Contribute
Register

USB ports on the right side not working... 4530s - Mavericks

Status
Not open for further replies.
Joined
Mar 6, 2013
Messages
18
Motherboard
x86
CPU
hp probook 4530s i7
Graphics
Radeon
Mac
Classic Mac
  1. Plus
Mobile Phone
  1. Android
Running 10.9.5, 1080p display, pro book 4530s.

Everything seems to work fine, except the USB ports on the right side, near the numeric keypad. Anyone else seen this or have any suggestions? I have tried resetting the BIOS to defaults, re-running the installer (Clover edition), and fixing permissions on S/L/E. The USB ports on the left are working (not sure what speed). :banghead:

Any help appreciated.
 

RehabMan

Moderator
Joined
May 3, 2012
Messages
186,497
Motherboard
Intel DH67BL
CPU
i7-2600K
Graphics
HD 3000
Mac
  1. MacBook Air
Mobile Phone
  1. iOS
Running 10.9.5, 1080p display, pro book 4530s.

Everything seems to work fine, except the USB ports on the right side, near the numeric keypad. Anyone else seen this or have any suggestions? I have tried resetting the BIOS to defaults, re-running the installer (Clover edition), and fixing permissions on S/L/E. The USB ports on the left are working (not sure what speed). :banghead:

Any help appreciated.

Post ioreg: http://www.tonymacx86.com/audio/58368-guide-how-make-copy-ioreg.html. Please, use the IORegistryExplorer v2.1 attached to the post! DO NOT reply with an ioreg from any other version of IORegistryExplorer.app.
 
Joined
Mar 6, 2013
Messages
18
Motherboard
x86
CPU
hp probook 4530s i7
Graphics
Radeon
Mac
Classic Mac
  1. Plus
Mobile Phone
  1. Android
IOreg attached. Thanks for looking it over.
 

Attachments

  • k-mac.ioreg
    2 MB · Views: 153

RehabMan

Moderator
Joined
May 3, 2012
Messages
186,497
Motherboard
Intel DH67BL
CPU
i7-2600K
Graphics
HD 3000
Mac
  1. MacBook Air
Mobile Phone
  1. iOS
IOreg attached. Thanks for looking it over.

Could be a USB3 problem. What version of GenericUSBXCHI.kext are you using? Use 'kextstat|grep -y generic' in Terminal.
 
Joined
Mar 6, 2013
Messages
18
Motherboard
x86
CPU
hp probook 4530s i7
Graphics
Radeon
Mac
Classic Mac
  1. Plus
Mobile Phone
  1. Android
Could be a USB3 problem. What version of GenericUSBXCHI.kext are you using? Use 'kextstat|grep -y generic' in Terminal.

53 0 0xffffff7f8268f000 0x17000 0x17000 net.osx86.kexts.GenericUSBXHCI (1.2.8d7) <41 11 7 5 4 3>
 
Joined
Mar 6, 2013
Messages
18
Motherboard
x86
CPU
hp probook 4530s i7
Graphics
Radeon
Mac
Classic Mac
  1. Plus
Mobile Phone
  1. Android
You might try previous versions: https://github.com/RehabMan/OS-X-Generic-USB3
You should also determine what kind of ports are not working (USB3 or USB2).
Also, what BIOS version?

I downgraded genericUSBXHCI to 1.2.6d2 from the above link, the problem persists. I also fixed permissions and rebooted for good measure.

The USB2 and USB3 ports on the left work fine. Both USB2 ports on the right side do not.
Current bios is F.41, was planning to upgrade to F.50 tomorrow.

Perhaps it is a mecahnical issue? I don't recall breaking anthing when I replaced the LCD or leaving any connectors out.
 

RehabMan

Moderator
Joined
May 3, 2012
Messages
186,497
Motherboard
Intel DH67BL
CPU
i7-2600K
Graphics
HD 3000
Mac
  1. MacBook Air
Mobile Phone
  1. iOS
I downgraded genericUSBXHCI to 1.2.6d2 from the above link, the problem persists. I also fixed permissions and rebooted for good measure.

I was thinking 1.2.7.

The USB2 and USB3 ports on the left work fine. Both USB2 ports on the right side do not.
Current bios is F.41, was planning to upgrade to F.50 tomorrow.

Perhaps it is a mecahnical issue? I don't recall breaking anthing when I replaced the LCD or leaving any connectors out.

Mechanical issue should have already been tested via Windows or Linux before assuming it is some sort of hackintosh problem.
 
Status
Not open for further replies.
Top