Contribute
Register

UniBeast: Install OS X El Capitan on Any Supported Intel-based PC

Joined
Mar 1, 2012
Messages
52
Motherboard
Z87X-UD3H
CPU
I7-4770K
Graphics
ASUS 650GTX
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
Love it. This was one of the easiest Hackintosh installs yet once I figured out how to work around my video card and how to get the USB 3 ports running. Is there any way to change the Clover theme at boot up? I've had no luck ever since I used Clover Configurator to update Clover. The TonyMac screen is gone and I have been unable to get any of the other themes to stick.
 

trs96

Moderator
Joined
Jul 31, 2012
Messages
21,316
Motherboard
GA-Z97X-UD3H-BK
CPU
i5-4690K
Graphics
HD4600 / RX 570
Mac
  1. MacBook Pro
  2. Mac mini
Mobile Phone
  1. Android
For everyone asking for help in this Guide Thread, please start a new thread in
El Capitan Desktop Support to get help with your specific issue. This section of
the site is for posting about the the install process guide, not for getting help with
install problems.
Thanks in advance.

You will also need to list your hardware specs in your user profile. That is the only
way anyone will be able to help you out.
:thumbup:
 
Joined
Nov 1, 2015
Messages
2
Motherboard
bujji
CPU
brodwell
Graphics
2.5
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
hi
i am using hp 15 series laptop
i3 5th gen processer with 5500 hd graphics
8GB ram
500 gb hdd

i have problem in booting usb drive

can anyone solve this ?
 

Attachments

  • WP_20151105_001.jpg
    WP_20151105_001.jpg
    374.1 KB · Views: 107
Joined
Sep 19, 2015
Messages
2
Motherboard
HP Elitebook 840 G5
CPU
i5-8350U
Graphics
UHD 620
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
Just want to say Thanks Guys, flawless install with El Captain, on my ProBook 640 G1!

just need to procure a new wifi card, sort out the sound and im set

Thanks Again:clap::clap:
 
Joined
Apr 7, 2011
Messages
2
Motherboard
Gigabyte H67M-UD2H-B3 Intel H67
CPU
Core i5-2500K 3.30GHz
Graphics
GeForce GTX 460 SE 1024 MB
Mac
  1. MacBook Pro
Classic Mac
Mobile Phone
  1. iOS
Hi everyone, I did an El Capitan install on a machine I bought form a friend so luckily no bleeding-edge hardware.

Install went really well (easier than Win10), thanks for all the info.

I have two issues:

1. Sometimes web video (YouTube) shows noise, and also my preview icons in Finder (see attached).
2. I have Win10 on a separate SSD, when my MacOSX drive is plugged in as well, boot options show my Win10 drive but I can't boot from it. Screen stays black and I have a blinking cursor. When I plug out the MacOSX drive, I can boot to Win10 successfully.

Graphics: NVIDIA GeForce GTX 760 2048 MB
Motherboard: GA-Z97X-Gaming 5
SSDs: 2x SAMSUNG EVO 128GB
Processor: 3,5 GHz Intel Core i7

Thanks!
Ben
 

Attachments

  • Screen Shot 2015-11-05 at 3.39.00 PM.png
    Screen Shot 2015-11-05 at 3.39.00 PM.png
    356.4 KB · Views: 149
  • Screen Shot 2015-11-05 at 3.38.41 PM.png
    Screen Shot 2015-11-05 at 3.38.41 PM.png
    11.8 KB · Views: 775

P1LGRIM

Moderator
Joined
Mar 2, 2012
Messages
25,492
Motherboard
Lenovo ThinkStation p700
CPU
2x E5-2620 V3
Graphics
RX 560
Mac
  1. MacBook Pro
  2. Mac mini
Classic Mac
  1. Power Mac
Mobile Phone
  1. iOS
hi
i am using hp 15 series laptop
i3 5th gen processer with 5500 hd graphics
8GB ram
500 gb hdd

i have problem in booting usb drive

can anyone solve this ?


