Contribute
Register

Updating Mavericks 10.9: GA-Z77X-UD5H

Status
Not open for further replies.
Joined
Nov 1, 2010
Messages
85
Motherboard
Gigabyte GA-Z170X-UD5
CPU
i7-6700K
Graphics
GTX 980 TI
Mac
  1. MacBook Pro
  2. Mac mini
Classic Mac
  1. Power Mac
Mobile Phone
  1. iOS
my install went well. after install, SSD trim is not enabled, from MB trim opt didnt work so i had to download the trim enabler to enable the trim.
USB 3.0 is not working, on the system reports it saids working, but when i put usb 3.0 flash drive or HD notting happens.
imessage is not working. I think imessage is not working with every one at this point.
But this guys is crazy on putting this stuff up quick~~! I admire you tony and ur staff~~~!!
 
Joined
May 3, 2013
Messages
1
Motherboard
GA-Z77X-UD5H
CPU
Intel(R) Core(TM) i5-3570K CPU @ 3.40GHz
Graphics
NVIDIA GeForce GTX 660 OC
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
All USB 3.0 ports on rear side does not work for storage devices, such as USB stick and External HDD. Everything works exactly fine on two front ports, though.

It seems USB 3.0 drive installed properly. I have tried both UniBeast preloaded driver as well as GenericUSBXHCI 1.2.7d8, but both drivers did not solved the problem.

Screen Shot 2013-10-23 at 9.51.33 PM.png

As you might able to see on my attachment, there are both USB 3.0 Hi-Speed Bus and SuperSpeed Bus on the device tree list. Hmm......
 
Joined
Dec 15, 2012
Messages
11
Motherboard
OSX 10.8 GA-Z77X-UP5-TH
CPU
Intel i7-3770k
Graphics
EVGA GTX570HD 2056MB
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
I have used Unibeast 3.0.0 to create a Mavericks USB and when I boot from it I get the Apple logo and the hour glass effect but then the PC sort of reboots (you can hear it reset) and the display never comes back and I have to do a hard reset. I have tried with the -x option but that makes no difference. My hardware is in my signature and I am trying to upgrade an existing 10.8.5 install - but it never gets that far because it doesn't even get to the screen where you are asked what language etc. Can ANYONE help please ?
 
Joined
Apr 15, 2013
Messages
6
CPU
i7 3770K
Graphics
MSI GTX 660 (Twin Frozr)
Mac
  1. MacBook Air
  2. MacBook Pro
Classic Mac
Mobile Phone
  1. Android
  2. iOS
has anyone success downloading free iwork & ilife or updating to the new versions installed from dvd aka iwork 09 and ilife 11 ??? is there a need to use a different mac serial ???
Tks:banghead::banghead::banghead:

I got both iWork and iLife updated from the App store for free without too many problems(would stall, but Im guessing cause I was updating so many at once). But now all 6 apps are up to date.

The only problem I have is sleep. When I put the machine to sleep, it works, turns the monitor and machine off. When I wake it up, the machine wakes up but the monitor does not wake up, forcing me to reboot the computer.
 
Joined
Jul 11, 2011
Messages
53
Motherboard
Gigabyte > need model # > See Rules!
CPU
i9-9900K
Graphics
RX 580
Mobile Phone
  1. iOS
posting from successful mavericks install ! was almost without glitch (one issue with graphics though)

hardware:
z77x-ud5h
i7 3770
gtx 660 twin frozer
16 GB DDR3 1600 MHz
webcam logitech c910

Steps and issues:
- boot with unibeast with -v -x flags
- install over ML 10.8.4

- had to disable integrated Intel (HD 4000) in BIOS
==if not disabled, boot hangs on infamous 'MISSING BLUETOOTH CONTROLLER ' error

What is working:
- audio (toleda 10.9 patched kext)
- network
- qe/ci with 660 gtx
- webcam
- store

Did not test iMessages (not using it)


Can you do some Bench Tests on your GTX 660. Mine seems to have lost a little Open GL performance and lost alot of Open CL performance.
 
Joined
Sep 20, 2011
Messages
223
Motherboard
GA-Z77X-UDH5
CPU
i7 3770k
Graphics
GA GTX650 TI 1024
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
  1. iOS
I got both iWork and iLife updated from the App store for free without too many problems(would stall, but Im guessing cause I was updating so many at once). But now all 6 apps are up to date.

The only problem I have is sleep. When I put the machine to sleep, it works, turns the monitor and machine off. When I wake it up, the machine wakes up but the monitor does not wake up, forcing me to reboot the computer.

