Contribute
Register

update : ASUS P8H61-M AND ATI 4890 CARD "no sound"

Status
Not open for further replies.
Joined
Jun 3, 2011
Messages
7
Motherboard
Asus Prime B250M-A
CPU
i7-7700K
Graphics
GTX 1080
Hi everyone,
I try to install osx in a my pc, but I have some problems.
My configuration is:
- intel core i5 2500k 3.3ghz
- Asus P8H61-M motherboard
- saphire ati radeon 4890 1GB
- 1 hard drive sata.
- audio realtek 886
- Lan realtek 8111E.

To proceed to install I use the method of this topic who seems to be the good :
viewtopic.php?f=81&t=18641

All the proceeds of the install are fine.
I boot with Iboot legacy,
it boots fine,
after a put the dvd retail of snow leopard and install it,
all is ok, I reboot with the iboot legacy cd
I have the welcome page, so I configure my osx,
I open multibeast without install it,
I install 10.6.7 combo update,
I run multibeast with this choises :
- userdsdt
- system utilities
- ALC8xxHDA + AppleHDA Rollback + HDAEnabler for my audio card
- ati 48xx patch 10.6.7 for my ati card
I install it and finish to install bridgehelper,
all is ok, the applications install with success,
the problem is at the reboot, the bootloader boots fine, but goes to the apple, there is a kernel panic, I try -x command but black screen,
can you help me please?
thanks :)
 
Joined
Jun 3, 2011
Messages
7
Motherboard
Asus Prime B250M-A
CPU
i7-7700K
Graphics
GTX 1080
Re: panic kernel on a ASUS P8H61-M AND ATI 4890 CARD.

some news with the install of osx.
I can load osx by using iboot legacy but when I put the cd out the screen stays in apple logo and stay locked.
In verbose mode -v it tells me :
appleRTL8169Ethernet : ethernet adress (my mac adresse)
ACPI_SMC_PlatformPlugin::start - waitforService(resourceMatching(AppleIntelCPUPowerManagement) timed out
:eek:
and stay locked in it?
help! please! :banghead:
 
Joined
Jun 3, 2011
Messages
7
Motherboard
Asus Prime B250M-A
CPU
i7-7700K
Graphics
GTX 1080
Re: panic kernel on a ASUS P8H61-M AND ATI 4890 CARD.

Some news about my tries to install osx.

After some hours, I install succesfully osx my my P8H61-M. the fact of the panic was that I choose easybeast and userdsdt at the same time. and and install the patch pciroot fix. Now my computer boots fine! :headbang:

I encounter some problems that for example ethernet 8111E, I install a kext from tonymacx86 and works now fine,
the only problem not fixed is the audio, I install the realtek drivers from multibeast but no result and I try some other drivers and the results are that in the informations it appears ok, and in the preferences "sound", it says there is no audio material ... some strange.
The results are that when I boot my computer I hear a sound when he is booting, and after for example when I use itunes, when I choose a audio file it stays in 0:00 and don't read.

Other problem is the ATI4890 if someone have the solution for the drivers, it would be fine!
 
Joined
May 22, 2011
Messages
1
Motherboard
Asus P8H61-M PRO
CPU
i3-2100
Graphics
GTX 560 Ti
Hey there,

i have the same mobo as you, but i have i3 2100...a managed to install sucessfully but when i boot whit iboot it get (AppleIntelCPUPowerManagement) timed out...any idea how to solve that?

tnx
 
Joined
Jun 3, 2011
Messages
7
Motherboard
Asus Prime B250M-A
CPU
i7-7700K
Graphics
GTX 1080
Yes,
you have to install with multibeast 3.7 :
-pciroot fix

if your motherboard is the same as mine, choose in multibeast easybeast and don't install user dsdt, also you'll need some patches like pcirootfix.
 
Joined
Aug 12, 2011
Messages
2
Motherboard
ASUS TUF z390-PLUS GAMING
CPU
Intel Core i9 9900K
Graphics
Intel Graphics UHD 630 GPU
Mac
  1. MacBook Pro
  2. Mac Pro
Mobile Phone
  1. Android
I've got the same motherboard as yours and i would be grateful to you if you could tell me wich are exactly your bios settings. I'm getting crazy with that!

Thank you very much
 
Joined
Jun 6, 2011
Messages
4
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
ASUS P8H61-M

can enyone help me pleas i have

asus p8h61-m usb 3
i7 2600k
geforce 9800gt
160gb apple hdd
3tb Western digital
8gb ddr3 by instal 4 gb

i have sucsesfuly instal mac os 10.6.3 retal white iboot but after instal multibeast its freezing by the apple logo i have select easybeast and pciroot fix and its freezing what can i do ?????
 
Joined
Jun 6, 2011
Messages
4
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
1. Instal White Iboot no legancy
2. Run Update Helper and Reboot
3. Run Multbeast 3.9.1 Open But Leave The windows and Run 10.6.8 v1.1 combo
4. After instaling Take The Multibeast Window and Select easybeast and system tools
5. Multibeast Gives a Error Dont Worry Take the Iboot Cd out your pc and reboot
6. Attached the modified NVINJECT.KEXT for 8400 gs 512mb activate both outputs (DVI VGA)
Change, repair the permissions (CHMOD CHOWN), reset extensions.mkext (KEXTCACHE -K) and reboot

For the sound and Lan and usb 3 I have no Kext you have to Search it on Google

Tanks To Everbody Wo Helps Me
 

Attachments

  • NVinject.kext.zip
    9.4 KB · Views: 58
Status
Not open for further replies.
Top