Contribute
Register

Unable to download apps from Mac App Store after update to Big Sur & Clover r5123

Joined
Jan 20, 2017
Messages
24
Motherboard
GA-P67x-UD3-B3
CPU
i7-2600
Graphics
Radeon RX 580 8 GB
The only solution I've found was switch to opencore as this is a clover only problem it seems!
Probably this may be a solution, but to be honest i don't feel confident at all making this switch.
 
Joined
Sep 19, 2019
Messages
9
Motherboard
Asus ROG z370i
CPU
I7-8700k
Graphics
RX 580 8GB
Mac
  1. iMac
Me neither lol!
 
Joined
Jan 24, 2011
Messages
60
Motherboard
Gigabyte GA-Z170X-UD5
CPU
i7-6700K
Graphics
RX 580
Mobile Phone
  1. iOS
Clover 5127 is out - not fixing the problem for me
I was able to get Clover 5126 working. Found a solution on Clovers forums. Basically, I reinstalled BS, but when it reboots, run the Preboot partition to finish the installation. After, you'll have to boot from Preboot rather than you main partition, but everything is working! A little messy, but it works.
 
Joined
Mar 20, 2013
Messages
81
Motherboard
Gigabyte Z390 I Aorus Pro Wifi
CPU
i5 9500
Graphics
Radeon RX560
Mac
  1. MacBook Air
  2. Mac Pro
Mobile Phone
  1. iOS
O
I was able to get Clover 5126 working. Found a solution on Clovers forums. Basically, I reinstalled BS, but when it reboots, run the Preboot partition to finish the installation. After, you'll have to boot from Preboot rather than you main partition, but everything is working! A little messy, but it works.
Ok so basically I run install from usb, wait for first reboot, then chose preboot, wait (black screen with white apple logo)for another reboot, then again choose preboot? And then I should always boot from preboot?
 
Joined
Aug 14, 2019
Messages
49
Motherboard
Asus Z390-I Gaming
CPU
i5-9600K
Graphics
UHD 630
I was able to get Clover 5126 working. Found a solution on Clovers forums. Basically, I reinstalled BS, but when it reboots, run the Preboot partition to finish the installation. After, you'll have to boot from Preboot rather than you main partition, but everything is working! A little messy, but it works.
I've created the USB with BigSur. Started installation from the USB. After rebooting boot options didn't contain 'preboot'. I only had 'Install MacOS' from the primary OSx partition. How to get one more available options?
Thanks in advance.
 
Joined
Aug 14, 2019
Messages
49
Motherboard
Asus Z390-I Gaming
CPU
i5-9600K
Graphics
UHD 630
I've created the USB with BigSur. Started installation from the USB. After rebooting boot options didn't contain 'preboot'. I only had 'Install MacOS' from the primary OSx partition. How to get one more available options?
Thanks in advance.
Answering my own question above the 'preboot' option is available when F3/Fn+F3 is pressed. I successfully reinstall BigSur from the 'preboot' and the AppStore issue is gone. But there are two partitions: preboot and primary MacOs. IF I try to boot from the primary partition as always, the system fails to start. Any idea of how to solve it?
 
Top