data Rates

This is great, I had one that cost me like 80 bucks and its dead now. I'm using the cable right now, but, will definitely keep in mind for when I get far.

set the RAM to XMP for memory timings.

Whats the benefit for doing this?

Thanks wfj
 
Joined
Dec 2, 2010
Messages
11
Motherboard
Z77A-G45
CPU
i5-3570K
Graphics
GTX660 + HD4000
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
  1. Android
  2. iOS
wfj, try to use FintekF718x.kext because Z68MA-ED55 has Fintek F71889AD chip - you should be able to read fan speed and voltages.

It would look like mine:
HW.png
 

wfj

Joined
Jun 4, 2010
Messages
1,170
Motherboard
Gigabyte Z97X-SLI
CPU
i7-4790K
Graphics
GTX 970
Mobile Phone
  1. Android
oswaldini said:
wfj, try to use FintekF718x.kext because Z68MA-ED55 has Fintek F71889AD chip - you should be able to read fan speed and voltages.

It would look like mine:
HW.png

Thanks for that information. I've been trying to figure out what each of the kexts in that package do exactly. It would be nice if they included a txt file with a quick explanation.
 

wfj

Joined
Jun 4, 2010
Messages
1,170
Motherboard
Gigabyte Z97X-SLI
CPU
i7-4790K
Graphics
GTX 970
Mobile Phone
  1. Android
oswaldini said:
wfj, try to use FintekF718x.kext because Z68MA-ED55 has Fintek F71889AD chip - you should be able to read fan speed and voltages.

It would look like mine:
HW.png

Very strange but the HWMonitor still looks the same for me after installing the Fintek kext. The kext is loaded when I look at the extenstions in system report. Is there anything else needed for this to work?

I will also try the older version (fakesmc 4 instead of 4.1) and see what happens.

Edit - I figured out what was going on. There are two branches of the HWSensors code and I was using files from Slice not Kozlek. I tried Kozlek's installer pkg but got a KP after rebooting. Going to try the installer from the Slice's branch and see what happens.

Edit 2 - I ended up using Kozlek's version of HWSensors with a fresh install. The only thing that looks wrong is the cpu voltage is incorrect with this MSI board. If you want to try this out, read this thread:

http://www.insanelymac.com/forum/index. ... pic=275429

The installer program can be downloaded here:

https://github.com/kozlek/HWSensors/downloads

I installed this on my P55A-UD3 system and it works great. Here is the what you get:

Screen%2520Shot%25202012-03-21%2520at%25201.24.21%2520PM.png
 

jpa

Joined
Jun 13, 2010
Messages
877
Motherboard
10.8
CPU
i7 930
Graphics
6870
Mac
  1. MacBook Air
Mobile Phone
  1. iOS
6870 works OOB?

or options in Multibest or driver?
 
Joined
Jul 24, 2011
Messages
38
Motherboard
Gigabyte z68xp-ud4
CPU
i7 2600k @ 4,2ghz
Graphics
PNY Quadro FX 4600
Mac
  1. iMac
Classic Mac
Mobile Phone
  1. Android
Hey Wfj...
can you test the firewire port using an audio card? I would want definitively to know if the firewire chip marked "Via" work perfectly on osx like the Texas Instruments chip !
Thanks if you can make this test!
;)
 

wfj

Joined
Jun 4, 2010
Messages
1,170
Motherboard
Gigabyte Z97X-SLI
CPU
i7-4790K
Graphics
GTX 970
Mobile Phone
  1. Android
fwood said:
Hey Wfj...
can you test the firewire port using an audio card? I would want definitively to know if the firewire chip marked "Via" work perfectly on osx like the Texas Instruments chip !
Thanks if you can make this test!
;)

I have no way to do that, sorry. The general recommendation is that if firewire is critical for your usage, get an aftermarket card with a TI chip.
 
Status
Not open for further replies.
Top