Contribute
Register

Unibeast not showing the installer USB

Status
Not open for further replies.
F

futures5

Guest
To echo mholling, this seems to be the same problem i'm encountering. Using the 10.13.2 installer, the "Install from macOS High Sierra" option is missing from the usb drive's Clover boot menu. I've also tried both the Unibeast and createinstallmedia methods, with the same results.
 

P1LGRIM

Moderator
Joined
Mar 2, 2012
Messages
25,197
Motherboard
Lenovo ThinkStation p700
CPU
2 X Xeon E5-2620 V3
Graphics
RX 560
Mac
  1. MacBook Pro
  2. Mac mini
Classic Mac
  1. Power Mac
Mobile Phone
  1. iOS
To echo mholling, this seems to be the same problem i'm encountering. Using the 10.13.2 installer, the "Install from macOS High Sierra" option is missing from the usb drive's Clover boot menu. I've also tried both the Unibeast and createinstallmedia methods, with the same results.
UniBeast 8 Troubleshooting Notes said:
6. UniBeast will detect and only work with a valid purchased copy of High Sierra install application in /Applications.

See https://www.tonymacx86.com/threads/unibeast-8-troubleshooting-notes.235489/
 
Joined
Nov 7, 2010
Messages
20
Motherboard
Dell CM236
CPU
i7-6820HQ
Graphics
AMD FirePro W5170M, Intel HD Graphics 530
Mac
  1. MacBook Pro
I am also having this issue and am attempting to install 10.13.2.

I've built the usb drive on a vm, and on a macbook pro. Both failed to see the install option in Clover. The partition containing the installer shows up in the preboot.log in the /MISC folder, but not in the boot options.
 
Joined
Jul 20, 2010
Messages
24
Motherboard
GIGABYTE Z390 M GAMING
CPU
Intel i5 9600K
Graphics
Intel UHD 630
Mac
  1. iMac
Classic Mac
  1. iMac
Mobile Phone
  1. Android
  2. iOS
Joined
Apr 5, 2018
Messages
98
Motherboard
Z490 Phan ITX/TB3
CPU
i9-10900K
Graphics
RX 5600 XT
Mac
  1. MacBook Pro
I am having this same issue!! Please find attached my config

Specs:
- Intel i7 7700K
- ASRock Fatal1ty Z270 ITX/ac (tried revs P1.20, P2.20, P2.50)
- 32GB 2400 Corsair DDR4 RAM
- GeForce GTX 760
- 2TB Samsung 960 Pro M.2

Last time I had a Hackintosh was under Snow Leopard and I eventually broke down and bought a real MacBook because it kept crashing. Hope there's someone on this forum running macOS with real stability this time around!
 

Attachments

  • config.plist
    7.3 KB · Views: 158

Obvious Answer Man

Super Moderator
Joined
Jan 12, 2010
Messages
1,407
I am having this same issue!! Please find attached my config

Specs:
- Intel i7 7700K
- ASRock Fatal1ty Z270 ITX/ac (tried revs P1.20, P2.20, P2.50)
- 32GB 2400 Corsair DDR4 RAM
- GeForce GTX 760
- 2TB Samsung 960 Pro M.2

Last time I had a Hackintosh was under Snow Leopard and I eventually broke down and bought a real MacBook because it kept crashing. Hope there's someone on this forum running macOS with real stability this time around!
Is Search broken? There is a solution for this.
 
Joined
Apr 5, 2018
Messages
98
Motherboard
Z490 Phan ITX/TB3
CPU
i9-10900K
Graphics
RX 5600 XT
Mac
  1. MacBook Pro
Is Search broken? There is a solution for this.

At first I started injecting the apfs.efi and received this message:
APFSStart:1454: Mounting with apfs_efi_osx-748.37.18
efi_container_create:1077: -efi_container_create, Status = 800000000000007


But still could not boot, so I tried this command:
rm -f /Volumes/Install\ macOS\ High\ Sierra/.IAPhysicalMedia

And Clover now finds the install disk, but I am now stuck, as are many other users as evidenced by the Search function, at "HID Legacy Shim 2."

Search is not broken. Considering that others will stumble across this thread and are having the same issue, could we please post the solution here too? At least a link to the solution -- what harm would that do?

What is the solution that I have missed? A link would be more than welcome. Thanks!
 
Joined
Oct 23, 2016
Messages
6
Mac
  1. MacBook Pro
And Clover now finds the install disk, but I am now stuck, as are many other users as evidenced by the Search function, at "HID Legacy Shim 2."
It worked for me by putting the Thumb drive inside a USB 2 port.
 
Status
Not open for further replies.
Top