Contribute
Register

<< Solved >> Update to O.C. 0.7.3 -> stuck to Apple Logo

Joined
Mar 3, 2021
Messages
52
Motherboard
Z390 AORUS Master
CPU
i9-9900k
Graphics
RX 6800 XT
Tonight I tried updating my O.C. to the latest version.

Done this a couple of times before using OCC compare and ProperTree to sync the config.plist files and updated all Kexts.

Today I hit a wall and now I'm stuck on the Apple Logo and nothing is loading.

I'm updating my log file and my config.

I tried to create a new bootable EFI from scratch, but I still receive the following issue.
 

Attachments

  • EFI.rar
    2.1 MB · Views: 21
  • opencore-2021-09-08-204334.txt
    256 KB · Views: 17

Feartech

Moderator
Joined
Aug 3, 2013
Messages
26,464
Motherboard
Asus N752VX-OpenCore
CPU
i7-6700HQ / HM170
Graphics
HD 530 1920 x 1080
Mac
  1. iMac
Mobile Phone
  1. iOS
Tonight I tried updating my O.C. to the latest version.

Done this a couple of times before using OCC compare and ProperTree to sync the config.plist files and updated all Kexts.

Today I hit a wall and now I'm stuck on the Apple Logo and nothing is loading.

I'm updating my log file and my config.

I tried to create a new bootable EFI from scratch, but I still receive the following issue.
this don't look right:
Code:
<key>Delete</key>
        <dict>
            <key>4D1EDE05-38C7-4A6A-9CC6-4BCCA8B38C14</key>
            <array>
                <string>UIScale</string>
                <string>DefaultBackgroundColor</string>
            </array>
            <key>4D1FDA02-38C7-4A6A-9CC6-4BCCA8B30102</key>
            <array>
                <string>rtc-blacklist</string>
            </array>
            <key>7C436110-AB2A-4BBB-A880-FE41995C9F82</key>
            <array>
                <string>boot-args</string>
            </array>
            <key>4D1EDE05-38C7-4A6A-9CC6-4BCCA8B38C14 - 2</key>
            <array>
                <string>UIScale</string>
                <string>DefaultBackgroundColor</string>
            </array>
            <key>4D1FDA02-38C7-4A6A-9CC6-4BCCA8B30102 - 2</key>
            <array>
                <string>rtc-blacklist</string>
            </array>
            <key>7C436110-AB2A-4BBB-A880-FE41995C9F82 - 2</key>
            <array>
                <string>boot-args</string>
                <string>ForceDisplayRotationInEFI</string>
            </array>
        </dict>

and this section has now changed:
Code:
<key>Drivers</key>
        <array>
            <string>HfsPlus.efi</string>
            <string>OpenRuntime.efi</string>
        </array>
check the sample.plist when you download opencore, also run ocvalidate on your config.plist
 
Joined
Mar 3, 2021
Messages
52
Motherboard
Z390 AORUS Master
CPU
i9-9900k
Graphics
RX 6800 XT
The Driver section was indeed causing the problem, thanks a lot, problem solved :)
 
Top