Contribute
Register

Update to Sierra Ok. Booting only in safe mode after first reboot

Joined
Nov 28, 2011
Messages
341
Motherboard
GA-Z77X-UD5H (Clover)
CPU
i7-2600K @ 4.6GHz OC
Graphics
GTX 1060
Mac
MacBook Pro
Mobile Phone
iOS
Hello,
I have updated from El Capitan with unibeast 7.0. No problem with install. 1st reboot ok.
It was running correctly no problem with essentials (Trim ok, iMessage ok, Audio ok, USB3 ok...)
At 2nd reboot it failed, it is rebooting when switching from the Apple to next screen. It can only boot in safe mode.
System description is in my profile (GA-Z77X-UD5H, Clover...)
In verbose mode:
Previous shut down cause:5
AMFI: code signature validation failed
see picture
Any idea?
Screen Shot 2016-09-26 at 22.55.41.png
 
Joined
Jan 16, 2016
Messages
33
Motherboard
Gigabyte GA-Z97X-GAMING 7
CPU
i7-4790K
Graphics
GTX 950
Mac
iMac
Mobile Phone
Android
This happens to me too and the only thing that makes it work is to start without cache every time. I think it has to do with the definition under Clover configurator but I run into this issue as well? Have you figured out what's causing the issues?
 
Joined
Nov 28, 2011
Messages
341
Motherboard
GA-Z77X-UD5H (Clover)
CPU
i7-2600K @ 4.6GHz OC
Graphics
GTX 1060
Mac
MacBook Pro
Mobile Phone
iOS
This happens to me too and the only thing that makes it work is to start without cache every time. I think it has to do with the definition under Clover configurator but I run into this issue as well? Have you figured out what's causing the issues?
Yes. It is fixed. It was options in Clover to have a clean screen at boot.
 
Joined
Nov 28, 2011
Messages
341
Motherboard
GA-Z77X-UD5H (Clover)
CPU
i7-2600K @ 4.6GHz OC
Graphics
GTX 1060
Mac
MacBook Pro
Mobile Phone
iOS
sorry, can you elaborate a little bit more please?
It is a patch in IOGraphicsFamily.ktext done with Clover that was responsible of this signature problem.
This patch was intended to avoid the garbage on the boot screen. I just removed the patch to fix the problem.fin
It was a little bit long to find the cause:
To check what was wrong, I removed all the old kexts (before Sierra) and put only FakeSMC (my or your mobo needs only that). It was still rebooting at startup.
I removed config.plist. It booted normally and I got a black screen but not reboot (expected, an injection is needed for my video).
I put it again and try to remove all the patches that are not mandatory and then putting them again 1 by 1
 
Last edited:
Joined
Jan 16, 2016
Messages
33
Motherboard
Gigabyte GA-Z97X-GAMING 7
CPU
i7-4790K
Graphics
GTX 950
Mac
iMac
Mobile Phone
Android
It is a patch in IOGraphicsFamily.ktext done with Clover that was responsible of this signature problem.
This patch was intended to avoid the garbage on the boot screen. I just removed the patch to fix the problem.fin
It was a little bit long to find the cause:
To check what was wrong, I removed all the old kexts (before Sierra) and put only FakeSMC (my or your mobo needs only that). It was still rebooting at startup.
I removed config.plist. It booted normally and I got a black screen but not reboot (expected, an injection is needed for my video).
I put it again and try to remove all the patches that are not mandatory and then putting them again 1 by 1
Wow, that was very elaborate. I'll try that, perhaps I have the same Kext that's messing up my setup. I'll update to confirm. Thank you!
 
Joined
Jan 16, 2016
Messages
33
Motherboard
Gigabyte GA-Z97X-GAMING 7
CPU
i7-4790K
Graphics
GTX 950
Mac
iMac
Mobile Phone
Android
So this is weird, I finally got around to check if I had that kext or that patch and I don't have it. I can run Sierra but only "without cache" It runs fine but I can't seem to find the culprit, do you have any other ideas? I'll attach my config.plist see if maybe you can spot what is causing the reboot and messed up text at startup.
 

Attachments

Joined
Jan 16, 2016
Messages
33
Motherboard
Gigabyte GA-Z97X-GAMING 7
CPU
i7-4790K
Graphics
GTX 950
Mac
iMac
Mobile Phone
Android
Yeah, I tried everything and even tried editing the plist to boot without caches

Code:
        <key>NoCaches</key>
        <string>Yes</string>
but it doesn't work unless I press spacebar from clover and check-mark "without caches". That's the only way I can get to Sierra.
 
Joined
Mar 11, 2016
Messages
941
Motherboard
ASRock Z97 X4, 32GB DDR3 2400
CPU
i5-4690k
Graphics
nVidia GTX950 Strix
Mac
Mac Pro
Classic Mac
Classic, SE
Why not try clearing your kext caches, then rebooting?

  • sudo kextcache -system-prelinked-kernel
  • sudo kextcache -system-caches
 
Joined
Jan 16, 2016
Messages
33
Motherboard
Gigabyte GA-Z97X-GAMING 7
CPU
i7-4790K
Graphics
GTX 950
Mac
iMac
Mobile Phone
Android
Let me give it ago. I'll update, thanks!
 
Top