Contribute
Register

Unable to boot El Capitan : Stuck "GeforceSensors : starting early shadow VBIOS"

Joined
Oct 3, 2016
Messages
2
Motherboard
Gigabyte z170XP SLI
CPU
intel 6700k
Graphics
Gigabite Geforce GTX 960
Hi everyone,

My Hackintosh ( Build : Gigabyte Z170XP SLI, Intel i7 6800, Nvidia GTX970, Corsair 32GB Ram ) suddenly stopped booting (haven't made any changes at all even in the BIOS ) . At first I got stuck a this "GeforceSensors : starting early shadow VBIOS". I tried going into safe mode : got stuck at this " pxsx cannot assert wake from D3cold"
So then I found someone who solved this pb by updating the gigabyte BIOS firmware. Installed the latest one for ( F22f ) and now the UEFI Partition isn't even recognized. I found a trick on the forum for this but since I can't open my original EFI partition it doesn't really help yet :
https://www.tonymacx86.com/threads/solved-uefi-clover-boot-option-gone-after-bios-update.211715/

I made a bootable USB with el capitan and unibeast, but cannot load on it ( I think I need to change some parameters in clover configurator but no luck yet. ) I'm stuck each time with " system update time nanoseconds : xxxxxxx " then the system just reboots again.

Sorry I'm really not an expert at all, I got help from a friend of mine to build this hackintosh, I tried myself all day to solve this but without luck...

thanks in advance for the help !

Hackintosh clover config ( first file attached ) and USB Key clover config ( second one attached )
 

Attachments

Joined
Oct 3, 2016
Messages
2
Motherboard
Gigabyte z170XP SLI
CPU
intel 6700k
Graphics
Gigabite Geforce GTX 960
Edit : I tried replicating my Hackintosh clover config on the USB and don't have "systeme update time nanoseconds" any more, but still cannot launch it at all even in recovery mode. Verbose get stuck at : "pxsx cannot assert wake from D3cold". Same thing if I choose to launch without caches. tried every other spacebar boot options without success
 
Top