Contribute
Register

Upgrading Laptop screen to 1080p

Status
Not open for further replies.
Joined
Mar 18, 2011
Messages
46
Motherboard
Lenovo Ideapad C340
CPU
i7-8565U
Graphics
UHD 620
Thanks for the information. Does the screen 1600x900 also be incompatible? Perhaps the best is to choose a better quality 1366x768 without the need to replace the cable. I miss the glossy color of my old macbook pro 13.3.
 
Joined
Nov 11, 2010
Messages
326
Motherboard
Arch Linux x86_64
CPU
I5 2410m
Graphics
Intel 3000 HD 6490m Amd
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
  1. Android
I see people having trouble with new probook... gonna update the first post. :?
 
Joined
Apr 3, 2012
Messages
147
Motherboard
gigabyte x299x designare 10g
CPU
i9-7940X
Graphics
5700 XT
Mac
  1. iMac
  2. MacBook Air
  3. MacBook Pro
  4. Mac Pro
Mobile Phone
  1. iOS
maly70 said:
Hi mates,
The 646274-001 cable and LP156WF1(TL)(F3) Screen are not compatible with the newer version of Probook 4530s i3 2330 500GB HD.
My probook is one of the latest probook mentioned above, Model LJ519UT#ABA, it is not working now at all(dead) after i tried to replace the display to 1080p mentioned above.
Dear Mates, BEWARE of what ur doing and make sure that ur probook is compatible with the 1080p screen.
my pc is not working now and while checking the connections i broke the ribbon cabble lock(the white thing) and now i dunno what to do.
Just wanted to share with you what happened to me. :banghead:

What? I already have everything ordered :banghead: So it's not going to work at all?
 
Joined
May 16, 2010
Messages
368
Mac
  1. Mac mini
Classic Mac
  1. PowerBook
Mobile Phone
  1. Android
  2. iOS
maddizzar said:
Thanks for the information. Does the screen 1600x900 also be incompatible? Perhaps the best is to choose a better quality 1366x768 without the need to replace the cable. I miss the glossy color of my old macbook pro 13.3.

better quality LCD won't help you 1366x768 is 1366x768, 1660x900 is not a native resolution on mac's same as the original one.
Only 1920x1080 makes sens on 15.6 if you ask me.
 
Joined
Apr 3, 2012
Messages
147
Motherboard
gigabyte x299x designare 10g
CPU
i9-7940X
Graphics
5700 XT
Mac
  1. iMac
  2. MacBook Air
  3. MacBook Pro
  4. Mac Pro
Mobile Phone
  1. iOS
masso912 said:
UPDATE, IMPORTANT

New probook 4530s series users are having problem with 1080p screen, check the last posts.


OLD TOPIC

I Posted in laptopscreen and they suggested that my pc is compatible with this screen.


http://www.laptopscreen.com/English/scr ... 6HW01~V.4/

We will probably need the better display cable for the HD+ screen of HP which support 1600x900 and hopefully even 1080p.
This is all experimental... i linked also the connector to them, so probably it should work.

http://www.alinc.com/LCD-display-cable- ... model.html

In short:

1600x900 is supported 100% if you buy the replacement for the cable connector and the screen (search for a replacement in laptopscreen.com).
(All information can be found in the manual of 4530s. Don't buy the original screen xD it costs a lot more). 80$ bucks with everything probably.
http://images10.newegg.com/User-Manual/ ... 58-074.pdf

1920x1080 is experimental. 120$ for everything needed.

When i'll have some money and time, i'll try 1080p. :D

EDIT: To get the webcam working we need also this cable, because i figured out in the 4530s manual that the HD+ cable does not include the cable for the webcam, so we have to buy it separately.
http://h20141.www2.hp.com/Hpparts/Searc ... 646275-001

New Info.

This solution works 100% for 1080p 4530s 15".


Cable: 646274-001 from hp spare parts.

Screen: http://www.laptopscreen.com/English/scr ... 9%28F3%29/

Either glossy or matte works.

REMEMBER TO PATCH DSDT WHEN UPGRADING RESOLUTION WITH DUAL LINK PATCH

So does this work now
 
Joined
Mar 18, 2011
Messages
46
Motherboard
Lenovo Ideapad C340
CPU
i7-8565U
Graphics
UHD 620
I am in doubt whether I buy the 1600x900 screen and cable. My ProBook is the latest. I live in Brazil and buy wrong is probably lost money.
 
Joined
Apr 3, 2012
Messages
147
Motherboard
gigabyte x299x designare 10g
CPU
i9-7940X
Graphics
5700 XT
Mac
  1. iMac
  2. MacBook Air
  3. MacBook Pro
  4. Mac Pro
Mobile Phone
  1. iOS
masso912
New Info.

:arrow: :arrow: :arrow: This solution works 100% for 1080p 4530s 15".


Cable: 646274-001 from hp spare parts.

Screen: http://www.laptopscreen.com/English/scr ... 9%28F3%29/

Either glossy or matte works.

REMEMBER TO PATCH DSDT WHEN UPGRADING RESOLUTION WITH DUAL LINK PATCH

So does this work the (New 4530s) 1080p 4530s 15" :?: :?: :?:
 
Joined
Jan 20, 2012
Messages
105
Motherboard
MacBook Pro 13 Retina
CPU
i5
Graphics
Intel HD4000
Mac
  1. MacBook Pro
  2. Mac Pro
Classic Mac
Mobile Phone
  1. iOS
tegezee said:
masso912
New Info.

:arrow: :arrow: :arrow: This solution works 100% for 1080p 4530s 15".


Cable: 646274-001 from hp spare parts.

Screen: http://www.laptopscreen.com/English/scr ... 9%28F3%29/

Either glossy or matte works.

REMEMBER TO PATCH DSDT WHEN UPGRADING RESOLUTION WITH DUAL LINK PATCH

So does this work the (New 4530s) 1080p 4530s 15" :?: :?: :?:

I think it won´t work, because the comment "This solution works 100% for 1080p 4530s 15" was written earlier. Last status is that there are problems with the newer models.

Like always: Someone has to try it and find a solution. You can be the first one or have to wait until someone spent the money and eventually fails.
 
Joined
Oct 1, 2011
Messages
88
Motherboard
Gigabyte GA-Z87-UD4H
CPU
i7-4770K
Graphics
RX 570
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. Android
Well I did that, with the money spending and failing.
The cheap cable didn't work, but the $55 one did, all from Alinc.
I think there is a problem with my mainboard/screen whitelist.
The screen (.v4) works under Windows, but I can't boot OSX nor the OSX installer.
 
Joined
Jan 20, 2012
Messages
105
Motherboard
MacBook Pro 13 Retina
CPU
i5
Graphics
Intel HD4000
Mac
  1. MacBook Pro
  2. Mac Pro
Classic Mac
Mobile Phone
  1. iOS
Chipsybg said:
work, but the $55 one did, all from Alinc.
I think there is a problem with my mainboard/screen whitelist.
The screen (.v4) works under Windows, but I can't boot OSX nor the OSX installer.

Well it seems a bit strage to me if Windows starts correctly and MacOS won´t. I think there maybe is a problem with the DSDT, because if the whitelist would prevent the screen from working, then Windows also wouldn´t work correctly in my oppinion. But I´m no expert.

Maybe try to contact the DSDT gurus blueking or BigDonkey?
Which BIOS version? Maybe try to upgrade/downgrade?
 
Status
Not open for further replies.
Top