Vega Frontier Edition on High Sierra

Discussion in 'Graphics' started by dnetcrawler, Jul 11, 2017.

  1. unklemac

    unklemac

    Joined:
    Aug 21, 2010
    Messages:
    52
    Mobo:
    z87
    CPU:
    4790k
    Graphics:
    RX VEGA 56 (UP2715K)
    Oct 3, 2017 at 10:23 AM #51
    unklemac

    unklemac

    Joined:
    Aug 21, 2010
    Messages:
    52
    Mobo:
    z87
    CPU:
    4790k
    Graphics:
    RX VEGA 56 (UP2715K)
    @dashingncool would you mind sharing your config.plist with the Patched Apple Graphics? I am about to make a USB installer at my work - I don't have OS X at home atm. So if I can dump your config into the clover boot USB, then I think with the RX VEGA 56 installed, I can get OS X up and running at home. What you think? I am using X87 Intel board with i4790k CPU + the VEGA 56.

    I already applied the "google chrome fix" from your link - with board id, product and imac etc. in clover.

    Hope to hear from you :)

    UPDATE: Have a look at the attached file if I did it correctly?
     

    Attached Files:

    • Screen Shot 2017-10-03 at 11.27.38.png  (271.8 KB, 42 views)
    Last edited: Oct 3, 2017
  2. lemonmojo

    lemonmojo

    Joined:
    Jun 11, 2013
    Messages:
    1
    Oct 4, 2017 at 9:46 AM #52
    lemonmojo

    lemonmojo

    Joined:
    Jun 11, 2013
    Messages:
    1
    I also experience the Chrome crashes/freezes on a Vega Frontier. Tried changing my SMBIOS settings without any luck. Any suggestions?
     
  3. dashingncool

    dashingncool

    Joined:
    Dec 25, 2015
    Messages:
    136
    Mobo:
    Asus Z170X Premium
    CPU:
    i5-6600K
    Graphics:
    XFX RX Vega 64 Air Cooled
    Mobile Phone:
    iOS
    Oct 5, 2017 at 3:00 AM #53
    dashingncool

    dashingncool

    Joined:
    Dec 25, 2015
    Messages:
    136
    Mobo:
    Asus Z170X Premium
    CPU:
    i5-6600K
    Graphics:
    XFX RX Vega 64 Air Cooled
    Mobile Phone:
    iOS
    I am at work right now but this is the config which I got from another user which got me started. I can assure you of one thing.
    There is only one (yes, only one) thing which I needed to get all the display ports working on Vega, which is the AppleGraphicsPolicy patch from this config plist. This config helped me in a bunch of other items but for graphics, that is all I had to do. No inject ATI etc etc.
     

    Attached Files:

  4. dashingncool

    dashingncool

    Joined:
    Dec 25, 2015
    Messages:
    136
    Mobo:
    Asus Z170X Premium
    CPU:
    i5-6600K
    Graphics:
    XFX RX Vega 64 Air Cooled
    Mobile Phone:
    iOS
    Oct 5, 2017 at 3:01 AM #54
    dashingncool

    dashingncool

    Joined:
    Dec 25, 2015
    Messages:
    136
    Mobo:
    Asus Z170X Premium
    CPU:
    i5-6600K
    Graphics:
    XFX RX Vega 64 Air Cooled
    Mobile Phone:
    iOS
    Same here. Changing SMBIOS fixed chrome for me. Opera, Visual Studio Code and Heaven are still crashing. I feel that there is nothing we can do at this point and wait for the next versions of the kext with new versions of High Sierra.
     
  5. dashingncool

    dashingncool

    Joined:
    Dec 25, 2015
    Messages:
    136
    Mobo:
    Asus Z170X Premium
    CPU:
    i5-6600K
    Graphics:
    XFX RX Vega 64 Air Cooled
    Mobile Phone:
    iOS
    Oct 5, 2017 at 3:02 AM #55
    dashingncool

    dashingncool

    Joined:
    Dec 25, 2015
    Messages:
    136
    Mobo:
    Asus Z170X Premium
    CPU:
    i5-6600K
    Graphics:
    XFX RX Vega 64 Air Cooled
    Mobile Phone:
    iOS
    That patch looks right to me. I hope you get it working.
     
