Unibeast hangs on installing bootloader

Discussion in 'UniBeast' started by martinbechmann, Oct 22, 2015.

  1. martinbechmann

    martinbechmann

    Joined:
    Nov 25, 2011
    Messages:
    8
    Mobo:
    Gigabyte GA-Z68XP-UD3, Socket-1155
    CPU:
    Intel® Core i7-2600K Processor
    Graphics:
    ZOTAC GeForce GT 430 1GB PhysX CUDA PCI-Express 2.0
    Oct 22, 2015 at 8:57 PM #1
    martinbechmann

    martinbechmann

    Joined:
    Nov 25, 2011
    Messages:
    8
    Mobo:
    Gigabyte GA-Z68XP-UD3, Socket-1155
    CPU:
    Intel® Core i7-2600K Processor
    Graphics:
    ZOTAC GeForce GT 430 1GB PhysX CUDA PCI-Express 2.0
    Hi!
    Making the USB installer with both Unibeast 6.0 and 6.0.1 hangs after copying files when its installinging the boot loader .

    Here are the logg entries:



    10/22/15 18:41:50 - Starting UniBeast 6.0.1-20151013
    10/22/15 18:43:36 - Mounting Volumes...
    10/22/15 18:43:37 - Copying Files...
    10/22/15 19:06:03 - Detaching Volumes...
    10/22/15 19:06:04 - Installing Bootloader...
    10/22/15 19:06:09 - installer: Package name is Clover v2.3k r3270 EFI bootloader
    installer: Installing at base path /Volumes/USB
    installer: The install failed (The Installer encountered an error that caused the installation to fail. Contact the software manufacturer for assistance.)
    err
    10/22/15 19:06:09 - installer --- installer: Package name is Clover v2.3k r3270 EFI bootloader
    installer: Installing at base path /Volumes/USB
    installer: The install failed (The Installer encountered an error that caused the installation to fail. Contact the software manufacturer for assistance.)
    err --- Couldn't install Bootloader


    10/22/15 20:46:46 - Starting UniBeast 6.0.0-20150930
    10/22/15 20:47:07 - Mounting Volumes...
    10/22/15 20:47:08 - Copying Files...
    10/22/15 21:09:33 - Detaching Volumes...
    10/22/15 21:09:34 - Installing Bootloader...
    10/22/15 21:09:40 - err
    10/22/15 21:09:40 - installer --- err --- Couldn't install Bootloader
     
  2. LuigiDaVinci

    LuigiDaVinci

    Joined:
    Oct 27, 2015
    Messages:
    1
    Oct 27, 2015 at 9:42 PM #2
    LuigiDaVinci

    LuigiDaVinci

    Joined:
    Oct 27, 2015
    Messages:
    1
    I get the same, anything new yet?
     
  3. martinbechmann

    martinbechmann

    Joined:
    Nov 25, 2011
    Messages:
    8
    Mobo:
    Gigabyte GA-Z68XP-UD3, Socket-1155
    CPU:
    Intel® Core i7-2600K Processor
    Graphics:
    ZOTAC GeForce GT 430 1GB PhysX CUDA PCI-Express 2.0
    Nov 1, 2015 at 10:26 AM #3
    martinbechmann

    martinbechmann

    Joined:
    Nov 25, 2011
    Messages:
    8
    Mobo:
    Gigabyte GA-Z68XP-UD3, Socket-1155
    CPU:
    Intel® Core i7-2600K Processor
    Graphics:
    ZOTAC GeForce GT 430 1GB PhysX CUDA PCI-Express 2.0
    I had a reinstall of my system with yosmite and to do that i had just one ram og 4gb in.
    Didn't get the problem then.
    I don't know of course what the solution was.
    The ram or the reinstall.
    sorry.

    I was on Mavericks but broke my install...tried so many things and got some problems with permissions on the disk so thats why reinstalled. To get into installer and pass essentials.pkg I had to use one ram only.
     
