Contribute
Register

Updated to Catalina 10.15.4 Now External Monitor Has Problems

Status
Not open for further replies.
Joined
Dec 18, 2010
Messages
39
Motherboard
Lenovo Y700-15ISK
CPU
i5-6300HQ
Graphics
HD530 + GTX 960M, FHD
Mobile Phone
  1. Android
  2. iOS
Updated my Lenovo Y700. Now I have one problem. External monitor is not detected automatically, I need to unplug HDMI and plug it again. Or turn off and on my monitor
 
Joined
Nov 29, 2017
Messages
60
Motherboard
GA-H270N-WiFi
CPU
i5-7400
Graphics
Intel HD630
Updated my Lenovo Y700. Now I have one problem. External monitor is not detected automatically, I need to unplug HDMI and plug it again. Or turn off and on my monitor

Same problem but with a desktop hackintosh.

It’s my main display and I’ve to reconnect HDMI port to watch the display.

Have you solved it?
 
Joined
Jul 28, 2017
Messages
16
Motherboard
GIGABYTE Z370 AORUS Gaming 7
CPU
i7-8700K
Graphics
UHD 630
Mobile Phone
  1. iOS
Let me know if you get something because I don’t know what else to try
Switching SMBIOS model seemed to do the trick for me.. (in my case I moved from iMac18,1 to iMac19,2), the only issue that it's left is that I have to turn the second monitor off and right back on to get it working, but at least main monitor doesn't go to power saving mode now after boot..

Remember to keep Serial Number, SmUUID and Board Serial Number while switching model, to avoid any issues with licensed software if you have any installed on your machine..
 
Joined
Nov 29, 2017
Messages
60
Motherboard
GA-H270N-WiFi
CPU
i5-7400
Graphics
Intel HD630
Switching SMBIOS model seemed to do the trick for me.. (in my case I moved from iMac18,1 to iMac19,2), the only issue that it's left is that I have to turn the second monitor off and right back on to get it working, but at least main monitor doesn't go to power saving mode now after boot..

Remember to keep Serial Number, SmUUID and Board Serial Number while switching model, to avoid any issues with licensed software if you have any installed on your machine..

It worked but now when it goes to sleep or the screen locks, when I press any key to wake it I have the black screen.

Do you know how to fix it?

Thank you a lot
 
Joined
Jul 28, 2017
Messages
16
Motherboard
GIGABYTE Z370 AORUS Gaming 7
CPU
i7-8700K
Graphics
UHD 630
Mobile Phone
  1. iOS
It worked but now when it goes to sleep or the screen locks, when I press any key to wake it I have the black screen.

Do you know how to fix it?

Thank you a lot
Not yet, still investigating the issue (skeep issue for me as well).. might be worth looking into this though..
 
Joined
Nov 29, 2017
Messages
60
Motherboard
GA-H270N-WiFi
CPU
i5-7400
Graphics
Intel HD630
Not yet, still investigating the issue (skeep issue for me as well).. might be worth looking into this though..

I’m gonna try this “partial fix”, but I’m not sure if I’ll get it because I don’t have so much experiencia modifying that things hahaha

Edit: tried and not working.
 
Last edited:
Joined
Feb 10, 2017
Messages
3
Motherboard
Gigabyte GA-Z170X-UD3
CPU
i7-6700K OC 4.6GHz
Graphics
RX 580
Mac
  1. MacBook
  2. Mac mini
Mobile Phone
  1. Android
  2. iOS
I just upgraded to Catalina 10.15.4 and also had the displayport problem. Luckily I have 2 monitors hooked up to my Radeon RX 580, one displayport (43" 4k) and the other hdmi (old 17" dell). I was dragging to figure it out, and the switch to SMBIOS 19,2 from 17,1 didn't fix the problem.

What did fix the problem was switching to MacPro6,1.

I now have all my hardware working again after the upgrade, including the new 2T PCIe 4 Sabrent NVMe.
 
Joined
Dec 18, 2010
Messages
39
Motherboard
Lenovo Y700-15ISK
CPU
i5-6300HQ
Graphics
HD530 + GTX 960M, FHD
Mobile Phone
  1. Android
  2. iOS
Same problem on 10.5.5, but I tried whatevergreen argument "igfxonln=1", and now auto detection is working!
 
Status
Not open for further replies.
Top