Contribute
Register

UniBeast: Couldn't remove installation packages

Joined
Jan 17, 2011
Messages
99
Motherboard
Gigabyte GA-G41MT-S2P
CPU
Intel Core 2 Duo E6300
Graphics
Gigabyte GV-N610D3-2GI
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
I cannot install UniBeast to USB. This is all I get from UniBeast.log. Please help debug it

10/04/15 13:02:13 - Starting UniBeast 6.0.0-20150930
10/04/15 13:02:34 - Mounting Volumes...
10/04/15 13:02:36 - Copying Files...
10/04/15 13:05:37 - Couldn't remove installation packages
 
Joined
Jan 17, 2011
Messages
99
Motherboard
Gigabyte GA-G41MT-S2P
CPU
Intel Core 2 Duo E6300
Graphics
Gigabyte GV-N610D3-2GI
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
I have read the UniBeast 6 troubleshooting notes and re-downloaded clean copies of UniBeast and El Capitan but I still get the same error message.

I observe that UniBeast copies only the base system and fails to copy InstallESD.dmg. The message appears exactly at the moment that it finishes copying the base system and mount the USB again.

There should be nothing wrong with my USB and port because I can run the following command to copy the El Capitan image to my USB successfully.

sudo /Applications/Install\ OS\ X\ El\ Capitan.app/Contents/Resources/createinstallmedia --volume /Volumes/USB --applicationpath /Applications/Install\ OS\ X\ El\ Capitan.app --nointeraction

Please help debugging it. Thank you.
 
Joined
Aug 14, 2010
Messages
1
Motherboard
GA-X58A-UD3R r2
CPU
i7 930
Graphics
9800gt
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
iOS
This is happening to me as well.
It is happening with current Unibeasts 5 and 6, trying at least 3 different USB drives of different capacities.
I have tried to create Unibeast 5 bootables for Mavericks and Yosemite.
As as well as Unibeast 6 bootables for Yosemite and El Capitan.
In the past it has been smooth sailing upgrading, as my system started with Snow Lepeord (skipping Lion).

As you have done as well @wtxwt, I can create command line USB drives for all versions.
I have followed the Yosemite with Clover command line to USB installer as well (it failed at bootup but that's for a different forum thread).

The only thing I have done with my system recently is update Mavericks with all the current updates.

Any help or suggestions are appreciated!

Current Hackintosh:
Gigabyte Z77N-wifi
i7-3770k
16GB ram
256GB Crucial SSD
Using onboard graphics and ethernet
 
Joined
Jan 17, 2011
Messages
99
Motherboard
Gigabyte GA-G41MT-S2P
CPU
Intel Core 2 Duo E6300
Graphics
Gigabyte GV-N610D3-2GI
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
I have come up with an alternative solution that helps me to install El Capitan.

You can first run the command line above to copy the original El Capitan to your USB. After that, use show package content and find the Clover package inside UniBeast. Run that Clover package and install it to your USB. Then it should lead you to boot to the installer.

Installation consists of two stages. When you see the message "About a second remaining" it will take more than 10 minutes. Be patient and wait there. Eventually it will reboot. When it reboots, boot to the installer again to finish the remaining processes of installation.
 
Joined
Jun 21, 2013
Messages
3
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
Did it work for you?

I managed to boot the installer once but haven't been able to since.

I've tried the manual method and with Unibeast numerous times but still no luck.

10/11/15 16:18:36 - Starting UniBeast 6.0.0-20150930
10/11/15 16:19:28 - Mounting Volumes...
10/11/15 16:19:29 - Copying Files...
10/11/15 16:20:50 - Couldn't remove installation packages

Also tried re-downloading the DMG for El Capitan
 

MacMan

Administrator
Staff member
Joined
Feb 2, 2010
Messages
8,225
Motherboard
ASUS ROG STRIX Z370-E GAMING - 1601 - UEFI
CPU
i7-8700K
Graphics
Vega 64
Mac
MacBook Pro, Mac Pro
Classic Mac
Power Mac, PowerBook
Mobile Phone
iOS
Joined
May 15, 2015
Messages
35
Motherboard
Dell Latitude E5520
CPU
i3-2310M 2.1GHz
Graphics
Intel HD3000
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
We are working on fixing this issue.
Same thing here.

I'm trying Yosemite Unibeast and have always that error with 3 USB flash drives :(
 

MacMan

Administrator
Staff member
Joined
Feb 2, 2010
Messages
8,225
Motherboard
ASUS ROG STRIX Z370-E GAMING - 1601 - UEFI
CPU
i7-8700K
Graphics
Vega 64
Mac
MacBook Pro, Mac Pro
Classic Mac
Power Mac, PowerBook
Mobile Phone
iOS
Joined
Jul 24, 2014
Messages
5
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
Hi

Just tried Unibeast 6.0.1 and same issue exists. I was injecting ATI as an option. Tried without and still faced the same problem.

The first time I tried unibeast 6.0.0 it worked but ended up with a boot0 issue booting from USB. Now can't get to create a unibeast USB even with the 6.0.1
 
Joined
Jun 21, 2013
Messages
3
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
I can also confirm it still doesn't work.

Same error as before.
 
Top