Contribute
Register

[Updated] Stork's Thunderbolt Build: i5-3570K | GA-Z77X-UP5-TH | GTX 760

Joined
Oct 5, 2013
Messages
13
Motherboard
GA-Z77X-UP5 TH
CPU
i5-3570K
Graphics
MSI GTX 1070 AERO
I installed Sierra Beta 7 easily but unable to get the audio working. Anyone know how?

I must note that my front USB 2.0 and USB 3.0 are all working straight away which I never got round to sorting in El Capitan, which was a nice surprise :)
 
Joined
May 20, 2012
Messages
24
Motherboard
GA-Z77X-UP5 TH
CPU
i7-3770K
Graphics
GTX 980 Ti
Mac
  1. iMac
Mobile Phone
  1. Android
Now when I switch back to gtx 660Ti, I no longer get anything to show. Same stuck mouse issue as Gtx980Ti. Tried to start with sun drive, but it just reboots and the same issue occurs. Aldo tried to run "GraphicsEnabler=No".....same issue. Any help is greatly appreciated
 

Stork

Admin
Staff member
Joined
Sep 21, 2010
Messages
13,823
Motherboard
Asus ProArt Z490 Creator
CPU
i5-10400
Graphics
RX 580
Mac
  1. MacBook Pro
  2. Mac mini
  3. Mac Pro
Classic Mac
  1. Power Mac
  2. PowerBook
Mobile Phone
  1. iOS
I installed Sierra Beta 7 easily but unable to get the audio working. Anyone know how?

I must note that my front USB 2.0 and USB 3.0 are all working straight away which I never got round to sorting in El Capitan, which was a nice surprise :)
See toleda's audio thread in the Sierra Desktop Support section > Sierra Desktop/Realtek AppleHDA Audio


Now when I switch back to gtx 660Ti, I no longer get anything to show. Same stuck mouse issue as Gtx980Ti. Tried to start with sun drive, but it just reboots and the same issue occurs. Aldo tried to run "GraphicsEnabler=No".....same issue. Any help is greatly appreciated
GraphicsEnable does not have any meaning with Clover. Try booting with the Boot Argument "nv_disable=1" (without the quotes). At the Clover boot screen, click on the "Gears" icon, the Boot Arguments are the 2nd line down.
 
Joined
May 20, 2012
Messages
24
Motherboard
GA-Z77X-UP5 TH
CPU
i7-3770K
Graphics
GTX 980 Ti
Mac
  1. iMac
Mobile Phone
  1. Android
See toleda's audio thread in the Sierra Desktop Support section > Sierra Desktop/Realtek AppleHDA Audio


GraphicsEnable does not have any meaning with Clover. Try booting with the Boot Argument "nv_disable=1" (without the quotes). At the Clover boot screen, click on the "Gears" icon, the Boot Arguments are the 2nd line down.


Thank you for your reply. Im using Yosemite and the Chimera loader . Do I just click the space bar to try the boot argument or is there another way to do this?
 

Stork

Admin
Staff member
Joined
Sep 21, 2010
Messages
13,823
Motherboard
Asus ProArt Z490 Creator
CPU
i5-10400
Graphics
RX 580
Mac
  1. MacBook Pro
  2. Mac mini
  3. Mac Pro
Classic Mac
  1. Power Mac
  2. PowerBook
Mobile Phone
  1. iOS
Thank you for your reply. Im using Yosemite and the Chimera loader . Do I just click the space bar to try the boot argument or is there another way to do this?
OK. My bad. I thought you are using El Capitan. Did you install the Nvidia web Driver for your Yosemite build? See MacVidCards' list > Which Driver Should I Install for My New GPU - MacVidCards.coM

Yes, use the space bar to insert the boot argument to see if you can get to the Desktop. Then install the build version of the web drivers.

If this doesn't work, then open a thread in the Graphics forum section for your problem. I'm sorry I couldn't help more.
 
Joined
May 20, 2012
Messages
24
Motherboard
GA-Z77X-UP5 TH
CPU
i7-3770K
Graphics
GTX 980 Ti
Mac
  1. iMac
Mobile Phone
  1. Android
OK. My bad. I thought you are using El Capitan. Did you install the Nvidia web Driver for your Yosemite build? See MacVidCards' list > Which Driver Should I Install for My New GPU - MacVidCards.coM

Yes, use the space bar to insert the boot argument to see if you can get to the Desktop. Then install the build version of the web drivers.

If this doesn't work, then open a thread in the Graphics forum section for your problem. I'm sorry I couldn't help more.

One more question. I have my USB installer and it lets me see both monitors working. Is there any way to get to the system prefs to change the drivers back to OS X. I think the nvidia drivers maybe the problem.
 

Stork

Admin
Staff member
Joined
Sep 21, 2010
Messages
13,823
Motherboard
Asus ProArt Z490 Creator
CPU
i5-10400
Graphics
RX 580
Mac
  1. MacBook Pro
  2. Mac mini
  3. Mac Pro
Classic Mac
  1. Power Mac
  2. PowerBook
Mobile Phone
  1. iOS
One more question. I have my USB installer and it lets me see both monitors working. Is there any way to get to the system prefs to change the drivers back to OS X. I think the nvidia drivers maybe the problem.
Yes, the Nvidia installer also adds a System Preference Pane. Click on the Nvidia pane and switch to the OS X drivers. Then, reboot.
 

Stork

Admin
Staff member
Joined
Sep 21, 2010
Messages
13,823
Motherboard
Asus ProArt Z490 Creator
CPU
i5-10400
Graphics
RX 580
Mac
  1. MacBook Pro
  2. Mac mini
  3. Mac Pro
Classic Mac
  1. Power Mac
  2. PowerBook
Mobile Phone
  1. iOS
Quick query - what system def's are people using ATM? Am doing a Sierra update build and wondering which one to use..
Before updating, use MultiBeast for your current OS X to just change your System Definition to iMac14,2. We've found that SysDef works well. Matter-of-fact, iMac14,2 is the default SysDef for MultiBeast for Sierra.
 
Joined
Dec 14, 2015
Messages
10
Motherboard
GA-Z170X-UD5 TH
CPU
i7-6700K
Graphics
GT 710
Hi stork,

I have got d foll :-
Mobo - gigabyte Z170x ud5th
Processor- i7 6700k CPU
Ram - corsair vengance 16x1 2400 mhz
Graphics card - Asus GT 710 2GB

Os - osx el capitan 10.11.6

i wanted to know wat are all d boot arguments required to reach the el capitan installer , and boot options changes on config.plist at clover configurator ?

how to dual boot win10 and os x el capitan without any problems the recommended method ?
 
Top