Hi everyone, I did an El Capitan install on a machine I bought form a friend so luckily no bleeding-edge hardware.

Install went really well (easier than Win10), thanks for all the info.

I have two issues:

1. Sometimes web video (YouTube) shows noise, and also my preview icons in Finder (see attached).
2. I have Win10 on a separate SSD, when my MacOSX drive is plugged in as well, boot options show my Win10 drive but I can't boot from it. Screen stays black and I have a blinking cursor. When I plug out the MacOSX drive, I can boot to Win10 successfully.

Graphics: NVIDIA GeForce GTX 760 2048 MB
Motherboard: GA-Z97X-Gaming 5
SSDs: 2x SAMSUNG EVO 128GB
Processor: 3,5 GHz Intel Core i7

Thanks!
Ben

See Post #688.
 
Joined
Nov 4, 2015
Messages
1
CPU
i7 2670qm
Graphics
nvidia 610m
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
I have problem at Step 2: Create a Bootable USB with UniBeast
While the "copying files" to USB at 1.52GB it has been stop (even after 1h nothing happened)
I was trying on macmini and on virtual machine (both have the same problem)

I am using UniBest 6.1.0 to try create bootable El Capitan.
Pendrive has enough storage 16GB.
Any proposition how to solve ? Or maybe i doing something wrong ?
(Sry from my English)
 
Joined
Nov 30, 2013
Messages
1
Motherboard
Mac OS
CPU
ASRock Fatal1ty Z97X Killer
Graphics
ZOTAC GEFORCE GTX 970 4GB
Mac
  1. Mac Pro
Classic Mac
  1. iBook
  2. iMac
  3. Power Mac
  4. PowerBook
Mobile Phone
  1. iOS
Hi, I'm new to the world Hackintosh and I'm desperate.


I assembled a PC as Tomymac86 guides and guides recommending r purchased and am following their installation guides through unibeast 6.1 and am not able to finish installing MacOS X.


I have the following configuration:
ASROCK Fatal1ty Z97X KILLER
Intel Core i7-4790 3.6GHz
CORSAIR RM650W 80 PLUS GOLD
ZOTAC GeForce GTX970-OC-4GB
On a SATA HD


I have been at different times of the installation, I have come to forage drive and install Macos to Hd but I could not tear me directly from disk and always had to start with the USB connected to PC, we was not 100% operational.


Currently since I've tried to install from Unibest 6 when trying to install from clover screen is black and I still do not even agree to the first installation steps MacOS X


I'm trying to install the guide "Captain" of http://www.tonymacx86.com/el-capita...-el-capitan-any-supported-intel-based-pc.html
unibeast using 6.1 and UEFI configuration. but I do not know what I'm doing wrong.


I would appreciate some advice.


Thank you:banghead:
 
Joined
Jun 26, 2015
Messages
7
Motherboard
GA-Z97X-SLI
CPU
i5-4460
Graphics
Gigabyte Nvidia 750 GTX TI
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
I seemed to have solved my issue (which sounds very similar to yours). I found this fix for BIOS changes
Clover UEFI Dual Boot OS X Mavericks & Win 8.1 Issue

Just done on mine and Windows will boot from Clover now :clap::clap::headbang::clap::clap:

Give it a go, basically the fix was going to the BIOS setup:
1. Select BIOS Features.
2. Select Windows 8 Features and pick Windows 8 from the list.
3. Right below Windows 8 Features select CSM Support and set to never.
4. Select Secure Boot and set to disable.

9grxJb6.jpg
 
Joined
Sep 14, 2012
Messages
36
Motherboard
GA-Z77Z-UP5-TH
CPU
i7-3770K
Graphics
GTX-660
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
I tried running from my newly created USB stick with El Capitan on it (created using Unibeast 6.0.1), but when I try booting from the USB, after the initial selection, I get a blank screen.

Did I create the bootable USB incorrectly? I created the USB using UEFI not Legacy.
 
Top