Contribute
Register

UniBeast: Install macOS Sierra on Any Supported Intel-based PC

Joined
Mar 16, 2011
Messages
12
Motherboard
Lenovo Yoga 3 Pro
CPU
Intel Core M - 5Y71
Graphics
Intel HD 5300 - QHD+ (3200x1800) display
Mac
  1. MacBook Pro
  2. Mac Pro
Mobile Phone
  1. Android

I've tried this and it's working!! (multibeast 9.0.1)


I. MultiBeast Realtek ALC AppleHDA (MultiBeast 8, same as cloverALC method)
  1. Download Multibeast
  2. Enter Password
  3. MultiBeast/Drivers > Audio > Realtek ALCxxx > √ ALCxxx
    1. Clover (config.plist/Devices/Audio/Inject/1 - Audio ID: 1) >>>>>>> CRUCIAL!!!!!!!!
    2. Select Codec √
      • ALC269 (BRIX only)
      • ALC283 (BRIXPro and NUC only)
      • ALC885/889a
      • ALC887/888b Legacy v100202
      • ALC887/888b Current v100302
      • ALC888 Legacy v100202
      • ALC888
      • ALC889
      • ALC892
      • ALC898
      • ALC1150
    3. As appropriate √
      • Optional 100 Series Audio
      • Optional 3 Port (5.1) Audio (Audio ID: 2)
      • Optional HD 3000/HD 4000 HDMI Audio (Audio ID: 3)
      • Optional HD 4600 HDMI Audio/Desktop (Audio ID: 1 or 2)
  4. MultiBeast/Build/Install
  5. Restart
 
Joined
Sep 14, 2011
Messages
42
Motherboard
Asus p8z68 v-lx
CPU
i7 2700k
Graphics
Nvidia 770
Mac
  1. iMac
  2. Mac mini
Hey guys,

the sound is not working with my hackintosh. My Mainboard has a Realtak ALC887 Soundchip and i installed the matching kext with multibeast, but it isn't working however. I also tried the 3 different Voodoo options. Do you have any suggestions?

Mainboard: Gigabyte GA-85M-HD3G
I'm using onboard graphics only
Did you change output option from System Preferences - Sound ?
 
Joined
Sep 14, 2011
Messages
42
Motherboard
Asus p8z68 v-lx
CPU
i7 2700k
Graphics
Nvidia 770
Mac
  1. iMac
  2. Mac mini
My realtek ALC887 not working too... waiting for multibeast update for this soon!!...

Try Multibeaset for MAVERICKS. Choose ALC 887-888 legacy. also it will choose HDA enabler. Install and reboot. After go to System Preferences - Sound and change output option.
 
Joined
Jul 10, 2013
Messages
1
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
Stuck at boot screen.
I tried boot option flags: -v and get hang
Dell vostro 3450, core i5, Intel Graphic HD3000

Do you have any solution? Thanks
 

Attachments

  • 20161021_205656.jpg
    20161021_205656.jpg
    3 MB · Views: 123
Joined
Oct 22, 2016
Messages
6
Motherboard
gigabyte z97x ud3h bk
Graphics
gigabyte gtx 750 ti
I have a problem with my graphic card, it is nvidia gtx 750 Ti on Sierra. It doesn't work when web drivers are installed, and turns off the monitor while booting. Tried with all the arguments and all the newest and older beta drivers for Sierra. The system boots only when nv_disabled=1. Now, I've listed the buyers guide here, and above the list where my graphic card is, it says:
"All of the GeForce 'Maxwell' based graphics cards listed here besides the GeForce 'Kepler' based GT 740 require alternate NVIDIA graphics drivers to enable full acceleration. See here for details. Please note these cards will only work with OS X Yosemite and El Capitan."
Does it mean that I need a new graphic card for Sierra?
My rig:
CPU: Intel 4790K
MB: gigabyte z97x ud3h bk
RAM: crucial ballistic 32 gb
HD: samsung evo 850
GRAPHIC: gigabyte gtx 750 ti
 
Last edited:
Joined
Oct 22, 2016
Messages
1
CPU
Intel i5-4460
Graphics
GTX 960
Mobile Phone
  1. Android
When I making the usb drive "unplug" when "Copying files..."
Whats the solution?
 
Joined
Oct 22, 2016
Messages
6
Motherboard
gigabyte z97x ud3h bk
Graphics
gigabyte gtx 750 ti
I'm running a GTX 750 Ti on my H97N-WIFI based build (Hector) without an issue.

See https://www.tonymacx86.com/threads/new-method-for-enabling-nvidia-web-drivers-in-clover.202341/

I've tried all of that, and even watched and followed step by step guide by some guy on youtube - and it ended up with his installation on the video goes right, mine doesn't work.
I have no problem with clover, it is setup to automatically use NvidiaWeb, edited config.plist (while mounted EFI on the correct drive). It's just - the driver when loaded turns off the monitor while booting. You see the progress bar going, and then it just turns off. I then watched verbose info, and noticed that different versions of drivers (tried both release and betas) crash at different points, but all of them being nvidia related. One actually booted the system, but had an error with loading driver, so it turned the system back to nv_disable=1 mode automatically...

One question - my configuration is similar to yours - what profile do you use (I use iMac 14.2)?
 

Stork

Admin
Staff member
Joined
Sep 21, 2010
Messages
13,489
Motherboard
ASUS ROG MAXIMUS X HERO Z370
CPU
i7-8700K
Graphics
RX 580
Mac
  1. MacBook Pro
  2. Mac mini
  3. Mac Pro
Classic Mac
  1. Power Mac
  2. PowerBook
Mobile Phone
  1. iOS
nindza79, don't use a VGA connection as Apple hasn't supported VGA in over a decade.

I'm using 14,2 on my more recent Haswell and Skylake builds. You can change the System Definition later to a different, more modern System Definition after you get Sierra installed.
 
Joined
Aug 31, 2014
Messages
49
Motherboard
Gigabyte Z97X UD3H
CPU
i7 4790K
Graphics
GeForce GTX 760 2GB 256-Bit
Mac
  1. iMac
  2. Mac Pro
Classic Mac
Mobile Phone
I successfully install Sierra On my GA-X58 UD4P, all work fine, CPU, Memory, Video, Sound.

But have the Shutdown problem, I can restart but can't shutdown, any one find the solution for X58 shutdown problem ??
Is the only think that don't work.
I use MacPro5,1 because iMac don't recognize my video
 
Top