Contribute
Register

<< Solved >> Using iGpu showing only 7mb

Joined
Dec 9, 2020
Messages
4
Motherboard
Gigabyte z390-ud
CPU
i5 9400
Graphics
UHD 630
Hi, i followed the guide on open core and updated all the relevant kext and drivers including whatever green.

I am using intel uhd 630 and it is only showing 7mb vram.

my question is this normal? is there any way to increase it?

i will appreciate any answer. thanks

Catalina 10.15.7
 

P1LGRIM

Moderator
Joined
Mar 2, 2012
Messages
25,322
Motherboard
Lenovo ThinkStation p700
CPU
2x E5-2620 V3
Graphics
RX 560
Mac
  1. MacBook Pro
  2. Mac mini
Classic Mac
  1. Power Mac
Mobile Phone
  1. iOS
my question is this normal? is there any way to increase it?
No it's not normal.
Ensure that DVMT is set to at least 64mb.
 
Joined
Feb 23, 2020
Messages
147
Motherboard
Dell Precision M4700
CPU
i7-3740QM
Graphics
M4000
Generally, it's because macOS does not recognize the device id if your iGPU (ie if you set it to something else yourself) or use an ig-platform-id which macOS doesn't recognize. 7MB means that the iGPU drivers are not attaching, and that your using VESA graphics. I'd double check your ig-platform-id and get rid of the device-id field. If that doesn't work, you can try using a device id from the guide. More people though seem to mess up using a device id (and not setting it correctly) than people do benefit from setting it, especially for Coffelake.

If it was an issue with DVMT, macOS generally gives a panic, with memInit or getUnifiedMemory somewhere in the stacktrace. If you can set it, do set it to atleast 64MB - but it likely isn't the core issue here
 
Joined
Aug 22, 2015
Messages
76
Motherboard
ASUS TUF H370-PRO GAMING WIFI
CPU
i5-8400
Graphics
UHD 630
Mobile Phone
  1. iOS
Hi, i followed the guide on open core and updated all the relevant kext and drivers including whatever green.

I am using intel uhd 630 and it is only showing 7mb vram.

my question is this normal? is there any way to increase it?

i will appreciate any answer. thanks

Catalina 10.15.7

Attach your EFI and maybe someone can take a look and point you in the right direction
 
Joined
Dec 9, 2020
Messages
4
Motherboard
Gigabyte z390-ud
CPU
i5 9400
Graphics
UHD 630
Attach your EFI and maybe someone can take a look and point you in the right direction
The problem is fixed, idk why somone deleted my comment.. it indeed was the device id
 
Joined
Aug 1, 2020
Messages
2
Motherboard
Z390 UD
CPU
i5 9400
Graphics
Intel uhd 630
I have the same problem, could you tell me how you solved it? thanks
 
Joined
May 11, 2011
Messages
1,967
Motherboard
Gigabyte B550 Vision D
CPU
Ryzen 5900X
Graphics
RX 6800
Mac
  1. iMac
  2. MacBook
  3. MacBook Air
  4. MacBook Pro
  5. Mac mini
  6. Mac Pro
Classic Mac
  1. Power Mac
  2. PowerBook
Mobile Phone
  1. iOS
I have the same problem, could you tell me how you solved it? thanks
You can follow my Intel VRAM patching guide here >

 
Top