  6. unklemac

    unklemac

    Joined:
    Aug 21, 2010
    Messages:
    52
    Mobo:
    z87
    CPU:
    4790k
    Graphics:
    RX VEGA 56 (UP2715K)
    Oct 5, 2017 at 9:05 AM #56
    unklemac

    unklemac

    Joined:
    Aug 21, 2010
    Messages:
    52
    Mobo:
    z87
    CPU:
    4790k
    Graphics:
    RX VEGA 56 (UP2715K)
    Thanks @dashingncool !

    I went ahead yesterday and installed with your suggestions of the patched applegraphics + that link with iMac 19,1 and made it on the USB installer. This is the first time ever I have installed OS X in full 5K :) It seems to be just working so well. Thanks!.

    On a funny note. When I installed it, I did the formatting in Disk Utility on the SSD (usual HFS+/Ext/Journaled/).. and went ahead with the installation. It only took about 4-5 minutes, I thought what? So it restarted and it had to install everything after reboot (like when you update an ipad or iphone progress bar on black screen). When it was done.. all my stuff was there left from Yosemite! I didnt need to do one thing to get going again with my apps and configurations. So much for that formatting :D

    Simply a perfect upgrade :)

    (well besides "Photos App" crashing, but I deleted the library and downloaded all my photos/videos again, and all is well now).

    If anyone else is using RX VEGA, I can confirm that there is no mouse error too with Dell 5K (2xDP connection) - which was not cured in Sierra at any point.
     
  7. dashingncool

    dashingncool

    Joined:
    Dec 25, 2015
    Messages:
    136
    Mobo:
    Asus Z170X Premium
    CPU:
    i5-6600K
    Graphics:
    XFX RX Vega 64 Air Cooled
    Mobile Phone:
    iOS
    Oct 5, 2017 at 9:15 AM #57
    dashingncool

    dashingncool

    Joined:
    Dec 25, 2015
    Messages:
    136
    Mobo:
    Asus Z170X Premium
    CPU:
    i5-6600K
    Graphics:
    XFX RX Vega 64 Air Cooled
    Mobile Phone:
    iOS
    :thumbup::headbang::clap:

    Thats great!! I only wish if there was a way to solve the crash issues with so many applications. Especially all the Electron apps like Visual Studio Code, Slack - they all are crashing even though chrome seems to be a bit more stable after that 19,1 trick.

    Please keep me posted if you come across any fix for these. Night Night. Lol its 1 am here.

    Also, update your signature now. hahahahaha. Whoosshhh.
     
  8. Diorama

    Diorama

    Joined:
    Jun 17, 2016
    Messages:
    6
    Oct 6, 2017 at 6:33 AM #58
    Diorama

    Diorama

    Joined:
    Jun 17, 2016
    Messages:
    6
    glad that 19.1 trick solved some of your issues. It is still not perfect around 60k lower result on geekbench vs windows but I hope it will be better. At least I can export in h264 in FCX.
     
  9. toncij

    toncij

    Joined:
    Apr 7, 2012
    Messages:
    124
    Mobo:
    Rampage V Extreme 3504
    CPU:
    i7-5960X@4,78GHz
    Graphics:
    2x GTX 1080Ti
    Mac:
    MacBook Pro
    Mobile Phone:
    Android, iOS
    Oct 6, 2017 at 4:59 PM #59
    toncij

    toncij

    Joined:
    Apr 7, 2012
    Messages:
    124
    Mobo:
    Rampage V Extreme 3504
    CPU:
    i7-5960X@4,78GHz
    Graphics:
    2x GTX 1080Ti
    Mac:
    MacBook Pro
    Mobile Phone:
    Android, iOS
    So Vega still doesn't work OOB? But, Dell 5K works on it after the patch...
     
  10. unklemac

    unklemac

    Joined:
    Aug 21, 2010
    Messages:
    52
    Mobo:
    z87
    CPU:
    4790k
    Graphics:
    RX VEGA 56 (UP2715K)
    Oct 6, 2017 at 9:17 PM #60
    unklemac

    unklemac

    Joined:
    Aug 21, 2010
    Messages:
    52
    Mobo:
    z87
    CPU:
    4790k
    Graphics:
    RX VEGA 56 (UP2715K)
    I didn't test without the kext patch (I made a brand new USB with clover already kext patched) so I guess you have to run with 1 DP or 1 HDMI cable if you didnt kext patch clover (which was super easy (faster then installing NVIDIA web drivers)). Then after first reboot - just kext patch in clover and your golden.
     

Share This Page