Contribute
Register

VDA Decoder failed

Joined
Dec 20, 2018
Messages
652
Motherboard
Gigabyte Z370 AORUS Gaming 7
CPU
i7-8700K OC 5GHz
Graphics
GTX 1080 Ti & UHD 630
Mac
  1. iMac
  2. MacBook Pro
  3. Mac Pro
Mobile Phone
  1. iOS
I did try the iMacPro1,1 setup, with iPGU disabled (and again with it enabled) and I still could not get the VDA decoder to show up as supported...
did you ever get this solved? im using smbios imp1,1 and although Hackintool shows as via decoder failed, im still able to playback h.264 and h.265 videos and files.
 
Joined
Apr 29, 2012
Messages
308
Motherboard
ASUS ROG Mamimus XI Hero (Wifi)
CPU
i9-9900K
Graphics
Vega 64
Mac
  1. iMac
  2. MacBook Pro
  3. Mac mini
Mobile Phone
  1. iOS
did you ever get this solved? im using smbios imp1,1 and although Hackintool shows as via decoder failed, im still able to playback h.264 and h.265 videos and files.
Yes, apparently I did, as the "failed" no longer shows up. Unfortunately, that was 8 months ago, and I'm not sure what happened in between. I know I replaced my video card, and several iterations of whatevergreen and Clover.
 
Joined
Feb 9, 2017
Messages
79
Motherboard
Gigabyte GA-Z390M Gaming x
CPU
i7-8700
Graphics
Asus rog strix Rx 5700 xt
Mac
  1. iMac
Mobile Phone
  1. iOS
HI GUYs, maybe someone can help me here.
I have z390m gaming x with an i7 8700
I get VDA decoder failed, I have my igpu enable.
I follow the IDIOTS GUIDE, but I think Im stuck at some point.
Appreciate you help.
Screen Shot 2020-07-25 at 14.54.09.png

Screen Shot 2020-07-25 at 14.52.19.png
 

Attachments

  • Screen Shot 2020-07-25 at 14.52.19.png
    Screen Shot 2020-07-25 at 14.52.19.png
    695.3 KB · Views: 64
  • Screen Shot 2020-07-25 at 14.54.09.png
    Screen Shot 2020-07-25 at 14.54.09.png
    530.9 KB · Views: 74
Joined
Jul 20, 2013
Messages
216
Motherboard
GA-Z77X-UP5 TH - Opencore
CPU
I7-3770K OC 4.5
Graphics
R9 280
Mac
  1. Mac mini
Mobile Phone
  1. Android
  2. iOS
Top