Contribute
Register

Unibeast hangs on installing bootloader

Joined
Oct 11, 2012
Messages
179
Motherboard
Gigabyte Z77X-UD5H Rev. 1.1
CPU
Intel Ivy Bridge i5-3570K (OC'ed 4.6Ghz)
Graphics
XFX Radeon R9 280X (Watercooled)
Mac
iMac
Classic Mac
Mobile Phone
iOS
Think I may have the answer to this...another log file is created on the USB drive itself, and this one reports a problem mounting the EFI partition. This occurs because the partition is formatted MSDOS, and the system is failing to load the kernel module for accessing MSDOS partitions. In my case that was because I had booted my Mac in Safe Mode (It is another Hackintosh and will not boot otherwise!). The USB log indicated that it is possible to have the EFI partition formatted as HFS, and this should enable it to mount. So I am now trying this...SUCCESS! :) Unibeast now completes and I have a bootable USB stick.
I had the same error. How did you resolve this? I'm in Safe Mode. It says it has to be HFS, I thought OS X Journaled is HFS?
 
Joined
May 15, 2016
Messages
1
Motherboard
HP Pavilion dv7
CPU
Intel i7 Quad Core
Graphics
ATI Mobility Radeon
Hi, does this have a solution? I'm using Unibeast 6.2, tried both 16GB and 8GB, and redownloading El Capitan. I've gotten this error multiple times. I am trying to use Unibeast 5 but I'd really rather have Clover. I followed the tutorial and erased, selected GUID Partition Table, injected ATI. Same as @jal , it is hackintosh in safe mode. I'm not sure I understand his answer "it is possible to have the EFI partition formatted as HFS" does that mean Mac Extended (Journaled)?

Thank you very much.
 
Joined
May 5, 2015
Messages
3
Motherboard
Gygabite GA-Z97X
CPU
i7 4790k
Graphics
GeForce GT 970x
Mac
MacBook Pro
Classic Mac
iMac
Mobile Phone
iOS
So? Anyone has solution for this?
I'm having the same issue with Unibeast 7.1.1 trying to create a Sierra bootable to a 16gb USB Stick formatted in GPT.
I'm using my MBPRetina with Sierra.
I get stuck on "Installing Bootloader" everytime. Even let it doing throughout the night but nothing happened.
 

Attachments

Joined
Jul 31, 2017
Messages
1
e (It is another Hackintosh and will not boot otherwise!). The USB log indicated that it is possible to have the EFI partition formatted as HFS, and this should enable it to mount. So I am now trying this...SUCCESS! :) Unibeast now completes and I have a bootable USB stick.
????
 
Joined
Dec 13, 2012
Messages
3
Motherboard
Snow Leopard
CPU
Core i7 860
Graphics
XFX AMD Radeon 5770
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
The same for me:

09/05/17 10:36:08 - Starting UniBeast 7.1.1-20170401
09/05/17 10:36:34 - Mounting Volumes...
09/05/17 10:36:36 - Copying Files...
09/05/17 10:46:59 - Detaching Volumes...
09/05/17 10:47:02 - Installing Bootloader...
09/05/17 10:47:22 - installer: Package name is Clover v2.4k r4045 EFI bootloader
installer: Installing at base path /Volumes/macOS
installer: The install failed (The Installer encountered an error that caused the installation to fail. Contact the software manufacturer for assistance.)
err
09/05/17 10:47:22 - installer --- installer: Package name is Clover v2.4k r4045 EFI bootloader
installer: Installing at base path /Volumes/macOS
installer: The install failed (The Installer encountered an error that caused the installation to fail. Contact the software manufacturer for assistance.)
err --- Couldn't install Bootloader

Trying to make a bootable USB for Sierra from El Capitan Hackintosh. 12 Gb RAM, 32 Gb USB is formatted as GPT volume, but no luck.
 

MacMan

Administrator
Staff member
Joined
Feb 2, 2010
Messages
8,242
Motherboard
ASUS ROG STRIX Z370-E GAMING - 1601 - UEFI
CPU
i7-8700K
Graphics
Vega 64
Mac
MacBook Pro, Mac Pro
Classic Mac
Power Mac, PowerBook
Mobile Phone
iOS
Joined
May 13, 2018
Messages
1
Motherboard
Gigabyte GA-B75M-D3H
CPU
Intel® Core™ i3-3210
Graphics
Intel Hd Graphics 2500
I am also facing the same issue unibeast is not creating boot loader
 
Joined
Feb 23, 2012
Messages
1
Motherboard
GA Z68X UD3H B3 rev 1.3
CPU
Intel i5 2500k @ 4.2 stock
Graphics
GTX760 2048mb
Mobile Phone
iOS
Just in case you ended up here........You have to change the date in your bios to match the date on your installer download + 1 Day......Don't forget to change it back.
PS:.....Mojave working fine on this Mother.
PPS:....Guess that will change with the next release!
 
Last edited:
Top