Contribute
Register

UEFI Z77 DS3H no native shutdown/sleep with sandybridge

Status
Not open for further replies.
Joined
Jun 17, 2010
Messages
88
Motherboard
z77 ds3h
CPU
3570k
Graphics
HD4000
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
EDIT: relax... I was wrong... sandybridge is fine.... the problem is the startech firewire 800 PCIe card that causes issues... as yet no fix!!!


Stu
 
Joined
Jun 17, 2012
Messages
140
Motherboard
Gigabyte GA-Z68X-UD3H
CPU
Intel i7-2600K
Graphics
Nvidia GTX1070Ti
Mac
  1. MacBook Air
Mobile Phone
  1. iOS
This sounds exactly like the issue I'm having on my MB (see profile) - we're running different hardware, but I'm wondering if there might be an issue related to UEFI that is common between our situations.

In my case, I know that my Firewire PCI card is responsible (StarTech) - as soon as I remove the card, sleep/wake functions normally.

I'm running a dual boot system and the problem is identical in Windows, so I'm thinking it's a UEFI bug or a configuration issue.

Are you using any add-in cards aside from a dedicated graphics card?
 
Joined
Jun 17, 2010
Messages
88
Motherboard
z77 ds3h
CPU
3570k
Graphics
HD4000
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
Yes, I have a startech firewire 800 PCIe card! I think I tried it without the card and am really hoping that is not the problem as it is essential - I will remove it and test further.... although many other people seem to be having this issue too?

Are you using UEFI bios too?

I'm using a GT430 GPU

S
 
Joined
Jun 17, 2012
Messages
140
Motherboard
Gigabyte GA-Z68X-UD3H
CPU
Intel i7-2600K
Graphics
Nvidia GTX1070Ti
Mac
  1. MacBook Air
Mobile Phone
  1. iOS
Well, nailing down the problem is the first step in getting it solved, they say. I'm going to start a new thread to try to consolidate problems related to this card / UEFI combo. Please watch for it and post there when you can!

And yes, I'm running the UEFI bios for my board. (u1h)
 
Joined
Jun 17, 2010
Messages
88
Motherboard
z77 ds3h
CPU
3570k
Graphics
HD4000
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
Thank you for the pointer, I will test later and check your new thread. I'm glad i haven't updated my z68 bios to UEFI

s
 
Status
Not open for further replies.
Top