Tks, but in my case (I made a clean install and pgrade fom ML) I got from appstore iwork& ilife apps marked as ready to update, but I have been receiving the error message "This update is for an app downloaded with a different Apple ID. Sign in with that Apple ID and try again." ....a DVD apple id???? :banghead::banghead::banghead:
 
Joined
Aug 14, 2010
Messages
1,013
Motherboard
GA-Z97X-UD5H-BK Rev 1.0 Bios F8
CPU
i7-4790k OC 4.9ghz
Graphics
GT 740
Mac
  1. MacBook Pro
  2. Mac mini
  3. Mac Pro
Classic Mac
  1. Power Mac
Mobile Phone
  1. iOS
OK after a day of running with Mavericks I am very happy with how things have gone.

Everything works so far, sleep works out of the box better than on any Hack I have built and best of all seeing as I have a ATI HD6870 it is no longer necessary to remove it and install using HD4000.

I now have Messages working thanks to the hint from wildwillow earlier in this thread. My own first attempt had messages working but then could not replicate - so used wild willow's NVRAM hint.

I am currently downloading an HD movie from iTunes to test if that works.

I am using a DSDT created for HDMI Audio based on [Easy Guide] ML: UEFI HDMI Audio

All my USB 3.0 ports appear to work and I will test their functionality when I get the time.
I am using the
IOGear Bluetooth 4.0 Adapter and wake from sleep works very well with it (better than it did for me in ML).
 
Joined
Mar 26, 2013
Messages
33
Motherboard
GA Z77X UD5H
CPU
i5 3570k
Graphics
6870
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
  1. iOS
OK after a day of running with Mavericks I am very happy with how things have gone.

Everything works so far, sleep works out of the box better than on any Hack I have built and best of all seeing as I have a ATI HD6870 it is no longer necessary to remove it and install using HD4000.

I now have Messages working thanks to the hint from wildwillow earlier in this thread. My own first attempt had messages working but then could not replicate - so used wild willow's NVRAM hint.

I am currently downloading an HD movie from iTunes to test if that works.

I am using a DSDT created for HDMI Audio based on [Easy Guide] ML: UEFI HDMI Audio

All my USB 3.0 ports appear to work and I will test their functionality when I get the time.
I am using the
IOGear Bluetooth 4.0 Adapter and wake from sleep works very well with it (better than it did for me in ML).
Now you work the audio? I have your same configuration
 
Joined
Nov 13, 2011
Messages
112
Motherboard
GA-Z77X-UD5H
CPU
i7 3770K
Graphics
HD 7970 x2
Mac
  1. MacBook Pro
Classic Mac
  1. PowerBook
Mobile Phone
  1. iOS
Upgrading from 10.8.5 to 10.9 on the mobo went buttery smooth it's what I did after that caused a nightmare!

I created my Unibeast 3.0 USB stick per instructions without problem and downloaded latest MB. I installed as an upgrade not a clean install. Since my "user" folder with all my data and settings are on rotational drive (not the ssd) I relinked in system pref under admin user name (no didn't create second use account) and once rebooted "big surprise" couldn't log in.. So had to make choice restore from my 10.8.5 ccc back up and start over or just do clean install. Went with clean install (fpc 7 is such a pain to reinstall!)

Everything seems to be working accept my HD 797O's performance seems to be cut in half! My Unigen scores are half of what they were under 10.8.5. Another odd anomaly seems to be that when I boot the computer it will boot into twos of the three monitors, one being the HD 4000 the other being HD 7970 whereas I have two screens connect to the HD 7970. If I do an immediate reboot than all screens appear as they are supposed to. Any ideas on this would be greatly appreciated!

The only other problem I seem to be having with this build at the moment is that I cannot update the iWork and iLife apps from the app store. This is quite annoying because now I cannot open iPhoto.

A sidenote… My HTPC updated to Mavericks just fine and the GTX 650 TI that I could no get installed before installed right out-of-the-box go figure...

UPDATE: I have finally been able to download the iWork and iLife upgrade from the MAS! Yeah! Not sure if it is something I did or Apple but here is what I did:

1/updated my daughters Macbook to Mavericks
2/updated iPhoto (and then the other apps later)
3/copied iPhoto onto external drive along with iPhoto files in /Library/Application Support
4/overwrote files on hackPRO
5/launched updated iPhoto... Yeah! Works!
6/go to MAS and iPhoto is no longer needing update... select update on other apps put... in Apple ID password... viola they all download!

Conclusion: not really sure if that made it work because I hadn't tried to download apps from MAS on hackPRO this morning but I know when I went to bed they were not downloading.

Cheers!
 
Status
Not open for further replies.
Top