Contribute
Register

UniBeast 3.0 Update

Status
Not open for further replies.
Joined
Nov 10, 2012
Messages
77
Motherboard
HP Probook 4540s-A1C68AV
CPU
i3 3120M
Graphics
Intel Graphics HD 4000
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
  1. iOS
Joined
Sep 15, 2010
Messages
4
Motherboard
Gigabyte x299 UD4
CPU
Intel i7-7820x
Graphics
Sapphire RX 580 Nitro+
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
Article: UniBeast 3.0 Update

Doesn't work with a ga-z87-ud4h and GTX260 graphics. I've tried it from every USB port and the install doesn't boot. On USB 3, chameleon boots but when I select the USB stick it boots up to the "apple" screen then after a while overlays a circle with a slash through it icon over the apple and sits there forever. When booting from USB 2, it boots to the "apple" screen which churns for a while then goes blank forever with no power to the screen.
 
Joined
Oct 4, 2013
Messages
11
Motherboard
OS X 10.9
CPU
i5-2500k
Graphics
Intel HD 3000
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
  1. iOS
Thank you Tony & team! I'm impressed on how quickly you got this update out! It pretty easy and straight forward install as well. First time I've done it this way and I have it nearly working. Just neead to tackle a graphics problem but it worked with the IGP. I'll troublehoot this some more on my own or in one of the forums.

GA-Z68XP-UD3P (firmware U1g) + i5-2500K
 
Joined
Oct 23, 2010
Messages
973
Motherboard
Gigabyte GA-Z77X-UP5 TH
CPU
i7-3770K
Graphics
RX 580
Mac
  1. iMac
  2. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. Android
  2. iOS
Thanks for the update.
UB 3.0 built the new USB fine.
Does not load the Installer on my Old Dell-530 (P31 chipset with GT240 graphics).
It hangs after loading NVDANV50HAL.....(tried all sorts of boot flags like -x, PCIRoot=,GE=yes and IGPE=No, etc without joy)
Fixed this by adding my DSDT.AML to the USB and copying the boot.plist & smbios.plist from my ML build to USB /Extra.
Installer came up fine after that and installed 10.9 successfully.
On restart, booted via USB but select 10.9 partition. Did not boot...dreaded "Still waiting for root...."
Fixed this by booting ML partition and applying MB 6.0 onto the 10.9 partition using my ML DSDT.aml, boot.plist and smbios.plist.
Booted 10.9 fine and continued to set up Country, User, etc...

In summary, I had to customise UB 3.0 USB for my PC to install 10.9.
 
Joined
Jan 21, 2011
Messages
25
Motherboard
Gigabye X58A-UD3R rev.2.0
CPU
i7 950
Graphics
Nvidia GTX 570
Transfer Maverics to USB via UniBeast... Boot from flash,after apple logo, I got black screen... ?

Gigabyte ga-x58a-ud3r
i7 950
12gb ram
gtx 470

Any suggestions?

Greatings from Serbia!
 
Joined
Jan 14, 2011
Messages
44
Motherboard
GA-Z87X-UD3H
CPU
i5-4670K
Graphics
Internal HD 4600
Mac
  1. iMac
Classic Mac
  1. iMac
Mobile Phone
  1. iOS
Article: UniBeast 3.0 Update

Transfer Maverics to USB via UniBeast... Boot from flash,after apple logo, I got black screen... ?

Gigabyte ga-x58a-ud3r
i7 950
12gb ram
gtx 470

Any suggestions?

Greatings from Serbia!

I have a GA-EP45-UD3LR and geoforce nvidia card as well and had the same issue. I had to use the boot flags below to see the installation screen. After using these flags I also had to wait about a minute for the installation screen after I got a white screen. Be patient!

GraphicsEnabler=Yes PCIRootUID=1
 
Status
Not open for further replies.
Top