  4. Obvious Answer Man

    Obvious Answer Man Super Moderator

    Joined:
    Jan 12, 2010
    Messages:
    1,287
    Nov 1, 2015 at 4:39 PM #4
    Obvious Answer Man

    Obvious Answer Man Super Moderator

    Joined:
    Jan 12, 2010
    Messages:
    1,287
  5. deandrew50

    deandrew50

    Joined:
    Aug 11, 2014
    Messages:
    15
    Mobo:
    Mavericks OSX / Windows 7
    CPU:
    Intel Core i7 3770S @3.10GHz Ivy Bridge
    Graphics:
    1023MB NVIDA Geforce GT 620
    Nov 22, 2015 at 2:02 AM #5
    deandrew50

    deandrew50

    Joined:
    Aug 11, 2014
    Messages:
    15
    Mobo:
    Mavericks OSX / Windows 7
    CPU:
    Intel Core i7 3770S @3.10GHz Ivy Bridge
    Graphics:
    1023MB NVIDA Geforce GT 620
    bumping this thread as also having this issue!

    *Ive tried multiple USB's all 16GB sticks

    *Ive re-downloaded El-Capitain a number of times

    *Ive tried both EFI Boot Mode & Legacy

    *Have also tried removing one stick of RAM as stated in post above

    Still getting stuck on "Installing bootloader" :banghead:


    EDIT**** This is 100% a problem with unibeast 6.1.1 as have just managed to created 1 x Yosemite install USB and 1 x Mavericks USB using 5.2.0
     
    Last edited: Nov 22, 2015
  6. jal

    jal

    Joined:
    Dec 27, 2015
    Messages:
    3
    Mobo:
    msi b75ma-e33
    CPU:
    ivy bridge i5
    Graphics:
    intel HD4000
    Dec 28, 2015 at 11:03 AM #6
    jal

    jal

    Joined:
    Dec 27, 2015
    Messages:
    3
    Mobo:
    msi b75ma-e33
    CPU:
    ivy bridge i5
    Graphics:
    intel HD4000
    Have same problem, same log messages...trying to upgrade my Yosemite hac to El Cap. Checked all steps in the procedure, tried 16GB and 32GB USB sticks in 2.0 and 3.0 sockets (This is UniBeast 6.1.1-20151108) -- also why does the dialogue stay open with the clock going round, after the installer has actually given up?
     
    Last edited: Dec 28, 2015
  7. Marciboy

    Marciboy

    Joined:
    Jan 8, 2016
    Messages:
    1
    Jan 20, 2016 at 11:06 AM #7
    Marciboy

    Marciboy

    Joined:
    Jan 8, 2016
    Messages:
    1
    I have the same problem, trying to install El Capitan with my Hackintosh on my USB Drive. Would it work using an older version of Unibeast ? Is there any solution ?
    Its also worth mentioning that my Usb Drive flashes when its being used by the system. When installing the bootloader and getting stuck it doesnt flash anymore.
     
  8. nubouser

    nubouser

    Joined:
    Jan 20, 2016
    Messages:
    1
    Jan 22, 2016 at 1:08 PM #8
    nubouser

    nubouser

    Joined:
    Jan 20, 2016
    Messages:
    1
    Same problem here.
    tried with legacy boot and UEFI.
     
  9. jal

    jal

    Joined:
    Dec 27, 2015
    Messages:
    3
    Mobo:
    msi b75ma-e33
    CPU:
    ivy bridge i5
    Graphics:
    intel HD4000
    Jan 26, 2016 at 1:51 PM #9
    jal

    jal

    Joined:
    Dec 27, 2015
    Messages:
    3
    Mobo:
    msi b75ma-e33
    CPU:
    ivy bridge i5
    Graphics:
    intel HD4000
    Think I may have the answer to this...another log file is created on the USB drive itself, and this one reports a problem mounting the EFI partition. This occurs because the partition is formatted MSDOS, and the system is failing to load the kernel module for accessing MSDOS partitions. In my case that was because I had booted my Mac in Safe Mode (It is another Hackintosh and will not boot otherwise!). The USB log indicated that it is possible to have the EFI partition formatted as HFS, and this should enable it to mount. So I am now trying this...SUCCESS! :) Unibeast now completes and I have a bootable USB stick.
     
  10. jal

    jal

    Joined:
    Dec 27, 2015
    Messages:
    3
    Mobo:
    msi b75ma-e33
    CPU:
    ivy bridge i5
    Graphics:
    intel HD4000
    Jan 26, 2016 at 3:57 PM #10
    jal

    jal

    Joined:
    Dec 27, 2015
    Messages:
    3
    Mobo:
    msi b75ma-e33
    CPU:
    ivy bridge i5
    Graphics:
    intel HD4000
    ...however I now have the problem that attempting to start Clover gives the "Can't find /System/Library/Kernels/kernel" message. This file is not present on the USB stick. Should it be??
     

Share This Page