Contribute
Register

Vega 64 on Mojave Temperature and Fan issue

pastrychef

Moderator
Joined
May 29, 2013
Messages
16,902
Motherboard
Gigabyte Z390 M Gaming
CPU
i9-9900K OC'd @ 5.0GHz
Graphics
Vega 56 (Bios flashed to 64)
Mac
  1. MacBook
  2. Mac Pro
Classic Mac
  1. iBook
  2. Power Mac
  3. PowerBook
Mobile Phone
  1. iOS
Something strange when I read all your posts with Vega. I have a Sapphire Nitro+ Vega 64 and I never had a pb with fans or temperature. Only the wrong GPU Die Temp stuck at 127°C. Everything is normal and my fans stop when the temperature of the card is 35°C (Something like that). Mojave and iMacPro SMBIOS for me. No VGTab. Only Lilu and Whatevergreen.

My only pb is the low boot screen resolution but it's not really a pb.

Yellocab

Not strange at all. Your cards fans are probably entirely controlled by the video card's firmware and the software won't have any effect on it. That's why I tell people not to expect the fan control kexts to work with non-reference cards.

Try disabling CSM to see if you get a better resolution on boot.
 

pastrychef

Moderator
Joined
May 29, 2013
Messages
16,902
Motherboard
Gigabyte Z390 M Gaming
CPU
i9-9900K OC'd @ 5.0GHz
Graphics
Vega 56 (Bios flashed to 64)
Mac
  1. MacBook
  2. Mac Pro
Classic Mac
  1. iBook
  2. Power Mac
  3. PowerBook
Mobile Phone
  1. iOS
without CSM the resolution is better but still poor. (From 1024*768 to 1280*1024 and 4K before with my 1070)

Not a big deal but I would like to understand.

I don't know... My system boots in 4K with CSM disabled.
 
Top